marți, 5 mai 2009

Imnul lui Moca

Adică ce era dacă doamna Udrea, în dimineaţa aia când făcea reclamă la şepcuţa de firmă, ne-ar fi zis verde-n faţă: băi, frăţiori români! N-avem bani, dară iubirea de hoţie pe care vrem s-o promovăm cumva, ne-a împins să-l punem pe băietanu’ ista, care deţine flaşnetă digitală ultimu’ răcnet să ne scoată basma curată, că maestru’ Gherghe Zamfir s-a lăcomit la bătrâneţe, fetele alea două, guristele, Loredana+Soprana, şi-alea vor bani, cât despre ăia doi, Smiley şi cu Temişan, n-am cuvinte: doi golani!
Aşa că, dacă mâine o să vedeţi prin ziare ştiri de genul:

“Imnul turistic al României, compus de Marius Moga şi interpretat de acesta, alături de Loredana Groza, Smiley, Felicia Filip şi Aurelian Temişan, acompaniaţi de o tânără naistă, a fost lansat, vineri noapte […]” (Gândul)
sau
“Vineri seară, imnul turismului, "Land of Choice"a fost fredonat, în premieră, de Loredana, Marius Moga, Aurelian Temişan, Smiley şi Felicia Filip […]” (Cotidianul),

nu tre’ să vă miraţi, că şi gurnaliştii ăştia de la gazete, oricât ar fi ei de cretineţi şi cu bun simţ, şi oricât ar pune batista pe ţambal să nu pută imnuleţu’ a ceapă, pardon!, a ţeapă, ce să zică şi ei, decât adevărul, şi anume că o cam fredonăm cu Turismul.

2 comentarii:

  1. O fredonam cu toate nu numai cu turismul, pen'ca asa-i la noi in guvern. Unu sufla in oboi pana se umfla ca cimpoiu, fiindca i-a bagat altu degetu-n gaura, altul ciupeste o coarda, coarda de face ministru, primul ministru o ia piano ca doar pe la noi a iesit vorba aia "usor cu pianul ca se varsa clapele".Despre tzambal ar fi multe de scris ca lista e lunga cu cei care merita tzambal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce am dat-o gata cu dascalii, de i-am folosit ca berbece, aruncandu-i cu capul drept in zidul lui Tariceanu II pe care de altfel l-am si daramat; dupa ce ne recunoastem impreuna si la gramada cu to(n)tii erori politice care numai erori n-au fost, ca sa nu mai dam socoteala cand ne cer profesorii sa ne tinem promisiunile; dupa ce inventam crize mondiale ce ne permit sa ne punem la adapost averi colosale de pe/si pe toate meridianele, iata ca ne apuca dorul de cant. Vorba lui Creanga: "tiganului, cand i-e foame, canta".
    Ma intreb si eu ca prostul: dorul de duca cand ne-o apuca?
    Doar tot de turism tin si umblatul cu sorcova, bagatul carutei cu oistea-n gard, dusul pe pustii pe unde si-a intarcat mutul iapa.
    Si-apoi, daca tara toata nu merge bine, de ce sa mai disponibilizam cand mineri, cand profesori, cand constructori, cand mai stiu eu ce ne trece prin cap?
    Nu e mai rentabil sa disponibilizam guverne?
    Spaniolilor, mai aveti ceva locuri pentru capsunari de lux? Somalezilor, nu aveti locuri pentru marinari, sau pirati?

    RăspundețiȘtergere