sâmbătă, 19 decembrie 2009

Aberaţii...

Sar peste Cărtărescu!
Sar şi săr.
Îmbunătăţirea situaţiei noastre saline, cu toate beneficiile asupra sănătăţii aparatului respirator pe care o banală halogenură de sodiu ne-o permite, e sare-n bucate televizate.
Paranteză: aţi văzut cum se bucătăreşte la televizor? Cum se adaugă mierea, menta, mielu’, pătrunjelu’, măghiranu’, boabele de piper roşu, ROŞU, coaja de lămâie, puful de gutuie , ca nimica? Din ochi. Pui ce pui, iese delici-os, ca-ntr-o reclamă la kinderdelis sau la iaurt danone sau la telefonie cosmote sau la prima casă…
Stau şaptişpe boluri de sticlă pe lângă plită, se găteşte rapid şi transparent, nimeni nu spală vasele, la final.
Închid paranteza şi adaug: cine spală vasele scapă turma şi nu apare la televizor.
Acuma chiar că o închid, pe paranteză, şi revin la Cărtărescu. Care a scris, întâmplător, o poezie despre chiuveta din Bucătărie . Locul unde se spală vasele şi, implicit, mâinile. Una pe alta. Cum? Reciporc avantajos. Primul om în stat care urmează să rămână primul om în stat conform procentelor, citeşte Levantul şi autorul Levantului îi spală vasele, îi dă cu mopul, îi duce gunoiul…
Cum, cum?! Cu Ură. În Discursul Urii. Articol.
Ce nu-nţeleg eu, la finele textului, este tocmai porcăria asta: cum dracului un tip care bagă chiuvete în poeme şi tot e studiat în clasa a unşpea, la liceu, în pofida lui Aghezi, îşi permite să creadă, fie şi pe gratis, că “Crin Antonescu l-a silit pe Băsescu să recurgă la soluţia Boc ca ultimă soluţie posibilă.”?
Faţă de mizeria asta, triunghiul Videanu-Berceanu-Udrea , sub Îndelungatul Boc, e ca un search în Triunghiul Bermudelor: vax albina!

8 comentarii:

  1. Parca vorbiram sa lasam dracului politica pana dupa sarbatori. Dar daca tot ai deschis subiectul, afla, draga Bobo, ca mie ministrul sanatatii chiar imi place!
    Si lasa-l in pace pe Cartarescu c-o fi avand si el indoielile lui; ce, parca tu ai doar certitudini?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragă Renata, nu pot comenta nimic, pentru că nu-mi permit să-i supăr pe intelectualii lui Băsescu. Nici pe pedelei. Ar fi blasfemie de-a dreptul !

    RăspundețiȘtergere
  3. Parca pe Basescu putea sa-l sileasca cineva, fie el si Crin Antonescu, sa recurga la Solutia Finala Boc...Asta, Cartarescu-Unsurosul, nu si-a dat seama ca ii face un deserviciu Unicului, sugerind ca Acesta ar putea fi silit de care un Antonescu oarecare sa recurga la un Boc oarecare...eah, vax albina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Zâzanie,
    vorbiserăm să nu ne mai politichim în academiatăcută, nu aici.
    Asta unu la mână şi doi, mie nu mi se pare că s-ar prăbuşi literatura română fără Cărtărescu. Uite, îmi permit şi eu aroganţa asta, cum şi tu ţi-o permiţi p-aia cu Chicasso.
    Nu-ţi mai zic că l-am citit pe unul care a scris 600 (şase sute) de pagini despre "inculpatul", e ceea ce se cheamă un "cărtărescolog" şi tot n-am priceput dacă îl place sau îl detestă. În fine! Parcă la noi la prăvălie e mai simplu: când zice unul că vrea ceva pentru tuse, imediat pricepi că se aşteaptă să-i dai ceva împotriva ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragă Matilda,
    dincolo de ironie, e trist pentru ei că şi-au lipit de bună voie această etichetă.
    Ai văzut cum e cu etichetele în ziua de azi: le râcâi de pe borcan, la speli... dar tot rămân nişte urme încăpăţânate de adeziv. Şi nu mai poţi să pretinzi că borcanul e ca nou.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina, cum ziceam mai ieri, alaltăieri... din prea mult entuziasm, să nu-i spargă Voroneţul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot să mă pronunţ asupra cestor specimene.
    Eu cred că ele fac parte din... Omul nou.

    RăspundețiȘtergere
  8. ElZap, ai un comentariu la Omul Nou, exact la el acasă.

    RăspundețiȘtergere