duminică, 21 martie 2010

Cum e să fii dat afară din serviciu, de bun ce eşti

Ziarul Gândul preia o ştire amuzantă: o ciobăniţă germancă, pe nume Lala, va fi dată afară din poliţie fiindcă nu vrea să înveţe să fie agresivă. Pur şi simplu n-are chef!
Asta chiar că mi se pare o ştire.
Amuzamentul poate deveni triplu, dacă parcurgeţi articolul.

În primul rând adevărata Lala, cea pacifistă, poate fi urmărită în filmuleţul preluat de autor de pe protv şi chiar că e simpatică.

În al doilea rând, cum probabil aranjorul colajului text-foto nu avea nicio poză de-a Lalei, s-a gândit că e suficient să alipească imaginea unui ciobănesc german, să scrie sub ea “Lala, câinele dat afară din poliţie pentru că este prea blând” şi să plece în weekend. Mulţi văd, puţini cunosc la câini.

În al treilea rând, există un comentariu scurt şi savuros la articol, făcut de unul, Ionuţ, cu ceva mai mult spirit de observaţie:
“În poză este un câine bătrân, cu părul albit pe la bot.
Mergea la fel de bine şi o poză c-un cal. “

Nu ştiu dacă mă credeţi, dar am râs cinci minute cu lacrimi.
Sper să râdeţi, măcar două secunde, şi voi. Că nimic nu-i mai sănătos ca râsul.

5 comentarii:

  1. Stimata Renata, este o mostra de cum NU se face gazetarie. Goana dupa senzational baga "la inaintare" tot felul de stiri pentru gugustiuci. In primul rand, cainii politisti nu se dau afara: se pensioneaza! In al doilea rand, cainii care nu sunt buni pentru interventii sunt pastrati pentru prasila, pentru detectarea drogurilor si a explozibililor. Putini au idee ce valoare are un ciobanesc german!

    Din pacate, n-am putut sa râd! Sunt prea incrancenat de neputinta! Si de derizoriul care ne inconjoara, si de nonvaloarea care ne conduce! O actiune care ne putea aduce in randul tarilor civilizate (decembriada) ne-a aruncat la nivelul anilor 50'! Clasa politica s-a comportat exact ca "pestii" care duc fete la munca in UE si, de fapt, le posteaza pe centurile marilor capitale europene. Singura diferenta este ca pe noi ne-a lasat pe loc ...

    ALM

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule ALM,
    După ce ai avut norocul să ai printre membrii familiei un ciobănesc german, începi să-ţi priveşti semenii cu alţi ochi. Îngăduitor.
    N-o fi ciobănescul german cel mai deştept câine din lume, dar e singurul care e dotat cu umor şi, dacă nu te ascultă vreodată, e pentru că a luat el o decizie mai bună, în favoarea ta.
    Căţeluşa despre care se vorbeşte în articol va fi vândută la licitaţie.
    Eu mă gândesc că-i va fi cu mult mai bine în civilie.
    Mă mai gândesc că e atât de deşteaptă încât a înţeles că e dresată şi nu se osteneşte să se dea periculoasă, cât timp e printre instructorii ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E un caine superg si se vede cat de colo ca e mai inteligent decat multi bipezi:))
    Mi-as dori si eu sa am asa un animal pe lnag casa!
    Cred ca pretul de vanzare va fi de cateva zeci de mii de lei. Probabil 30-40 de mii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă vorbim în lei noi, cică e 1700, Hai-Hui!
    De aici începe licitaţia.
    Dacă-ţi iei un asemenea căţel, renunţi la jumătate dintre amicii oameni. O să-ţi pară deodată plicticoşi, înceţi la minte, prefăcuţi.
    Târziu, când începe să îmbătrânească lângă tine, vei fi uimit că vă înţelegeţi din priviri, arareori mai e nevoie de cuvinte. Fiindcă începe să-ţi citească gândurile. Şi atunci se întâmplă să devii nemulţumit că oamenilor trebuie să le spui atât de multe cuvinte ca să priceapă puţin din tine, uneori greşit.
    Apoi, când pleacă definitiv, fiindcă trăiesc atât de puţin, e o tristeţe care nu oboseşte în ani.
    Îţi vorbesc din amintiri, nu din ce am citit despre ciobănescul german.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Ren, de la 1700 roni.. Am o stima greu de explicat pentru astfel de fiinte si remarca ta precum si parerile altor iubitori de catei sunt atat de apropiate de realitate incat pretul de 17 sute imi pare o gluma proasta, asa un animal merita o avere. Cainele asta e deosebit de dotat. Filmuletul m-a lamurit, alte comentarii sunt de prisos.
    As vrea sa stiu ca a ajuns pe maini bune si ca va fi un animal RESPECTAT de catre cei ce-l vor prelua.

    RăspundețiȘtergere