duminică, 20 mai 2012

Vizita Bătrânei Doamne



N-am reuşit s-o întoarcem din drum în cazul lui Daniel Răduţă!
Adică, la Milano sau la Fundeni, indiferent câţi bani ai strânge, Bătrâna Doamnă e mai nehalită decât ne-am putea imagina. Adică, dezvoltând, în cancer, calea urmată de cercetători e greşită. Afirmaţia aparţine unor oameni de ştiinţă aflaţi în vogă prin anii ’70.
Văd că e valabilă şi azi.
Daniel Răduţă  a murit de leucemie, indiferent cât transplant de măduvă s-a efectuat asupra lui. Banii noştri n-au folosit la nimic. Logic, banii noştri ar trebui investiţi în cercetare, dacă ar exista măcar o brumă de speranţă că actualele mari companii farmaceutice, specializate în medicaţie antineoplazică, ar fi de acord să purceadă la o altă afacere, cum ar fi “Dusul Vacilor la Păscut”.
Fiindcă, în condiţiile prezente, în schema prestabilită – boli fără speranţă, empatia şi  umanitarismul şi  solidaritatea nu au niciun viitor.
Nu pot vărsa nicio lacrimă la postarea Ralucăi Răduţă – soţie, ulterioară morţii lui Daniel.  
Chiar dacă ea se cocoloşeşte în cuvinte de autoîmbărbătare, eu încă mă întreb: ce căutăm noi în Cosmos, când n-am rezolvat bolile, zise mortale, pe Pământ?

5 comentarii:

  1. De fapt de la celebrele eradicări din anii 40-50 ce au marcat descoperirea antibioticelor şi campaniile de vaccinare, datând tot cam pe atunci, a mai auzit cineva să fi devenit vindecabilă vreo boală cu care se confruntă omenirea?
    Între timp, cercetarea în... a devenit, parcă, cea mai profitabilă afacere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... probabil că jumate din moleculele descoperite şi cercetate sunt absolut inutile. Nimic nu se vindecă. Totul se ameliorează. Sau se ţine sub control, cum se zice mai elegant.

      Ștergere
  2. Ca sa-ti mai uiti din tristeti, asculta acilea o voce de o claritate si puritate cum rar mi-a fost dat sa ascult...
    http://www.youtube.com/watch?v=Ri7-vnrJD3k&feature=relmfu

    RăspundețiȘtergere