marți, 19 iunie 2012

Către toate forurile competente şi acreditate care pot investiga problema plagiatului

Băi,  nu mai investigaţi cine a copiat la lucrarea de control, la teză, la extemporal, la diplomă, la doctorat şi la toate comunicările ştiinţifice publicate, despre care noi aflăm  din presă, din articole care încep cu "Un  grup de cercetători biafrezi, chinezi, polinezieni, ieşeni s.a.m.d., a constatat că..."!
Cercetaţi cine a produs o lucrare absolut originală, care n-a avut nevoie de umplutură cu copy-paste, care nu s-a inspirat, n-a compilat, n-a ţinut cont de ce zic înaintaşii...
Lista e scurtă.
O să-l găsiţi pe Divinul, care v-a pus sub nas codul genetic şi relaţia informaţie-energie, pe Moş Einstein, dacă o fi adevărat că a mutat un vapor dintr-un ocean în altul, în experimentul Philadephia , şi pe Moş Crăciun. Ăla care umblă cu sania pe cer şi n-a tulburat niciodată traficul aerian, monitorizat din turnul de control.
Restul e copy-paste.
De la Romeo şi Julieta, până la Love story.
O să ziceţi: "Ei, cuma aşa?!"
Păi da!
Ea murea. În ambele cazuri.

43 de comentarii:

  1. Ea murea. Si el pleca cu vaporul :)
    cred ca inventatorii pot sa mai scrie ceva fara sa faca copy/paste
    Theodora

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca am intrat intr-o etapa in care toata lumea o sa aiba doctoratul. Uneori asta poate fi bine, alteori rau.

    Cei care pot o sa fie generali, o sa-si puna frunze copiate, sau o sa vanda ce mai e de vandut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se cunoaște că unii scriu mult mai rapid decât a citi o pot face. Și asta se poate întâmpla numai cu copy/paste!
    Avem cei mai mulți doctori pe cap de locuitor! Asta înseamnă că avem și cele mai multe lucrări științifice. Dar pariez că foarte mulți dintre acești doctori nici nu-și cunosc lucrările, acestea fiind făcute la cooperativele meșteșugărești de doctoranzi, le-am dat eu așa o denumire nevinovată.
    Ne place să facem mișto de cei care au reușit în viață prin muncă și inteligență, neavând timp sau pur și simplu fără a da importanță diplomelor și titlurilor. În schimb, nu-i vedem pe cei care au drept unic scop obținerea acestora! De aia nu suntem în stare nici să ne numărăm, iată că a trecut un an și nu am terminat recensământul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ifim

      Mi-e teama ca s-ar putea sa ai dreptate, dar mai tare mi-e teama ca se exercita o asa de mare presiune de jos in sus, incat nu peste mult timp nimeni nu va avea curajul sa scrie o lucrare originala, oricat de mica ar fi ea.

      Ce poti face cand cercetarea se masoara cu kilogramul, fara a indrazni cineva sa deschida una din lucrarile asezate pe cantar? Ori te lasi de treaba, ori intri "in randul lumii bune" si folosesti cu incredere copy/paste.

      Dar numai de cercetare e vorba? Cam la fel stau lucrurile cand vorbim de averi. A auzit cineva e unul care la noi sa se imbogateaca din munca cinstita?

      Dar dreptatea cum se castiga? Cel ce are bani multi are si dreptate pe masura banilor lui.

      Ștergere
  4. plagiatul e dovada de scurtime a mintii. se pot spune lucruri originale, nu s-a sfarsit chiar asa lumea. si da, sa se caute si sa se scuture nemernicii care plagiaza, pentru ca sunt niste hoti. plagiatul e la fel de grav ca bagatul mainii in buzunarul altuia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot sa inteleg plagiatul "nevinovat", ala care vine din subconstient, dar tu pomenesti despre altceva aici, ceva ce e infractiune. Greu de dovedit, dar infractiune! Nu miza pe faptul ca numai plagiatorii stiu c-au furat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si ca o completare la ce a spus Ambasadoarea, nesimtire curata. Daca mai conteaza asta pentru cineva

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci eu as putea sa imprumut din cartea dv. personajele, actiunea, numele, chiar unele dialoguri, sa mai bag ceva de la mine si sa ma laud cu un produs nou si original. Si nu v-ar deranja, nu? Iar daca ati zice ceva, v-as trimite la Divinul sa va intelegeti cu el :)

    RăspundețiȘtergere
  8. hotul de acord cu hotii?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca imi place cand hotul striga "hotii"!
    http://pariupeocartenepublicata.wordpress.com/2012/06/20/cartea-mea-inspiratie-pentru-alte-carti/

    RăspundețiȘtergere
  10. MINUNAT SCRIS! Sunt impresionata...mai ales de faptul ca nu dispare neam vorba aceea "hotul striga hotii!". Postarea de mai sus e tot o compilatie din postarile altora de pe bloguri sau din carti sau de data asta ai reusit sa scrii ceva original?
    http://pariupeocartenepublicata.wordpress.com/2012/06/20/cartea-mea-inspiratie-pentru-alte-carti/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamnelor, domnilor, domnişoarelor, onorat cititoriu!
      Desfid, urăsc şi mă delimitez de plagiat până în ultimul cromozom!
      Dar viaţa pe care o trăim ne arată că ne scăldăm în el.
      Să-l acuzi pe unul de plagiat în Ro.mânica, e ca şi cum ai înfiera un fumător că aruncă ţigara pe geam, la semafor.
      Când ai putea să execuţi o căutare cu premiere a celui care nu face aşa. Ieşi mai ieftin. Munceşti mai puţin. Eşti original. Te scoate google mai în faţă.

      Ștergere
    2. Si asta e o scuza? Ca daca gigel face, eu sunt mai prost daca nu fac? Exact din cauza mentalitatii de genul asta romania este cum este. Succesuri in continuare si plagiat placut ;)

      Ștergere
    3. Liana, de ce nu ai răbdare să citeşti postul şi să pricepi despre ce e vorba, înainte de-a lansa un comentariu?
      Sper să am SUCCESE în continuare, iar plagiatul - ducă-se pe pustii!
      Să fac desen ca să ne înţelegem sau îţi sunt suficiente cuvintele?

      Ștergere
  11. Băi, nu mai investigaţi cine a copiat la lucrarea de control, la teză, la extemporal, la diplomă, la doctorat şi la toate comunicările ştiinţifice publicate, despre care noi aflăm din presă, din articole care încep cu "Un grup de cercetători biafrezi, chinezi, polinezieni, ieşeni s.a.m.d., a constatat că..."!

    RăspundețiȘtergere
  12. ce mi se pare mie trist nu e faptul ca ai copiat niste pasaje dintr-o carte, ci ca ti se pare absolut normal sa o faci. si daca s-a prins autoarea, ce? sa copieze si ea, ca asa se face literatura in ziua de azi...

    RăspundețiȘtergere
  13. @ANONIMI
    Ştiţi ce mi se pare mie mişto?
    Că sunteţi atât de imbecili!
    Atât de imbecili, încât să vă pot răspunde la amândoi, la comun.
    Ceva ce nu mi s-a mai întâmplat pe acest blog, vreodată.

    RăspundețiȘtergere
  14. Asteptam rapunsul.Comentatorrul anonim de mai sus, autoarea care va acuza de plagiat, eu si cei un miliard de unici de pe arhiblog.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pai draga autoare de Nono, e trist cand singurul mod in care poti raspude cuiva care emite o parere e sa-l faci 'imbecil'. Nu faci decat sa validezi mai mult faptul ca are dreptate in ce afirma...Deci eu zic sa continui sa furi idei ca nu-i nici o problema...Divinul iarta si uita :)

    RăspundețiȘtergere
  16. n-ai reusit sa gasesti nicaieri un raspuns mai inteligent pe care sa il poti copia aici?
    probabil de asta te-ai enervat asa de tare.
    vezi ca nu e bine. mai cauta... poate se potriveste ceva. si atunci repede un copy - paste

    RăspundețiȘtergere
  17. Bey, "anonimii" lu peste fript, oricne-ati fi voi si "inteligenti" peste masura (!),

    De cine p.mea va e frica de va ascundeti?Aveti curajul rapunderii si dati-va numele pe net, nu fiti scarbe:(
    Sa vedem cine are dreptate, daca tot ati inceput sa scurmati cacatul.
    Repet intrebarea, de cine p. mea va e frica?

    RăspundețiȘtergere
  18. sa inteleg ca "Neveu01" e numele tau din buletin..
    sau daca nu-mi cunosti numele, automat eu nu am dreptate sau parerea mea nu conteaza

    RăspundețiȘtergere
  19. Partial adevarat. Avem la dispozitie aceleasi instrumente, dar le trecem prim filtrul propriu, care e unic. Daca am fi si noi niste fiinte rezultate din simpla operatiune copy/paste, am avea scuze.

    RăspundețiȘtergere
  20. - Sunt boul boilor! Vorba lui Aurel, blajinul erou al lui Ivanușca, încercând să se autocaracterizeze în "Vântul suflă încotro voieşte"... Spun asta pentru că, uitându-mă în sus, la comentarii, sunt singurul care apar cu poză, prenume, gânduri, nume, ADN, nr. telefon, amprente și așa mai departe.
    ElZap, mulțumesc pentru răspuns.

    RăspundețiȘtergere
  21. Rusine. Rusine ca va mandriti cu munca altuia. Rusine ca va atribuiti meritele altuia. Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  22. Malice, puisorule et Co,
    Bravo, bine ca te-ai botezat, ca sa stiu sa va-nnumar si sa va deosebesc altfel pot sa-mi inchipui ca sunteti(!) doar unu/una care n-are inca neuronu' programat penru botezatura.
    Si-apoi, experienta-mi personala m-a lamurit de talentul celor ce se dau anonimi doar ca sa-si elibereze gusile de flegmele ce le ineaca glota.
    Personal, nu va scuip cata vreme sunteti detectabili; va voi respecvta pana la proba contrarie. Deci, va invit sa fiti rezonabili si sa incercati a dovedi ca aveti dreptate,nu sa injunghiati din umbra.
    Daca va mentineti in anonimat eu va declar fara rezerve ca va voi baga ceva pe gusa, la acelasi mod marlanesc (dar nu ca un las) cu care atacati voi din anonimatul netului.
    Dci, deosebirea MARE intre voi si mine este ca eu ma prezint ca sa stiti exact unde ma gasiti ... pentru acordare de supliment.

    Ma numesc Octav Nour si semnez comentariile mele cu Neveu01; gazdele mele pot confirma.
    Cata vreme loviti din umbra eu va fut in gura fara rezerve.

    Sa ma ierte R.C. poentru grosolaniile de mai sus dar pe care cred ca le meritati cu prisosinta.

    PS

    Domnu' cu trotinetu, De ce esti prostanac?
    Gazda te poate sterge (la bot) dar te va lasa aici ca sa-ti fi rusine dumitale de adrenalina scapata printre dintii cariati. BTW, pariez ca iti pute gura; am ghicit?

    RăspundețiȘtergere
  23. Sincer, ma asteptam sa spuneti ca este o asemanare intamplatoare. Faptul ca faceti o bravada din furtul intelectual este foarte grav. Sa stiti ca procentul celor care sunt corecti in realizarea lucrarilor( referate, doctorate, carti,etc) este mult mai mare decat al hotilor, chiar daca cei din urma sustin contrariul.

    RăspundețiȘtergere
  24. rusine stimata doamna pentru ca indrazniti sa va numiti scriitoare. sper ca editurile sa fie mult mai atente la ce publica. interesant e faptul ca editorul dumneavoastra nu are nimic de spus. sau aveti ceva de ascuns impreuna? bravo Oana pentru initiativa ta. sfatul meu e sa fii mult mai agresiva cu astfel de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  25. Lasa mey si ce dacai plagiat. Asta cu plagiatu e ca si cu uitatu sa duci cartile la timp la biblioteca sau violu. Numa cine na facut asta niciodata sa arunce cu piatra.

    RăspundețiȘtergere
  26. Aproape ca mi se pare mai urat, faptul ca este recunoscut faptul si incercarea de a ne cretiniza pe toti, la modul ca asa facem toti si atunci de ce nu, decat faptul ca ceva v-ati insusit si semnat. SEMNAT!!! Cum va puteti numi autor in acest caz? Sunteti o doamna cu o varsta care ar fi trebuit sa va confere macar respect, daca nu mai mult. Groaznic exemplu aratam copiilor, unde mai punem ca il si promovati.

    RăspundețiȘtergere
  27. Sunteti penibila, doamna Carageani.

    Sper ca pentru domnii de la ALLFA veti gasi un raspuns, altul decat "sunteţi atât de imbecili! Atât de imbecili, încât să vă pot răspunde la amândoi, la comun.".

    http://www.allcafe.ro/2012/06/controversa-nono-de-renata-carageani-si-urechile-pisicii-olga-de-oana-dusmanescu/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn Cititor,
      aş fi nespus de încântată dacă am continua această discuţie DUPĂ ce dumneavoastră veţi fi citit cele două cărţi. Personal.

      Răspunsul acesta poate fi valabil pentru toţi revoltaţii mei comentatori.

      Ștergere
  28. Stimata doamna Carageani,

    Ce v-a facut ca la primele observatii in acest sens sa raspundeti (pe 20 iunie, inainte de interventia editurii) "sunteţi atât de imbecili! Atât de imbecili, încât să vă pot răspunde la amândoi, la comun."?

    Ce v-a facut ca astazi, dupa interventia editurii, sa raspundeti cu "aş fi nespus de încântată dacă am continua această discuţie DUPĂ ce dumneavoastră veţi fi citit cele două cărţi. Personal."?

    Ce s-a intamplat intre 20 si 21 iunie, ce transformare s-a petrecut in sufletul dvs de scriitoare acuzata de plagiat care tocmai a scuzat plagiatul (intamplator, fix dupa ce vi s-au comunicat elegant suspiciunile in acest sens), ce s-a intamplat, zic, de pe o zi pe alta de ati schimbat registrul de la magaria colosala "sunteti imbecili" (nu se potriveste cu imaginea de autoare a lui Nono, ci mai degraba cu imaginea de plagiatoare prinsa cu matza in sac - aici v-ati facut o defavoare majora) la "stimate domn Cititor etc"? In afara, repet, de faptul ca intre timp a intervenit editura.

    (Trecem, desigur, peste lipsa de logica din "DUPĂ ce dumneavoastră veţi fi citit cele două cărţi. Personal." - de citit nu poti citi decat personal. Lectura inca nu poate fi plagiata.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      Cu acest răspuns, înainte de-a relua dialogul după ce citiţi cele două cărţi "personal", comunicarea noastră se încheie.
      Am specificat să citiţi "personal" cărţile, fiindcă autoarea celeilalte cărţi n-a citit personal NONO, probabil că a răsfoit-o sau i-a fost povestită sau, mai rău, cineva i-a dictat ce trebuie să scrie pe blogul său.
      Ce s-a întâmplat între cele două zile? Am aflat că cineva se plânge că m-aş fi inspirat din cartea sa. Acum îmi explic de ce s-au învolburat comentatorii pe blogul meu. Comentatorii n-au nicio vină. Au luat-o pe nemestecate.

      Vă recomand tuturor NONO, cu insistenţă!
      Chiar dacă, în felul ăsta îi fac un serviciu autoarei ultragiate, pentru că, bănuiesc, e limpede că îmi doresc să citiţi ambele cărţi.

      Ștergere
  29. Fericiti cei plagiati! S-au asigurat ca au macar un cititor. Nu cumva sa fie sinurul!

    ...

    RăspundețiȘtergere
  30. N-am citit cartile, nu va cunosc, nici pe dumneavoastra, nici pe cealalta autoare, insa ma tot minunez de raspunsul postat pe blog. Va incrimineaza, aproape ca nici nu imi mai vine sa citesc acele carti dupa asa raspuns. Eu, sa fi fost in locul dv, as fi strigat sus si tare ca NU,NU ESTE ADEVARAT, ca tot ce scriu e autentic si ca, cel mult, pot semana idei, detalii..nu stiu. Dar nu, dv veniti si spuneti ca sunteti oarecum de acord cu plagiatul. Ok, ati facut-o intr-o maniera voalata, ati luat peste picior anumite exemple din peisajul politic autohton (as putea spune ca va ascundeti in spatele lor) insa de ce o asemenea atitudine cand sunteti acuzata? Cand, repet, nevinovata de v-ati fi stiut, ar fi trebuit sa o luati de guler pe acuzatoare si sa o scuturati bine. Eu asa as fi facut, iar eu nu am publicat inca nicio carte, sunt doar o aspiranta, dar fereasc-ar Sfantul sa ma acuze cineva, vreodata, de plagiat, ca stiu ce am de facut!

    RăspundețiȘtergere
  31. Ca sa poti fi plagiat trebuie sa scrii o carte proasta. Nimeni n-ar indrazni sa plagieze un roman cunoscut sau unul care are sansa sa ajunga cunoscut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta se incadreaza perfect la categoria "din putul gandirii". Numai un idiot ar copia ceva prost, ar fi o reteta sigura pentru esec. Dar se pare ca "Urechile pisicii Olga" e o carte suficient de buna ca sa fie publicata. De doua ori :D

      De fapt ar tebui sa ne spuna chiar plagiatoarea cat e de buna cartea, ca doar a citit-o ;)

      Ștergere
  32. Da! Îl plagiez pe Ivanușca... "Vântul suflă încotro voieşte" Miauuu!

    RăspundețiȘtergere
  33. Hahaha, Renule,
    Nici nu se putea concepe un raspuns mai elegant pentru razvratitii care ti-au umplut pagin asta:)
    Vreau sa-i vad ratoimndu-se si mai mult, fara ei situl tau se prafuise precum ai spus acum vreo cateva zile; cine Dumnezeu ti-a dat ideea sa-i asmuti asa?
    Nu vtreau sa pactuiesc dar imi pare ca ai premeditat totul, cu detalii de culise si parca-i vad retragandu-se chelalaind si lingandu-si ranile facute muscandu-si coditele proprii si jurandu-si ca nu se vor mai lua vreodata in clanta cu grecoaicele;)

    RăspundețiȘtergere
  34. ratoindu-se, jurandu-se, etc...Ei, stii tu ca n-am rabdare:))))

    RăspundețiȘtergere
  35. Să scuzi plagiatul lui Ponta şi să rezulte că-ţi scuzi propriul plagiat.

    E cea mai mişto răzbunare.

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierdute
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de rupere
    7) Alunga un iubit trecut
    8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
    9) dori?i sa va satisface?i iubitul
    Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere