luni, 7 iunie 2010

La Răchiţele, cu elan...

Azi-dimineaţă, când am deschis televizorul pe antena mogulului rău, am crezut c-a păţit ceva Boc.
Ceva nasol.
Cel mai nasol, dacă înţelegeţi ce vreau să zic. Că nu există decât o singură circumstanţă în care se duc televizioniştii acasă la om, să strângă impresii şi amintiri de la rude şi să facă documentar de-ăsta, in memoriam
M-am nimerit şi-ntr-un moment critic, era un popă pe ecran care-l vorbea de bine pe mititel, şi până m-am lămurit că nu era Batman, ci era văr-su lui Boc, deja mă gândeam – ce ţi-e şi cu viaţa asta, azi eşti prim-ministru, mâine eşti pa!
Singurul lucru care mi-a dat de gândit a fost că, deşi îi înşirau numai calităţile, cum se întâmplă în momente de-astea nefericite, nu plângea nimeni.
Avea Stoiceasca aşa, un fel de bâzdâc amar, tot căuta să dramatizeze lucrurile, dar de ales, s-a ales cu o problemă în care se aplica regula de trei simplă: dacă o babă a trăit până acum dintr-o pensie de patru lei, apăi tot din aia o să trăiască bine mersi şi de-acum încolo, că cinşpe la sută din patru lei îi atât de puţin, că nici nu se bagă de seamă. Şi pe urmă, baba – aici nu mai ţine de aritmetică, ci de garda financiară - are, pe semne, o sursă de venit de origine animală sau vegetală, are ea o oaie, o roşie, un cartof în grădină de la care-şi trage uzufructul, fără să-şi elibereze bon fiscal.

Pe urmă a venit şi treaba cu pârtia de schi în Răchiţele, unde n-a mai nins de multă vreme, de-aia ar fi mai bună sala de sport şi-o piscină, poate şi-o pârtie de biciclete prin pădure, să vină turistul, să mâie o zi, să mâie două, la doo margarete, pensiunea lu’ fratele răposatului. Draci! Premierului, am vrut să zic…

Într-un târziu, când m-am lămurit că pricăjitul e sănătos tun, doar audienţa antenei 3 trage să moară, am închis televizorul, aproape ruşinată de timpul irosit.

Poate o să vă întrebaţi de ce “La Răchiţele, cu elan”, când totul a fost inutil, chinuit şi greşit?
Păi, nu ştiu! Aşa a fost emisiunea: cu Stoiceasca, Pieleanu şi cu Elan.
Schwartzenberg.

16 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Apăi, dacă eşti jurnalist, nu mori tu de foame.

    Mai pică un reportaj, mai pică un premier, mai pică un preşedinte. Parcă Ceauşescu n-a picat?Şi ce s-a mai câştigat de pe urma lui! Ce s-a mai câştigat. Până şi dandy ăla cu gura lată şi cu pulovăr şi-a câştigat o nouă piele.

    Nimic nu se pierde, nimic nu se transformă, ci totul se câştigă.

    Doar conştiinţa de jurnalist se câştigă. La belciuge.

    Fain textul.

    RăspundețiȘtergere
  3. ElZap,
    mulţumesc pentru ultima propoziţie! :)
    Nici cu comentariul tău nu mi-e ruşine.
    Dandy... Da, am priceput, tastatura românească. Aia, a blondelor dactilografe! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. De două ori am încercat să evit evit Qwertzuiopa. Asta este. De ce fugi....

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti grija cand intrati in academia tacuta. Pana reuseste Sorin sa preia controlul, e ff riscant.
    Am constatat ca in academie sunt prezente cateva scripturi Java foarte suspecte.
    Dar si mai grav este fatul ca se exploateaza in mod activ o vulnerabilitate Flash, ce permite unui atacator sa preia controlul calculatoarelor conectate la academie.
    Este vorba de aceasta vulnerabilitate:

    http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa10-01.html

    Asteptati pana cand vulnerabilitatea respectiva este rezolvata, cu un patch oficial de la Adobe.
    Pana cand anunta SorinM ca a preluat din nou controlul academiei, eu nu mai intru acolo.
    E mult prea riscant pt. gustul meu.
    Naiba sa-i ia pe toti derbedei de hakeri si krakeri

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc pentru avertizare , Anonimule!
    Mai ales că eu nu "văd" nimic. Pentru mine, calculatorul e o maşină de scris ceva mai performantă şi-atât.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim
    Care sunt js-urile suspecte? Tare as vrea sa aflu ce te face sa crezi ca se exploateaza CVE-2010-1297. Din ceea ce stiu, piczo limiteaza foarte mult optiunile "adminului", asa ca este foarte dificil de realizat ceea ce ne prezinti.Un alt aspect, deloc de neglijat, este lipsa elementelor flash/flex/PDF din continut.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonimilor, pe mine m-ati bagat in cea mai adanca ceata! Sunt naucit ca Boc cand a plecat prima data cu bocceluta din Rachitele ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Duminica am fost in academie, prin urmare e posibil ca cele relatate sa nu mai fie valabile acum.
    Sa verifice cineva care are o fire mai temerara, mie nu-mi place sa ma joc cu focul...
    Am vrut sa dau o raita si prin alte rubrici ale academiei, nu numai prin forum, sa vad daca si acolo e plin de injuraturi.
    Chiar la inceput am blocat o actiune suspicioasa din partea unui script Java (nu bag mana-n foc ca e ceva malitios, dar a incercat sa acceseze mai multe zone "sensibile" din windows registry, unde nu avea ce sa caute).
    Exploatarea vulnerabilitatii CVE-2010-1297, a fost incercata in rubrica academiei denumita muzica academiei, sau radioul academiei (nu mai retin denumirea exacta, dar era vorba de niste fisiere audio implementate in Flash). Modalitatile cele mai eficiente de depistare le gasesti expuse amanuntit in Wilders Security Forums (nu cred ca e cazul sa plictisim aici lumea).
    Oricum, "forurile competente" au fost sesizate chiar atunci (inclusiv administratia piczo, si organizatiile care sa ocupa cu stoparea raspandirii malware-ului pe internet).
    Habar nu am daca implementarile malitiose din academie au fost inlaturate sau nu; dar eu nu mai merg acolo atata timp cat controlul se afla tot la individul acela dement, ce poate introduce oricand tot soiul de chestii neplacute.
    Mult succes lui SorinM, in incercarea lui de a redobandi fraiele acedemiei tacute!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alexandru,
    există un forum pe nume "academia tăcută", unde câţiva dintre cei pe care-i vezi semnând aici (sau nesemnând, în cazul de faţă) se întâlnesc aproape zilnic, de vreo 3 ani, pentru a schimba o vorbă, un link, o părere...
    A fost "atacat" de un intrus. SorinM e adminul nostru.
    Deocamdată nu ţi-l recomand, în primul rând fiindcă individul acela l-a umplut cu kilometri de text suburban.
    Poate după renovare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimata Renata, ca era vorba de un forum, m-am "prins" imediat. Ca este sub asediu, la fel. Cand au inceput anonimii cu afacereza lor, pe mine m-au pierdut. Si nu sunt ultimul novice ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Alexandru,
    nu mă pricep la calculatoare, am mai zis-o de mii de ori, dacă vreau un mp3, miaun. Dacă mă virusez nasol, miaun pierit, jigărit... Se rezolvă!
    Pentru mine e doar o jucărie inteligentă, cu clape şi maus. Scriu, şterg, ascult muzică, citesc versuri, pun poze, tropăi pe-acolo, pe un coridor îngust, ca un elefănţel, grijulie să nu sparg bibelourile din jur.
    Aşa că: şi pe mine mă depăşeşte ce se discută printre "anonimi", dar nu-i mai puţin adevărat că, uneori, dând un click aiurea, mi-am luat-o.
    Sunt ultima persoană căreia trebuie să-i spuneţi că nu vă e stăin calculatorul.
    Dacă vreţi să ne daţi o mână de ajutor, vă pun în contact cu adminul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Silviu Frangopol9 iunie 2010 la 03:22

    Anonimii nu au habar ce povestesc. Se dau cu posteriorul de pamant, de frica sa se semneze. ALM, stai cuminte in banca ta, nu te amesteca in gruparea lui Octav Bour. Lasati ca ne ocupam NOI. Sunteti pe maini bune, aveti incredere.

    RăspundețiȘtergere
  14. vai mama ta Silviu Sotir!Pardon Frangopol, iar suferi de personalitate multipla ca Maria Costache??Pardon ,Margareta !:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce mai zici laba trista ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Adica pe labe triste in batiste !

    RăspundețiȘtergere