marți, 14 iunie 2011

Apel umanitar, pe bune...


Întâiul Făcător de Minuni al Ţării le-a mai tras o smetie făcătorilor de foame care O populează: chifteaua cu OPT judeţe. De ce OPT?  Păi, ca să nu mai trebuiască dumnealor să OPTeze prin referndum.
Bun. Cu asta, le saltă din buzunar toate taxele necesare ca ei să-şi mai poată dovedi lor înşile că: există, locuiesc pe aceeaşi stradă cu propria lor casă, conduc o maşină care le aparţine, nu s-au arondat unui medic de familie din alt judeţ, nu lucrează la o companie din alt ţinut, poliţistul lor de proximitate e, totuşi, conaţionalul lor şi n-au de gând să se repatrieze cu ocazia  propriei înmormântări.

Nu ştiu la cât s-ar putea ridica toate costurile unei atari recuperări de persoană fizică identificabilă care este,  dar ştiu că azi, am aflat de la Casa de Asigurări de  Sănătate, că mama trebuie să plătească o taxă echivalentă cu 6% din pensie, ca să i se recunoască situaţia de pensionar, situaţia de pensionar asigurat, situaţia de pensionar asigurat care n-a moştenit NIMIC în ultimele doozeci de minute, astfel încât să NU alunece în tagma pensionarilor nesimţiţi şi chiaburi, care  se îmbuibă cu antihipertensive pe banii statului.

E prima oară când fac un apel umanitar în nume propriu: e CINEVA printre voi să mă lumineze?





11 comentarii:

  1. Adică mama ta este pensionar care nu este pensionar şi trebuie să capete statutul de pensionar ???
    Şi la ce-i trebuie antihipertensive, n-a auzit de usturoi şi alte produse bio ?
    V-aţi învăţat aşa, să primiţi totul de la stat, pensionari nepensionari ce sunteţi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu chiar nu inteleg de ce trebuie sa plateasca mama ta aceasta taxa :(
    Cine cere, medicul de familie ca sa elibereze reteata?
    In baza carei legi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamnelor, eu aşteptam să-mi explicaţi de ce apar zi de zi noi taxe, proaspete, iar voi vă miraţi, ca şi mine...
    Theo, doctorul de familie cere DOAR o adeverinţă de asigurat de la Casă. Casa cere DOAR 5 fişe fiscale, pe ultimii 5 ani, câte una pentru fiecare an, ca să poată fi taxate separat. Casa de asigurări le primeşte şi, ca să ţi le ia în considerare cere o TAXĂ de 6% din pensie. Ce e aşa greu de înţeles? :)))
    Cică e logic şi legal.

    RăspundețiȘtergere
  4. V-as lamuri eu dar, la viteza cu care se schimba obiceiurile, mi-e teama ca ce stiam saptamana trecuta nu mai este valabil saptamana asta.
    Cand a aparut minunea cu medicii de familie, dupa ce am fost arondat, a trebuit sa inchei un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, cu toate ca eu eram inscris automat in virtutea drepturilor oferite de profesia avuta. Ei bine, ca sa obtin OK-ul pe contract, a trebuit sa merg la fisc si sa solicit, contra cost si timp, adeverintele buclucase. Nu cumva sa pacalesc sistemul deoarece, conform unui vechi proverb, hotului de hot i-e frica. Dar, dupa aia nu mi-au mai cerut alti bani. Oricum, taxele la fisc erau fixe si nu procentuale. Ma mira (oare?) ca acum taxele au capatat insusiri notariale. O fi legal dar unde vedeti logica? In ceea ce priveste intelegerea, cu toate ca ma mandream cu IQ-ul meu, acum sunt total depasit ...
    ALM

    RăspundețiȘtergere
  5. ALM,
    Abia acum am înţeles. Mama nu e un simplu pensionar pe caz de vechime, care se nesimţeşte să-şi încaseze pensia. Mai primeşte şi de la asociaţia deţinuţilor politici câţiva bănuţi, după tata. De-aia e mai supusă cercetărilor şi taxărilor ca alţii. Acum cred că am înţeles: vom plăti 6% din pensia de urmaş de deţinut politic şi poate să beneficieze de reţeta compensată.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ştii cum se spune : de ce simplu, dacă se poate complicat ? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @Renata
    Ma bucur mult ca am avut ocazia sa te cunosc.
    Am transferat comentariul tau la articolul de astazi ... si am raspuns acolo... sa nu crezi ca l-am sters :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi eu care trăiam cu impresia că Întâiul-Care-Se-Face-De-Minune vede dublu.
    Hm!... Opt... Opt-uri... Îmi sună a unduiri lascive, pe cuvânt!

    RăspundețiȘtergere
  9. Matilda, e mai nasol! De ce gratis, dacă se poate pe bani? Totul e să găsim o modalitate prin care FURTUL să se transforme în TAXĂ.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine, Theo, o să mă uit.
    Şi eu mă bucur că te cunosc! Scuze, că s-a nimerit să vină atâta lume pe capul meu exact atunci şi n-am putut sta mai mult de vorbă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Florin, şi eu m-am gândit că cineva se va gândi la OPTuri în felul ăsta! Poate şi Făcătorul de minuni s-o fi gândit, d-aia a ales cifra... El pare că a optat definitiv asupra muzei care-l inspiră în lupta contra ticăloşiţilor baroni.

    RăspundețiȘtergere