vineri, 30 aprilie 2010

Femeia cu barbă

Aţi observat ce de câini vagabonzi umblă pe străzi şi ce puţine pisici?
Vă daţi seama ce bagaboante sunt pisicile?
Mai reduse ca dimensiuni decât colegii lor, căţeii, pisicile nu umblă, se insinuează, parcă plutesc, parcă dansează la bară, parşive, nu se apropie niciodată suficient să le mângâi, nu-ţi mănâncă din palmă, nu dau din coadă, o încordează aşa, cu subînţeles, încep orice propoziţie cu “Mi-au…”
Pârăsc într-una, se plâng…
Adică ce “mi-au…”?!
“Mi-au… luat drepturile, mi-au…interzis accesul în bloc, mi-au… aruncat un os, ca la câine…”
Prinţesele delaţiunii!
Câinele, idiot, dacă-l întrebi: "ai mâncat, bă, azi? Ai unde dormi la noapte?", răspunde ca ţiganu’: “ham!”
În condiţiile acestea, mi se pare firesc să înceapă doar prigoana căţeilor.
E logic, în context.
E, nu doar logic, ci şi necesar.
Fabrica de zgomote lucrează la foc continuu.
Facem descinderi la domiciliu după bolnavul închipuit, eliberăm puşcăriaşi în mod eronat, dăm în urmărire generală piocianicul şi condamnăm la moarte câinii comunitari.
Toate astea în răpăit de tobe, sub reflectoare, cu fanfara la capacitate maximă, lume, lume, fii pă fază, intră-n scenă femeia cu barbă…

În vremea asta, femeia fără barbă taie “corentul” presei la Parlament, în condiţii de maximă banalitate şi discreţie.

Ce urmează?

47 de comentarii:

  1. Cantarea Romaniei binenteles.marea majoritate nici nu reactioneaza. pe nesimtite cand isi vor da seama cu adevarat se vor intreba cum a fost posibil, dar va fi prea tarziu, si iar se vor schimba lucrurile prin violenta, solutia cea mai de neacceptat

    RăspundețiȘtergere
  2. Renata...eu ti-am zis ca imi plac pisicile.
    Ca neiubitoare de ciini, da-mi voie sa presupun: ciinii astia care ne guverneaza au furat banii destinati gestionarii populatiilor de javre din orase si acum vor sa ne convinga ca i-au cheltuit pe toti pe ecarisaj, dar n-a mers. Asa ca acum trebuie sa ucida fara somatie toate javrele de pe strazi.
    Te intreb, ca neiubitoare de ciini ce ma aflu: nu era normal sa ni se arate un raport detaliat asupra cheltuielilor de sterilizare- cu cifre, populatii canine, tendinte demografice ale javrelor- in baza caruia sa exclamam in cor: "DA! NU MAI E NIMIC DE FACUT! SHO PA IEI!"...?
    Dupa parerea mea, va fi un masacru inutil. Nu rezolvi problema cu acest masacru, ci limitind hrana vagabonzilor. E o lege universala a tuturor speciilor. Unde e hrana, acolo se inmultesc in exces. Vrei sa imputinezi ciinii? Stringe gunoaiele, amendeaza ferm imbecilii care hranesc ciinii in cartiere. In citiva ani, se rezolva de la sine, in mod firesc.
    Ca in orice situatie gestionata de om, omul e problema si, totodata, rezolvarea problemei...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Ina
    Ina, sint impresionat de profunzimea si nobletea ideilor tale, ca si de ingeniozitatea de care dai dovada!
    Sublim! Sa rezolvi problema ciinilor vagabonzi prin infometarea lor? Da, da, e genial!
    100 de ani nu mi-ar fi trecut prin cap. Asadar, vor muri de foame? Buun! Ce poate fi mai bun? Unde mai pui ca, ajungindu-le cutitul la os, se vor sfisia intre ei, vorba aia, "ca ciinii"! Vai, ce ne vom dixtra! Vom avea circ! In felul asta, da, va fi un masacru util! Cel putin noua, astora intelighentii, care iubim pisicile. Aia imbecilii, care iubesc ciinii, treaba lor. Cine i-a pus?
    P.S. Renata, te rog sa ma scuzi, imi propusesem sa nu te deranjez, dar nu m-am putut abtine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt mai sadica decat voi toti la un loc. Propun hingherirea lor si prelucrarea pieilor pana la pantofi gucyi pentru dame fine...Eco!

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnu' Radescu, eu nu propun moartea ciinilor prin infometare si mi se pare stupid de-a dreptul ca cineva a "vazut" in comentariul meu o apocalipsa a ciinilor.
    Daca faci matale curatenie pe linga container, daca nu le mai dai nici matale, nici vecina de la doi- mincare in fiecare zi; daca proasta de la butic nu le mai pune resturi in fiecare zi la usa buticului- in fine, daca toate aceste surse de hrana dispar, specia isi regleaza in mod natural inmultirea, in citiva ani. Bineinteles, citiva ani in care ar continua ridicarea lor, sterilizarea, inchiderea in adaposturi- ceea ce se presupune ca se face si acum.
    Cum sa iti mai explic? Nu iti mai explic, pentru ca e imi e clar ca ai inteles din comentariul meu exact ce ai vrut sa intelegi si asa vei face si de aici inainte.
    Ironiile cu "intelighentii care iubesc pisicile" tine-le pentru dumneata; comentariul meu era adresat Renatei, care ma cunoaste mai demult si care a inteles exact ce am vrut sa zic. Daca mai ai vreo nelamurire, intreab-o direct pe ea.
    Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Renata, te rog sa transmiti, din partea mea, scuze doamnei (domnisoarei) Ina, pe care am inoportunat-o ca un imbecil care hraneste ciini.
    Se dovedeste ca, de fapt, era vorba de o simpla neintelegere. Eu am crezut ca, daca nu vor mai avea surse de hrana, cateilor o sa li se faca foame. Va sa zica NU! Atunci, poate sete?
    P.S. Am spus "ca un imbecil care..." fiindca nu hranesc ciini, nu fiindca n-as fi un imbecil.

    RăspundețiȘtergere
  7. vai, bietii caini...
    ce sa ma spun de porc i se de vacutze?
    astea mor cu miile, zecile de mii ca sa cladim noi colesterolu pe coronariene si sa ne facem pingele la mergatori.
    deci suntem fara suflet. ar trebui sa le crutam , bietele de ele.
    ce frumos ne-ar sta cu cativa purcei pe langa bloc, cacandu-se pe scara!
    ce placute ar fi niste balegi aburinde de vacuta pe aleea care ne duce la parcare!
    niste taurasi ne-ar apara de intrusii din cartier iar daca ii dotam cu talangi ne vor trezi cand li se va face de mers la garla.
    si-atunci bietii catei vor trai nestingheriti, manusile ni le putem face din lanuta oiteleor din spatel blocului care vor manca toate punmgile de plastic imprastiate de vant prin boscheti.
    ala da, eco, vorba ancai mici.
    si-apoi de ce sa nu zbatem pentru niste catei crescuti din mila si frustrarea cetateanului care n-are securitatea zilei de azi (nu e vorba de nici un maine, cine-l prinde se considera norocos!) si daca siguranta-i lipseste, de ce sa nu-si fac iluzia ca niste caini care-i ling mana pentru un colt de paine il fac si pe el sa fie cineva?
    pensionara vaduva de la parter n-ar mai avea pe nimeni cu care sa schimbe o privire, cine s-o bage in seama?
    stie ea oare de vreo comunitate in care sa joace remy ori sa-si povesteasca amintirile despre cei dusi?
    cred ca suntem paranoici, in loc sa pastram cainii si sa incepem sa-i mulgem, tundem, ori taia de Paste, noi vorbim despre pensii....

    RăspundețiȘtergere
  8. O voi propune pe Ina pentru un post de ministresa portocalie, sefa suprema peste un portofoliu comasat, format din ministerul de finante, sanatate si protectia sociala.
    Sunt sigur ca dansa ar rezolva rapid problema pensionarilor din Romania!
    Foarte rapid si "natural". Asa cum numai dansa stie ;)
    Ar putea urma si alte categorii de vietuitoare, cu grai sau fara, pentru a nu inoportuna prin prezenta lor gubernarea Bocilor, Udreselor si Basescilor...
    Succesuri in cariera domniei dumneavoastra, Frau Ina von Mengele!
    Sieg Heil.

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Ina, nu-mi vine a crede ca sunteti femeie. O femeie nu ar da dovada de un sadism atat de exacerbat.
    Ministrul portocaliu a dorit sa ucida cainii prin eutanasiere. De ce nu va este suficient?! De ce vreti sa-i mai si schingiuiti inainte de moarte pe bietii catei?!
    Dumneavoastra propuneti uciderea cainilor prin inanitie. O moarte extrem de lenta, ce produce suferinte de neimaginat.
    Incercati dumneavoastra sa va "taiati sursele de hrana" pentru doar cateva zile, ca sa aveti macar o palida idee despre moartea prin infometare!
    Aveti un suflet de ofiter SS.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Sorin,

    Ati putea fi mai retinut in remarce si calificative. Am venit pe acest blog fiindca lipsea atmosfera de suporteri de la Steaua. Daca aveti vreo atractie spre democratie, atunci obisnuiti-va sa vedeti si alte pareri decat "firul rosu calauzitor".

    Nu am nimic impotriva celor care vor sa-si transforme apartamentele in cotetze, atat timp cat nu-mi derajeaza "arealul" meu. Inclusiv pe strada, unde sunt nevoit sa fac slalom printre rahatii de caine.

    Din pacate pentru cei care confunda dragostea de animale cu zbenguiala in aceiasi iesle, sunt de acord (rezonez cu parerea Inei) ca trebuie curatenie si interzisa alimentarea cainilor si pisicilor de pripas. N-o sa moara niciun animal de foame fiindca nu sunt oameni. Vor migra incet, incet catre gropile de gunoi din afara oraselor, de unde sunt mai usor de prins si sterilizat. Plaga cainilor vagabonzi este urmarea murdariei din majoritatea oraselor Romaniei.

    Nu va grabiti sa-mi spuneti ca am suflet de ofiter SS fiindca habar n-aveti despre ce vorbiti. Ati citit cate ceva prin literatura stalinista si v-ati alimentat flasneta ...

    RăspundețiȘtergere
  11. ...iar eu nu am glumit cand am spus ca pot fi de folos la opincutze. Asa precum vaca care ne da noua:carne, lapte, branza, oua! Care e problema? Care e diferenta?
    Decat ca (sic) vaccinul de boala vacii nebune nu ne costa, pe cand antirabicul, ohohoooo...

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  12. Orice specie de pe planeta, incepind de la bacterii si pina la oameni, isi regleaza in mod natural dinamica reproducerii in functie de conditiile de existenta. Asezarile umane se dezvolta acolo unde oamenii se pot hrani. Bacteriile prolifereaza in medii prielnice. Specii de pasari si animale dispar in momentul in care le sint afectate sursele de hrana, prin actiunea omului (defrisari, desecari etc.) sau prin catastrofe naturale. E o lege de baza a vietii. Ceea ce spun eu, au spus altii mai destepti ca mine, inaintea mea: curatind orasele, indepartind sursele de hrana, ciinii se vor inmulti din ce in ce mai incet. SE VOR INMULTI MAI INCET, domnu' Augustin, domnu' Sorin. Nu vor muri de inanitie (am mai spus- mai spun o data, pentru cei grabiti cu sarcasmele); nu vor muri de inanitie, atita vreme cit continua stringerea lor in adaposturi, sterilizarea etc.- toate lucrurile care se presupune ca se fac acum (sint convinsa ca nu se fac, dar- sa zicem ca o fi asa).Nu vor muri de inanitie cei strinsi de pe strazi si dusi in adaposturi. Cei putini ramasi pe strazi SE VOR INMULTI DIN CE IN CE MAI INCET, conform acelei legi naturale care arata ca sursele de hrana determina proliferarea speciei, iar restringerea hranei determina diminuarea nasterilor.
    Ciinii SE VOR INMULTI MAI INCET, domnu' Augustin, domnu' Sorin- e vorba de citiva ani in care dinamica nasterilor se regleaza de la sine, nu de citeva zile in care ciinii ar muri de foame pe strazi.
    Altfel- domnu' Sorinel, mai usor cu pianul pe scari. Intre mine si ceva portocaliu nu prea exista vreo legatura. Mengele, astea...vezi mata? Pe mine ma deranjeaza haitele de pe strazi, ideea exterminarii lor ar trebui sa ma bucure. In loc sa imi exprim bucuria (desi as vrea sa dispara de pe strazi, nu ma intereseaza cum), eu sustin o modalitate naturala prin care specia s-ar restringe singura in citiva ani, fara suferinte, fara crime. Si, pentru ca se gaseste unul si altul sa citeasca fugar si fara sa gindeasca ceea ce am scris, ma trezesc "Mengele".
    Apropos de "beneficiile" catelusilor de pe strazi: nu va lasati copiii pe linga ei. Raspindesc tenia, un vierme care, in citiva ani de dezvoltare in ficatul/ splina/ plaminii/ creierul omului, il poate ucide pe acesta. Pentru mine a ajuns ambulanta la timp, dar nu toti au norocul asta.
    Sint sigura ca va pare rau ca, in cazul meu, sistemul sanitar a functionat.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Ina
    Insisti, absurd, sa ne convingi de un lucru pe care nu l-a contestat nimeni! Eliminarea surselor de hrana CHIAR ESTE o metoda. Numai ca, poate vei avea marinimia sa fii de acord, ca sa-si modifice simtitor rata de inmultire, ciinii trebuie sa ajunga intr-un anumit grad de subnutritie, da sau nu?
    Si daca da, e normal sa ne asteptam la modificari importante de comportament? Da sau nu? Evident, in sensul cresterii agresivitatii, daca nu am fost foarte clar. Asadar, ciini mai putini, dar mai agresivi. Nu stiu daca intelegi. Dar sper.
    Precizare: as fi foarte multumit sa nu mai existe nici macar UN ciine "comunitar" in Romania. Am fost muscat de 2X, am facut injectii etc. Da, trebuie sa dispara, dar nu prin metode a la Mengele, cum bine zicea Sorin.
    Cit despre usurinta cu care arunci epitete gen "imbecilii aia ...", asta spune multe despre tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ciinii din ce in ce mai putini, domnu' Radescu, trebuie strinsi in continuare de pe strazi si adapostiti in conditii decente, pina cind populatiile canine ajung la cifre controlabile.
    Eu intreb: poate cineva sa prezinte rapoarte asupra a ceea ce s-a facut pina acum cu banii (multi) destinati ciinilor? Rapoarte din care sa rezulte ca s-a incercat absolut orice si ca nu mai e alta solutie decit un masacru generalizat?
    Sustii ca nu contesta nimeni ceea ce am spus eu, dar v-ati straduit- si d-ta, si d. Sorin, sa ma ingropati in sarcasme- in loc sa va exprimati, pur si simplu, punctele de vedere.
    Si asta, in situatia in care eu ma exprim impotriva masacrarii ciinilor, ceea ce inteleg ca te preocupa si pe d-ta. Nici atit nu v-ati straduit sa intelegeti. V-a placut sa va aruncati asupra mea, fara sa stiti ce contestati, de fapt, in spusele mele.
    In fine- ma bucur ca ceva din ce am postat eu spune ceva despre mine, indiferent ce. Fiecaruia ii spune cite ceva, dupa cit il duce mintea si sufletul.
    Modul in care te-ai napustit cu sarcasme asupra mea, fara sa fi inteles macar ceea ce am scris, imi spune si mie cite ceva despre d-ta.
    De altfel, am avut curiozitatea sa iti vizitez blogul, sa imi fac si eu o cit de vaga impresie despre d-ta (comentariile nu mi-au spus decit ca esti orgolios si superficial). Iata ce am aflat (textele de pe blog nu le pot parcurge, scuze. Nu prea ai nimic de spus, decit banalitati deja spuse, pe care le exprimi, intr-adevar, bine. La fel de bine ca multi altii). Iata ce am aflat, insa: "cindva olimpic de matematica si jucator de sah". Ei, asa da, am inteles- esti un "Fost". Asa se explica inversunarea si sarcasmul dumitale. Neavind nimic de spus, esti, pur si simplu, un "Fost". Orgolii ranite, cineva care "ar fi putut fi, daca..."
    Da-mi voie sa imi exprim respectul pentru trecutul dumitale glorios si regretul ca prezentul nu iti e asa cum l-ai visat.
    E bine si asa- sa te relaxezi, sfisiind oamenii pe Net. Daca nu ti-a mai ramas nici o varianta, e buna si asta. Terapie curata.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ina, sint din ce in ce mai convins ca ai dreptate, perfecta dreptate. De aceea, ridic steagul alb: ai biruit!

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnu' Radescu, eu nici nu te-am bagat in seama vreodata. Nu eu am deschis disputa asta; dumneata ai deschis-o, ca sa iti dai seama apoi ca e o disputa fara obiect. Dar d. Alexandru de mai sus are dreptate: si eu am poposit cindva pe blogul Renatei tocmai pentru ca mi s-a parut diferit de galeria Stelei.
    Totusi, domnule, eu cred ca un dialog civilizat trebuie sa sune cam asa: "Parerea mea este ca..."; "Nu sint de acord, parerea mea este alta, anume..., pentru ca...". Sarcasmul e o forma inacceptabila de dialog, este jignitor si nu face decit rau. Sarcasmul nu e argument si nu sustine idei. Atita vreme cit nu te-am atacat si nu mi-am permis sa te jignesc, te invit sa iti exprimi parerile vis-a-vis de parerile mele fara atacuri si jigniri.
    Pina una-alta, eu circul prin Gara asta de multa vreme si seful statiei stie ca nu imi sta in obicei sa sar la beregata cuiva, fara motiv.
    Deocamdata, ca sa nu stric tocmai eu atmosfera garii, ma retrag si imi cer scuze tuturor pentru deranj.
    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  17. Baieti, nu va tot luati de ea, ca nu are rost :))
    Asta e ca Ridzi, argumenteaza pana in panzele albe numai sa aiba ultimul cuvant, desi vede ca nu are dreptate.
    Pana si amenintarile ei sunt tipice pentru o Ridzipoanca, zice ca are pile, vechime, cunoaste seful de gara, etc.
    Nu va pierdeti vremea cu PD-L-istele astea turbate :))
    Vorbiti si voi cu fete neinregimentate politic :))

    RăspundețiȘtergere
  18. si totusi, subiectivitatea joaca la urma urmei rolul cel mai tare:

    http://www.familytiez.com/video/gin.htm

    RăspundețiȘtergere
  19. Domna Ina, te rog ramai, oricare ti-ar fi parerea, la fel si cu nickul cu care te ciondanesti. Sunt sigur ca impiegatul de miscare n-afre niciun flag impotriva vreunuia de aici:))
    Ambii sunteti la fel de draguti, temperamentele dau culoare locului.

    Cu simpatie pentru ambii.
    hh

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce ne facem cu propunerea onorabilului Simcha Felder?

    Ăsta, cum te prinde că le arunci bieţilor porumbei înfometaţi din New York, o coajă de pâine cum te fluieră.

    Te fluieră şi te amendează scurt. Nu cu mult. Cam cu una mie de dolari.

    Bavardel

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi place cum ganditi... cu ouale! Pe Ina o infingeti cu bolduri in insectar dar pe mine ma ignorati, hmm- desi sunt de mii de ori mai rea ca dansa!

    anca mica
    vedea-v-as incaltzatzi in piele de maidanez

    RăspundețiȘtergere
  22. Conflicte intre bietele canide si trecatorii nevoiti sa devina buni slalomisti. Conflicte intre cei pro si cei contra. Noi ne aparam conditia si confortul, ei(cainii) raspund la conditiile mediului. Noi ne aparam si ideile. Ei, nu! Iubitorii de animale ar gasi vreo explicatie valabila pentru parintii a caror copil a fost sfasiat de o haita de caini? Cei din tabara contra ar gasi circumstante pentru cainii tratati cu o cruzime inimaginabila?
    Ajunge ca pana la urma sa ne certam confortabil.Din pacate nu se rezolva problema
    Deci, ne mai certam? :)
    Propun sa va goliti nervii pe mine, trageti apoi aer adanc in piept si spuneti ce va doare.

    Intr-o altfel de abordare, nu vi se pare ca o instanta superioara ar trebui sa dezvolte un sistem de ecarisaj pentru noi? Pentru haitele care salasluiesc in noi fara o motivatie neaparat fenotipica? Ad-hoc, un proverb: Suntem nemernici doar pentru ca putem!

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  23. Ai dreptate klaus : suntem nemernici doar pentru ca putem spune asta ?!
    By the way ca eu am cam obosit astazi toata ziulica, ma poti ajuta sa inteleg totusi CINE DRAQ E FEMEIA CU BARBA ?

    anca mica
    is that real life?! :-)

    RăspundețiȘtergere
  24. ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.
    BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE CRIMINAL TERORISTA !
    Aparitia in fata Parlamentului Romaniei a lui Scott Ritter seful inspectorilor ONU in Irak si a ziaristului de investigatie american Robert Horvath.

    Doamna Alina Gheorgiu Deputat PDL

    Regimul Basescu poate fi doar o amintire in cateva saptamani. Desvaluirile mele
    se bazeaza pe documente capturate de trupele americane odate cu invazia Irakului. 1- Ele reliefeaza doua faze importante. Transferul tehnologiei nucleare si a rachetelor de transport a bombei atomice amostenite de la Ceausecu catre Sadam, 2- Ascunderea urmelor prin ascunderea armelor de distrugere in masa la Ambasada Irakului la Bucuresti si la 27 depozite militare. Majoritatea documentelor si a cotractelor poarta si semnatura lui Traian Basescu ministrul transporturilor in aceasta perioada. Actiunea de ascundere poarta codul Sarindar si a fost cordonata in intregime de actualul presedinte al Romaniei.
    Dupa terminarea razboiului 1000 de specialisti sau deplasat in Irak si nu au gasit
    nimic. La jumate de an au inceput sa apara documente in limba araba despre actiunile guvernantilor romani, servicilor speciate si a mafiei din industri militara.
    A inceput imediat conspiratia administratiei Bush de a scoate basma curata pe prietenii teroristilor din Romania. Motuvele sunt cunoscute.
    O parte din conspiratie este desvaluita de sefului inspectorilor ONU Scott Ritter.
    Iata ce spune inspectorul sef despre actiune CIA purtand numele cod Tea Cup:
    “I carried out under Tea Cup was aimed at disrupting efforts to obtain ballistic-missile technology and production capabilities from Aerofina, a Romanian military-industrial company. Intercepted conversations between the Iraqi team, headed by Dr. Hamid, and his Romanian intermediary ( BASESCU ) pointedly referred to the oil-for-food program as a means of facilitating the transfer of goods from Romania”
    Saptamana trcuta am facut o depozitie sub juramant in fata diferitelor comisii a Senatului si a Camerei reprezentantilor interesate in acest caz.
    ADMINISTRATIA OBAMA FACE TOATE EFORTURILE DE A FACE LUMINA IN ACEASTA URIASA CONSPIRATIE.
    Sunt gata sa apar in fata Parlamentului Roman pentru a prezenta exact aceleasi documente. Sugerez invitarea lui Scott Ritter pentru clarifica amestecul guvernantilor romani in aceasta actiune criminala.
    Doamna Alina Gheorghiu
    Va rog transmite rugamintea mea colegilor dumneavoastra parlamentari. Considerati aceste randuri ca un memoriu oficial.
    Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie specializat in terorism si arme de distrugere in masa
    http://devanewyork.blogspot.com/
    Datele de contact personal:
    http://www.devagallery.com/

    RăspundețiȘtergere
  25. Mie-mi place asta: omoara cainii si distreaza gainile(cu jucarii),gaini care ,oricum, vor fi asasinate pentru papa bun,nu-i asa? :D

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu nu,
    toti iubaretzii de maidanezi sunt persoane bio-pure: mananca doar hrana vie, nimic din ceea ce e rusinos nu comit, sunt ascetzi si compun cantece de leagan pentru maidanezii lor dragi

    anca mica

    Hai bre, lasati fandoseala, iesiti la padure, puneti de gratare si daruiti din suflet ciozvartele ramase cainilor de pripas!
    Sa traiti bine!

    RăspundețiȘtergere
  27. ren
    te rog sa ma ierti pentru harcea-parcea pe care am facut-o la tine, dar... Cainii nimanui trebuie stransi si dusi undeva, la cineva, cumva. Locul lor nu e pe strazile niciunei comunitati civilizate, darmite intr-o capitala europeana. Parerea mea.

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  28. Tuturor
    Abia am revenit dintr-un unu' mai muncitoresc.
    Imediat vă citesc şi vprbim!
    Bine v-am găsit!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cody, sunt de acord că urmează Cântarea României. Nu-i mai zice aşa, dar dacă e vorba despre Industria Osanalei Băseşti, a început deja, cu nume grele în distribuţie.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ina,
    Dacă e să analizăm problema la rece, 99% dintre fundaţiile tip "vier pfoten" ţipă pentru drepturile câinilor vagabonzi pentru că la umbra "bunului samaritean" care se îngrijeşte de animalele străzii, se dezvoltă un înfloritor comerţ. Fundaţii europene de protecţie a animalelor trimit bani şi vagoane de mâncare căţelească, banii rămân în nişte conturi, sacii de mâncare pentru animale se comercializează în buticurile "pet shop"...
    Sigur că există şi excepţii.
    Tot la rece vorbind, mi s-ar părea firesc ca, înainte de exterminarea câinilor vagabonzi, să se organizeze acţiuni de înfiere a acestora.
    Apoi acţiuni de "reciclare" a maidanezilor, prin centre de dresaj, drept câini utilitari. Câinii utilitari dresaţi pot fi foarte folositori persoanelor cu disabilităţi senzoriale şi locomotorii. Nu intru în amănunte, fiindcă aş avea de scris zeci de pagini în direcţia asta.

    NU, NU SUNT DE ACORD SĂ FIE LĂSAŢI SĂ MOARĂ DE FOAME!

    Dacă, cumva, ai dorit să faci o extrapolare metaforică la CÂINII care ne conduc, DA. SUNT DE ACORD SĂ FIE LĂSAŢI SĂ MOARĂ DE FOAME.
    Dar cum să procedăm?

    Mie mi se pare că OMUL nu are încă dreptul să stabilească ierarhia speciilor.
    Dacă pisica se dovedeşte a fi un energoterapeut mai bun decât energoterapeutul uman, câinele un salvator mai bun decât salvatorul uman, delfinul un comunicator mai... înţelegi?
    N-avem niciun drept să rezolvăm lucrurile prin curmat vieţi. Asta înseamnă că suntem nişte incapabili.

    RăspundețiȘtergere
  31. Augustin,
    nu m-ai deranjat, sunt de acord cu tine.
    Mi se pare... straniu să propui moartea prin inaniţie. Mi se pare inacceptabil să rezolvi o problemă inexistentă prin exterminare.
    Nu numai că iubesc câinii, dar mă număr printre acele fiinţe ticăloase care, dacă în 50 de ani n-a fost niciodată agresată de un câine pe stradă, îmi permit să fiu suspicioasă şi să mă întreb ce comportament au avut cei muşcaţi, înainte de a fi muşcaţi?
    Există zilnic, mult mai frecvent, la protv, ştiri despre oameni puternic alcoolizaţi care îşi ucid nevestele, prietenii... Statistic vorbind, majoritatea sunt de prin Moldova. De ce nu se iniţiază o acţiune de exterminare a moldovenilor beţivi? Prevenitiv!
    Ştii? Era un cântec, "L'Arca di Noe". Era acolo un vers: "Il cane, il gatto, io e te." Adică un câine, o pisică, tu şi eu. Strictul necesar, se gândise textierul, ca să pui temelia unei lumi posibile. Să fi fost ăla aşa de tâmpit? :))

    RăspundețiȘtergere
  32. Hai Hui,
    ai un comentariu "pe muchie de cuţit".
    În Ro. există o imbecilitate de emisiune tv numită "pe muchie de cuţit" unde se ia o femeie urâtă-urâtă, se trece prin sala de operaţie, apoi prin studioul de înfrumuseţare cosmetică şi i se spune "gata! eşti frumoasă. eşti femeie. eşti bună eşti..."
    Asta pentru că e mult mai uşor să faci un implant de ţâţe decât de creier, e mult mai uşor să pui dinţi decât să faci un creier funcţional, e mult mai uşor să repari o imagine, dacât să modelezi un om în interiorul lui. Cu bisturiu, farduri şi ţoale adcvate, din exterior spre interior, termini treaba în 24 de zile. Ca să faci reparaţia din interior spre exterior, poate ţi-ar trebui 24 de ani. Poate mai mult. POate nu-ţi iese, fiindcă e materialul clientului prost.
    O să-mi zici că nu despre asta era vorba, în comentariul tău.
    Şi eu o să-ţi dau dreptate.
    Dar...dar!
    Sunt aproape sigură că înţelegi ce vreau să zic.

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule Alexandru,
    deşi aveţi un dialog cu "Sorin", îmi permit să intervin... Mizeria oraşelor n-o proaduc câinii comunitari. Mizeria oraşelor o producem noi, oamenii. Cu ce e mai vinovat un câine maidanez care-şi face nevoile unde-l apucă, decât un om care-şi aruncă pachetul de ţigări, punga goală de pufuleţi, paharul de plastic, pe fereastra maşinii, în trafic?

    RăspundețiȘtergere
  34. Ina,
    revin fiindcă am citit dialogul tău învolburat cu Augustin.:))
    Nu amenda un fost!
    Nu aşa de înverşunat!
    Eu însămi sunt o "fostă". Olimpică la limba română. Solistă pe podiumul Ateneului Român, Operei Române, Sălii Mici a Palatului RSR, multor săli de concert din România şi radiodifuziunii române.
    Dumnezeule!
    Toţi suntem foşti, la un moment dat, asta înseamnă o experienţă trăită, ireversibil, nu ne-o ia nimeni, dacă judecăm corect sau greşit, la umbra ei, e omeneşte. Suntem sclavii propriei noastre experienţe. Şi stăpânii ei.
    Blogul lui Augustin e "lizibil",aşa cum, sper, e şi al meu.

    Cred că nu trebuia să fac postarea asta, fiindcă n-am fost capabilă să expun ideea esenţială: nu e vorba despre ce rasă urmează a fi exterminată, prin ce metode, e vorba despre "perdea de fum", aplicată cu orice preţ, sprea a pierde noi din vedere esenţialul. Că suntem prostiţi, furaţi, reduşi la tăcere, nişte câini vagabonzi bipezi pe lângă cei patrupezi.

    RăspundețiȘtergere
  35. Am ajuns cu cititul la pretenul meu , klaus.
    2 mai 01:14.
    klaus.
    Cred că aici găsim împăcarea. La klaus.
    Pentru cei care nu-l ştiu,şi-a luat licenţa în animale, nu în oameni. Aşa că trebuie citit şi filtrat cu luare-aminte.
    Mulţumesc, klaus!

    RăspundețiȘtergere
  36. Hai-Hui Echivocu'2 mai 2010 la 18:22

    Re,
    Pe scurt, bipedu', metamorfozat ori ba trebuie sa controleze mediul in care merge, adica printre baligi si latraturi, ori podele de marmura ca Carara; e la libera lui alegere sa faca manusi de iarna ori carnati de Craciun, vorbaria guvernamentala si miscarile "pro animale" sunt doar spoiala si ipocrizie cata vreme NOI suntrem stapanii Terrei.
    Pretul unui copil mutilat de de caini langa intrarea de la bloc e mai ridicat decat orice fandoseli ale unor babe nevrozate de la parterul blocului ori ale unor asa zisi iubitori de animale.
    Cata vreme mancam carne de oaie, porc, vita si de ce sa ne ascundem, carene de caine (vezi China, Italia, si alte regiuni) suntem ipocriti spunand ca trebuie sa protejam cainii lasand minorii de izbeliste!
    Cu asta cred ca am zis clar si fara echivoc ce cred.
    Desigur, pastrand respectul pentru parerile musafirilor tai placuti.
    Sarut mainile doamnelor Ina, Anca Mica si celorlalte, respectele mele acelor domni atat de implicati in subiect canin si atat de revoltati in privinta nebarbieriti(e)lor care le fac viata cosmar!

    RăspundețiȘtergere
  37. Şi mie îmi place ce zice Elisa...
    Omoară ce nu mănânci! :))

    anca mică,
    sunt, pretutindeni, de acord cu tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Da, Hai Hui!
    pe marmură de Carrara, ascultându-l pe Carrera, exploatând la maxim ădvaisul "take care of !" - aşa trebuie să meargă oamnenii...
    Dar încă n-am ajuns acolo!
    Aşa că, să-i lăsăm pe câini în pace!

    RăspundețiȘtergere
  39. Hai-Hui Gafisticus2 mai 2010 la 18:49

    Nu eram sigur care r se dubleaza, time de gugalit n-am cand vreau sa "spit' ce-am in gusa, deci l(m)-am lasat....agramat:))))

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Renata,

    Daca as fi avut in gand ca mizeria oraselor ar fi provocata de caini, probabil ca, la nivelul scazut al IQ-ului meu, ar fi trebuit sa scriu SA-SI FACA singuri curatenie. Eu am avut doua remarce:
    1. Motzurile alunecoase de pe trotuare;
    2. Am rezonat la expunerea Inei cu privire la curatenie!

    S-ar putea sa-mi fi scapat mie ceva in randurile postate de Ina si, prin ricoseu, sa fi transmis si eu parerea ca mizeria ar proveni de la caini. Gasesc cel putin ciudata parerea asta, cu atat mai mult cu cat cainii vagabozi sunt un marker ca ne aflam intr-o zona locuita si murdara.

    Insa, nu am retinut nicaieri ideea ca Ina ar fi zis sa ucidem cainii prin infometare. Asta ar fi insemnat sa se refere la cainii captivi, fie din case, fie din curti, fie din "adaposturi". Ori, pentru cine nu stie si afla acum, cainii vagabonzi (de pripas, comunitari etc) nu raman intr-un loc lipsit de hrana, ci migreaza in cautarea ei. Nimic mai simplu decat sa ia urma bogat mirositoare a gunoierelor si sa gaseasca raiul pantagruelic (sardanapalic) al gropilor de gunoaie din jurul asezarilor umane...

    RăspundețiȘtergere
  41. Alexandru, multumesc.
    Am obosit sa repet ca nu sustin exterminarea prin infometare a ciinilor, dimpotriva- nu sustin DELOC exterminarea ciinilor.
    Dar, pentru ca si Renata a inteles ca eu propun infometarea ciinilor, mi-e clar ca am grave probleme de exprimare. Motiv pentru care nu voi mai interveni, pina ce nu imi voi imbunatati aptitudinile de comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Ina,

    Va propun sa nu va suparati pentru faptul ca printre noi sunt si persoane cu "sange navalnic". Problema in discutie a starnit patimi, la nivel national, aproape ca la discutiile despre pensii. De ce m-as supara fiindca Renata s-a grabit sa traga o concluzie care NU MA CARACTERIZEAZA. Adevarul este acela ca, atunci cand cauti sa fi concis, amanunte care contureaza o idee pot scapa celui care scrie mesajul. Numai ca eu ma astept din partea celor care m-au citit de mai multe ori sa aiba o idee despre profilul meu si sa analizeze mesajul prin prisma respectivului profil.

    Aptitudinile de comunicare nu se pot imbunatati prin pasivitate, ci tocmai printr-o participare la dialoguri. Deoarece in aceste dialoguri nu putem sa ne vedem ochii (oglinda sufletului), ne trebuie putin mai multa rabdare si intelegere fata de interlocutori. Aceasta nu inseamna ca va invit sa inghititi jigniri si sa va oferiti si celalalt obraz ...

    RăspundețiȘtergere
  43. Propun redactarea unei scrisori de protest, şi împotriva legii ce interzice hrănirea porumbeilor.

    Ăştia cu ce au greşit?
    Şi apoi porumbeii nici măcar nu muşcă. Uneori doar îţi plasează un noroc pe rever.


    http://www.msnbc.msn.com/id/21790392/

    Ce-o fi având Felder cu bieţii porumbei?

    Bavardel

    RăspundețiȘtergere
  44. Ce ne facem fetelor? Maine e ziua mondiala a libertatii presei si noi ne certam pe maidanezi... Mai bine un cantec vesel sa cantam:
    http://www.trilulilu.ro/an22ro/7b99b7fda6f1ca

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  45. Ina,
    poate eu am înţeles greşit, din pricina oboselii. Tu, de obicei, scrii foarte pe înţelesul meu. Dar de data asta aşa am priceput: că putem îndepărta câinii vagabonzi prin reducerea resturilor alimentare lăsate pentru ei... Mie, apucătura asta mi se pare umană. Încă.
    Nu sunt capabilă să etichetez drept "vagabonzi" câinii comunitari, atâta vreme cât ne lăsăm conduşi de nişte JIGODIIORDINARE, care ne extermină lent, ne batjocoresc, ne umilesc, fără să ne arate dinţii, măcar.
    Cum de ne putem împiedica de câinii comunitari, când semeni de-ai noştri, bipezi, ne fură privindu-ne dispreţuitor, în fiecare clipă?!

    RăspundețiȘtergere
  46. @ Bavardel

    Cred ca Felder are probleme cu bugetul :)).Una la mana: Problema lui se numeste gainatz :). Doi: gainatzul e foarte acid.Trei: curatenia costa! Am citit la un moment dat unele cuantificari asa-zis profesioniste care ne lamureau cum ca s-ar distruge operele arhitectonice in care salasluiesc bietele vietuitoare. Din punct de vedere chimic au dreptate. Moral, sa ma ia naiba, nu mai stiu ce sa cred.
    O problema mult mai mare e cu graurii. Migreaza iarna prin Italia si-i aduce pe cetatenii, respectiv autoritatile de acolo in pragul diperarii. Motivele sunt lesne de inteles daca ai vazut vreodata un stol format din mii sau zeci de mii de indivizi.Indivizi cu nevoi fiziologice, se intelege:) Te rogi sa nu ai zgaraieturi pe caroseria masinii, nu alta! :)) De ai, rugina-i asigurata! Ce zici, ar avea curaj Vier Pfoten sa se opuna masurilor luate de autoritati ? Cred ca li s-ar urca localnicii in cap :).
    Daca stai sa te gandesti bine ciorile-s discriminate. Altfel cum sa intelegi pompierii cand risipesc sute de tone de apa pentru distrugerea coloniilor pe care aceste corvidae le formeaza.
    E usor sa sarim la gatul partii oponente. Ar fi cel putin frumos sa incercam sa vedem si cealalta parte a oglinzii. Nu prea reflecta aceeasi realitate:)

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  47. "[...] şi să mă întreb ce comportament au avut cei muşcaţi, înainte de a fi muşcaţi?[...]"

    Trecand pe la aproximativ 25m distanta fata de locul unde EL statea intins, am aruncat o privire prin care am luat cunostinta de existenta lui. Dupa alti 30m si EL a luat cunostinta de gustul gambei mele. Dupa care a inceput sa maraie, semn ca nu am fost suficient de dulce incat sa merite efortul depus cu urmarirea...

    RăspundețiȘtergere