sâmbătă, 20 august 2011

Dacă nu poţi să-i convingi, înspăimântă-i!


Proastă alegerea Miss România pentru Miss Universe 2011.
Câştigătoarea la faza pe ţară nu e suficient de frumoasă ca să încânte juriul din Brazilia, dar nici suficient de urâtă ca să-l înspăimânte prin asemănarea cu Vlad Ţepeş.
Io zic că astălaltă, educatoarea care fura “din culpă”, ar fi fost  mult mai potrivită.
Dar aşa e de când lumea: fetele bune n-are noroc.

10 comentarii:

  1. Renato, tulburarea ta in fata acestei false dihotomii este neavenita. Aici functioneaza, mai degraba, principiul excluziunii reciproce. Adica, pe romaneste, principiul "nu-i frumoasa, dar e proasta!" Mai stiu niste personaje, chiar celebre miss, care se incadreaza perfect. Nu-ti (sau Nuti)cere nimeni sa poti numara pina la 160!

    RăspundețiȘtergere
  2. Augustine, ca să vezi până unde merge originalitatea românească, citeşte articolul dnei Ciobanu:
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/miss-kitsch-8632181

    RăspundețiȘtergere
  3. Eva aia cu alură de reprezentantă a tribului Sioux, de lângă Vlad Ţepeş, trebuia arătată şi de la brâu în jos. Aşa s-ar fi văzut şi carpatina frunză cu care, încercând să revenim la originile biblice, îi îmbiem pe străini.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=_JZC235xT4Q

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, se poate psihanaliza. Domnisoara Miss e ca Romania “oficiala”, adica vopsita, ranjita, proasta dar tupeista, si nu in ultimul rand prost orientata. Dovada? Ceea ce se poate citi pe site-ul oficial:
    “-Studii:
    Absolventa a Facultatii de Marketing din cadrul Universitatii SPIRU HARET si a Scolii Postliceale Medicale - specialitatea asistent de farmacie.
    -Ce-ti place sa faci in timpul liber?
    Modul ideal de a-mi petrece timpul liber este sa merg la mare unde ador sa fac scuba diving.De asemenea, imi place sa citesc, sa calatoresc si sa imi petrec timpul alaturi de prietenii mei.
    -Care este cea mai mare realizare personala de care esti mandra?
    Pana in acest moment al vietii mele am reusit sa imi indeplinesc una dintre cele mai arzatoare dorinte si anume sa imi castig independenta. O alta realizare de care sunt mandra este aceea ca am reusit sa invat din propriile greseli.
    -Ce ambitii ai in cariera?
    In primul rand, consider ca trebuie sa existe o armonie intre viata profesionala si cea personala. Inca de mic copil mi-am dorit sa devin o actrita cunoscuta, iar aceasta dorinta exista in continuare.
    -Descrie locul in care ai crescut si cum a aratat copilaria ta.
    M-am nascut in municipiul Slatina, un linistit si curat oras de provincie din sudul tarii noastre. Copilaria mea a fost petrecuta, in mare parte, in copacii din curtea bunicilor, jucandu-ma cu prietenii mei jocurile specifice acelei perioade si asteptand, tot timpul, vacanta de vara.
    -Ce vrei sa stie membrii juriului despre tine?
    Sunt o persoana ambitioasa si, de obicei, obtin tot ceea ce imi propun. In prezent ambitia mea cea mai mare este sa depasesc performanta din 1930 a Marianei Mirica, singura reprezentanta a tarii noastre care a obtinut locul 3 in cadrul concursului Miss Universe. Ea provine din aceeasi regiune ca si mine.
    -Fantezia ta:
    Mi-as dori sa locuiesc in New York.”
    Ce sa zic, am ras destul de mult. A fost bine. Raspunsurile sunt destul de nostime: marketing, farmacie, scuba diving, declaratia de independenta, armonia, municipiul Slatina – un oras de provincie din sudul tarii noastre, in asteptarea permanenta a vacantei de vara. Finalul, vag amenintator: ambitia de a depasi performanta drei. Mirica, medalie de bronz in 1930, si, culmea! provenita din aceeasi regiune. Ce nu mi-a placut: fantezia – da-o dracului de treaba, ma asteptam la mai mult de la o fata de 24 de ani! Prima intrebare care trebuie pusa unei fete pe care vrei sa o cuceresti este: “care sunt fanteziile tale preferate?”. De aici pleaca totul. Sau nu. Asa ca daca ar fi sa se sfarseasca lumea si sa fiu nevoit sa fug in munti cu una dintre podoabele astea doua as alege fara discutie educatoarea-infractoare, care e ca Romania cea adevarata, adica hoata, curva perversa si tradatoare. Ati vazut ce elegant l-a dat in primire pe iubitul ei... Fata e “adevarata” si versatila, o sa vedeti, nu se termina aici cariera ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Florine, râdem, glumim... dar fata asta poartă o costumaţie de vampiriţă, pe post de costum naţional.Nu ştiu dacă o fi agent secret la ministerul lui Udrea, dar e făcută grămadă. Şi ea, şi cei care îi creează imaginea.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ElZap
    Aşa da! Sunt doi "mişi" foarte drăguţi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Shaman
    Bine aţi revenit prin gară!
    Nu vă credeam aşa mare patriot! Va să zică , dacă se sfârşeşte lumea şi trebuie să fugiţi în munţi, luaţi cu dv. ceva care să vă amintească de România... :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-am facut un obicei. In fiecare dimineata, la cafea, ca sa-mi mearga bine toata ziua, citesc de pe missuniverseromania.com prezentarea cate unei finaliste. Citesc incet, cu inghitituri mici, atent sa nu ma inec. Va recomand acest exercitiu cu caldura, dar sa nu abuzati, una pe zi, atat! Azi am citit despre Shanabli Jihan, 26 de ani, care e toba de carte, doctoranda si studenta in acelasi timp:
    "- Care este cea mai mare realizare personala de care esti mandra?
    Am doua realizari de care sunt foarte mandra. Prima este ca am reusit sa fiu admisa in cadrul Academiei Romane la varsta de 22 de ani si cea de a doua implinire este sa ma aflu printre finalistele Miss Universe Romania 2011."
    Cred ca si academicienii sunt foarte mandri; fata urmand un doctorat la un institut din cadrul Academiei este evident ca face parte din Academie, si in definitiv, de ce nu? In matematica asta se numeste tranzitivitate.
    Fantezia de final m-a trantit la pamant literalmente: “Sa nu existe suferinta si moarte.”
    E bine, cred ca o sa am o saptamana buna, vesela si norocoasa. Ceea ce va doresc si dvs.

    RăspundețiȘtergere
  10. Shaman, azi dimineaţă, conform sugestiei, am citit şi eu o fată două, de-acolo, nu mai mult, că mi se terminase aproape cafeaua. M-a impresionat cea care ar fi vrut să viziteze Luna. E, oricum, mai interesant decât "să-mi petrec mai mult timp cu prietenii, cu familia...", cum zicea ailaltă.
    Altfel spus, n-am avut noroc. Nu se compară cu a dv., să nu existe suferinţă şi moarte".
    Chestia asta sună atât de frumos, mai ales că toţi avem fantezia asta, dar nu îndrăznim să-i dăm glas.
    Vă mulţumesc de urare şi v-o întorc împătrit: ce-ar fi să avem o Lună veselă?

    RăspundețiȘtergere