joi, 23 iunie 2011

Sluga la Anvers vorbeşte despre „slugă la ruşi”

E cel puţin ciudat, dacă nu chiar netrebnic,  ca o măruntă slugă a securităţii ceauşiste la Anvers  să-şi dea cu părerea despre o Slugă de Elită, la Ruşi.
În termenii aceştia îmi pun eu problema.
Poate că bunică-mea, Babiclonţ, bătea câmpii la o sută de ani şi continua să-i zică Majestăţii Sale, Mihai – REGELE.  Ca şi cum acesta ar fi fost unicul rege de pe planetă.
Poate că în cei douăzeci de ani de tranziţie spre haos, niciunul dintre manualele alternative de istorie n-a prezentat adevărul, din motive politice lesne de înţeles.
Dacă trăim ca-n Matrix - poemul aparenţei sau dacă trăim ca-n basmul lui Asimov - Sfârşitul Eternităţii, prea puţin  contează.
Ceea ce contează e victoria egalizării întru ticăloşie pe care ne-o serveşte absolventul de marină şi-o parafează cu râs intelectual pierzătorul de timp prin biblioteci, cetăţeanul Ion Cristoiu, pus cu botul pe labe, labeunutv.
Singurul lucru care m-a îngrijorat, în mod sincer, cumva profesional, era acest detaliu: ca Regele Mihai, care stă să împlinească 90 de ani, să nu se enerveze,  dăunându-şi grav sănătăţii, când ascultă aberaţiile acestui excipient care răspunde la numele de Băsescu Traian.

12 comentarii:

  1. Habar n-are de istorie, dar de la înălţimea Cotrocenilor crede că este buricul pămîntului care ştie tot. Mă întreb ce dracu fac consilierii lui, de ce nu-l trag de mînecă, de ce nu-i explică ? Sau aburii alcoolului nu-i permit să priceapă nici lucrurile elementare ?
    Oricum, cred că acest atac pleacă din FRICĂ !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nevaziul este ca unii, incercand sa il apare pe Regele Mihai ii fac mai mult rau ... s-au apucat pe facebook sa scrie ca Regele nu avea de fapt nici o putere ... ce sa zic ... se trezesc vorbind.
    Nu sunt monarhista dar il respect pe Regele Mihai ca pe un fost sef de stat.
    Pe Basescu nu o sa il respect

    RăspundețiȘtergere
  3. pe mine ma nelinisteste cohorta de enoriasi care iese sa voposeasca in roz toate delirurile stapanului. intelectualii lui basescu par in transa , tac asa cum se ascundeau pe vremea comunistilor si lasa curcestii si criscoiestii sa-si umfle pieptul cu aerul de mari reformatori ai statului aflat in paragina autoindusa...

    liv

    RăspundețiȘtergere
  4. @Matilda
    Toti consilierii de valoare intelectuala au plecat cu capetele sparte cu scrumiere si sticle goale. Au fost inlocuiti cu pletora actuala, inteligenti, nimic de zis, dar lingai ce n-a vazut ... Damaroaia. Cum sa-l traga de maneca atat timp cat au mainile ocupate cu perii si periute?
    ALM

    RăspundețiȘtergere
  5. Greșit un singur lucru: manualele de istorie din ultimii 15 ani au prezentat în genere corect istoria recentă. Problema e dacă și cine le-a citit. Iar Cotrocenii și-au publicat propriul manual de istorie - raportul Comisiei Preziden
    iale - si acela corect. Doar prezidentul nu vrea să-l creadă, după ce ni l-a servit ei însuși în Parlament. Nu are nici o scuză.

    RăspundețiȘtergere
  6. Matilda,
    dă-te un pas înapoi şi uită-te la prezidentul nostru ca la un om obişnuit.
    A terminat şcoala de marină fumând în veceu. A semnat pactul cu diavolul ca să "iasă afară", să aducă blugi, video-uri, ciungă şi cafea, covoare cu "răpirea" şi alte delicatese occidentale, ca să facă rost de bani, să trăiască bine, el cu familia lui.
    Când crezi că s-ar fi aplecat asupra istoriei?
    Între două curse?!Răspunsul e "niciodată".
    Ar fi MINUNAT dacă atacul ar porni din frică...
    Mi-e teamă că pleacă din suficienţă.
    De fapt, dreptul pe care şi-l arogă să comenteze istorie naţională, i l-au dat cei câţiva intelectuali contemporani cu brand, care au preferat să doarmă liniştiţi, "pe mâncate", în schimbul unei simpatii tacite şi-al unei tăceri politicoase.

    RăspundețiȘtergere
  7. Theo,
    un adevărat monarh nu se vrea respectat. Se pomeneşte cu respectul în bătătură, fără să fi mişcat un deget pentru asta, dar mişcându-şi neuronii pentru multe altele.
    În fine, graţie reacţiei de imbecil a lui Băsescu, prietenul tău, Iliescu, preşedintele neo-comunist cu faţă umană care nu l-a primit în ţară în anii '90, e absolvit de mârlănie şi etichetat acum corect, ca politician lucid: dacă Majestatea Sa revenea acasă atunci când tov. Iliescu i-a pus contră, poate că azi noi ne confruntam cu alte evenimente.
    Tov. Iliescu a recunoscut, prin reacţia sa mojică şi belicoasă, că Majestatea Sa, Mihai, reprezintă pentru el un pericol.

    RăspundețiȘtergere
  8. liv,
    tu eşti doctor în sintagme. Rar, da' bun: "parpgina autoindusă".

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamnei Profesor Zoe Petre...
    Cei care le-au citit, nu vor intra în politică, fiindcă n-au vână. Cei care intră în politică, n-au timp de istorie.
    Trebuie să vă recunosc aici ca excepţie fericită, care confirmă regula.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum n-am absolut nimic în comun cu Excipientul, mă feresc - cât pot! - să-l văd şi să-l aud vorbind, hăhăind, delirând, scuipând otravă sau vituperând demenţial.
    Ceea ce e, însă, cu adevărat ilogic e faptul că un asemenea specimen are foarte, foarte mulţi susţinători, şi nu doar în cazul de faţă. Ştiu ce vorbesc, pentru că umblu mult prin ţară. Aceşti giranţi ai regimului terorist actual alcătuiesc Răul Iremediabil. Eu, unul, mă simt pierdut în mijlocul acestei societăţi, pe de-o parte prea exaltată în susţinerea Răului, pe de alta prea inerţială în împotrivirea la Rău. În România, lupta dintre Bine şi Rău nu există. Binele este înfrânt a priori, tocmai pentru că cei ce se situează de partea lui îşi reprimă, mereu şi mereu, orice formă de curaj. Expectativa este un ambient confortabil, câtă vreme dramele îi privesc pe alţii, nu pe tine. Când, inevitabil, ţi se întâmplă şi ţie CEVA RĂU, îţi aduci, brusc, aminte de un principiu, cel al solidarităţii, bagatelizat - altfel - până în momentul fatidic.
    Întrebarea e: cine-şi merită soarta şi cine nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-e tare greu să nu-ţi dau dreptate, Florine!
    Tu umbli prin ţară, la mine intră ţara în prăvălie... Aud atât de des "noi suntem prea mici ca să schimbăm ceva", că mă cuprinde furia lui Mircea Badea.

    RăspundețiȘtergere
  12. din fericire istoria nu se schimbă la comanda unui prestigidator de doi bani; regele Mihai este o parte a trecutului aceste ţări, a fost şi este un simbol al istoriei noastre. oricum, mie mi-a plăcut lecţia de patriotism ieftin pe care ne-a servit-o locatarul de la Cotroceni la câteva zile după (de Ziua Drapelului); nu ştiu pe cine mai prosteşte cu afirmaţii de genul ăleia cu purtatul tricolorului în suflet; în fond, patriotismul nu are nimic în comun cu nivelul declaraţiilor, patriotismul ţi-l poţi demonstra doar prin ceea ce faci. iar ce face locatarul de la Cotroceni numai a patriotism nu aduce.

    RăspundețiȘtergere