A ajuns bac-ul subiect cărnos în jurnalele de ştiri şi emisiunile de dezbateri matinale!
Ba, pentru câteva capete luminate de adulţi, a constituit o mare provocare jurnalistică.
CTP-ul a dat scrisul (în format olograf) la mate, pe post de editorial.
Doamna Pippidi a dat cu piatra în profesori, denunţând capcana de la limba română, aia în care era musai să te prinzi că “text dramatic” plus “indicaţii scenice” sunt două sintagme cel puţin suspecte, dar care te aruncă, obligatoriu, în dramaturgie.
Domnul profesor Manolescu a dat şi dumnealui, dar invers, în elevi, declarând cu obidă că “nimeni nu mai citeşte, nimeni nu mai citeşte teatru”.
În fine, azi dimineaţă, pe o ploaie mocănească, s-au afişat rezultatele examenului.
Cei care l-au dovedit au luat note atât de mici, încât nici nu mai contează dacă au ştiut de cinci sau au copiat de cinci.
Bănuiesc că aceasta este a doua generaţie de “competenţi” despre care vorbea Boc în toamna lui 2009, când a purces la revoluţionarea învăţământului liceal.
Mai e ceva ce merge-n ţara asta?
RăspundețiȘtergereMai grave e că lucrurile n-au început de ieri şi n-o să se termine mâine.
Renato, se pare ca Basescu si-a atins, pina la urma, scopul: iata-ne transformati, cu totii, in marinari! Adica, dusi cu pluta, dusi cu bacul (ptiu, era sa zic cu bocul...)Acu' sa ne vezi, ce-o sa mai frecam puntea! Sau ce-o mai fi nevoie!
RăspundețiȘtergereDa. Nişte insule mici de "merge" mai există. Apoi nişte insule mai mari de "merge şi-aşa". În rest, oceanul de "stop joc!" despre care ni se spune că e greaua moştenire din '49,'89, '99 ...
RăspundețiȘtergereAugustine, m-am abţinut să comentez mai multe despre ce-nseamnă să fii bacalaureat în ziua de azi, că am numai păreri de HB. (hoaşcă-bătrână)
RăspundețiȘtergereEste posibil sa-mi ridic in cap unii comentatori, dar am circumstante atenuante: sindromul varstei 3+!
RăspundețiȘtergereAcum peste patru decenii, atunci cand am dat si eu "bacul", se copia in draci, ca si anul trecut. Daca atunci ar fi pus cineva camere TV (erau putine si "bine folosite") sau supravegherea era stricta, rezultatele ar fi fost cele de astazi! Degeaba ne suparam, asta este nivelul educatiei in Romania! Si se vede si la "vechile generatii". Cu toate acestea, eu nu m-am lamurit inca daca acesti tineri, din punctul de vedere al societatii, sunt mai putin pregatiti pentru viata decat noi, cei care ne-am umplut mintea cu tot felul de informatii redundante, informatii care astazi sunt la un "click" distanta de utilizator. In facultate a trebuit sa invat tot felul de artificii matematice, dar nimeni nu m-a invatat sa folosesc programele de analiza matematica, programe care rezolva intr-o secunda o problema pentru care umpleam un caiet studentesc. Tot vorbim de reforma, este nevoie de o reforma, dar nu trebuie facuta de lautari. E suficient sa preluam experienta altora si sa lasam "inventiile" dambovitene la muzeul curiozitatilor.
ALM