duminică, 28 august 2011

O tăcere care n-ar fi fost trecută sub tăcere

Ce s-ar fi întâmplat azi, dacă măcar una dintre cele două televiziuni care se autointitulează “de ştiri” ar fi ales să-şi facă sepuku la audienţe, ignorând nunta de un milion de euro?
S-o fi lăsat pe rivala ei să se dea în spectacol, filmând, în curtea bisericii, cefele tripartite ale mardeiaşilor păzitori în prim plan şi spetele mirilor  în plan îndepărtat.
Măcar una să fi dovedit decenţă şi inteligenţă, surprinzându-şi în mod plăcut telespectatorii.
Bine, o să ziceţi, dar dacă pe timpul acestui non-eveniment pentru lumea normală la cap, se petrecea ceva ieşit din comun, fugea mireasa cu ministrul de finanţe, venea prima doamnă Borcea s-o fardeze cu vitrion pe cea de-a doua sau vreun maidanez  bucureştean ar fi apucat să-şi marcheze teritoriul pe capacul aurit al roţii dreapta spate – parte integrantă din Bentley-ul dar de nuntă de la naşu’ Becali?
În cazul acesta, televiziunea sinucigaşă ar fi trebuit să stea la pândă,  să transmită în direct toată tărăşenia, dar BLURAT, iar pe burtieră să fi titrat – “Dăcât o nuntă scumpă să privim, mai bine-o carte bună să citim!”
Şi pe majoritatea ecranului, să-şi fi văzut de programul ei.
Ca şi cum Borcea nici n-ar fi divorţat vreodată.
Ca şi cum nici n-ar fi existat.


13 comentarii:

  1. Asta n-ar fi nimic, Renato! Inca mai greu de explicat ar fi ca aceeasi stirista ne-a intoxicat cu lux de amanunte de la intilnirea lui Hahaila bei cu marinarii tineretilor sale, de parca pensionarilor carora nu le-ajunge de medicamente sau disponibilizatilor care nu-si gasesc nimic de lucru le-ar mai trece supararea ascultind depanarile schioape ale titanului dobrogean.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alo, Frustratilor! ascultati aici la mine: va e ciuda ca n-ati avut acces la platourili cu icre de libelula ;-)!

    anca mica, I'll be back! hi hi hi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Renata ceri prea multe draga, de la niste "caini" care "caca" aceleasi chestii, care nici macar caini nu sunt, cainii macar se caca in locuri diferite. astia s-au cam "cacat" in capul nostru ))))

    RăspundețiȘtergere
  4. În România, îmbrobodirea este o activitate cotidiană. Pentru că sunt mai predispuşi manipulării decât oricare altă naţie, românii iau de bune gogoşile tuturor. Câtă vreme există un procent considerabil de oameni care înghit orice, e normal ca vânzătorii de iluzii să profite de pleaşcă. Să convingi pe cineva să accepte realităţile aşa cum i le prezinţi tu, prin simpla camuflare a adevăratului lor aspect, e, totuşi, o calitate. Mulţi grădinari au cumpărat castraveţi de la indivizi care au ştiut cum să-şi desfacă marfa. Maeştri în păcăleli de-astea, nu atât ieftine, cât ingenioase, sunt, şi ei, destui. Îndeajuns ca să asigure raportul dintre diversionişti şi capsomani. Reţeta e simplă: promovezi un subiect, apoi îl canalizezi în direcţia care-ţi convine, uzând de oleacă persuasiune şi mângâind orgoliul grosier al vulgului. Cu o tactică asemănătoare, unii au câştigat alegeri şi s-au cocoţat în vârf. Ca să-l dai zi de zi, oră de oră, pe Becali, acest Gigi TV, la Sport.ro şi GSP, ca să transmiţi în amănunt însurătoarea parvenitului Borcea, trebuie că sunt la mijloc şi nişte teancuri de bani, nu doar nenorocitul ăla de rating. Altfel nu-mi explic cum poate o televiziune să-şi risipească timpul de emisie pe flecuşteţe din astea, absolut înfiorătoare în grobianismul lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. comunicat de presa despre starea tehnica a miresei a facut nashul? mirele a aratat cershaful nuptial,in exclusivitate vreunei televiziuni?
    vreun reporter cu talent care sa duca niste boschetari sa cerseasca la locul evenimentelor si sa filmeze cum bodyguarzii ii fugaresc pe cei fara de noroc , s-a dat?

    daca nu, exista loc pentru mai bine pentru spectacolul viitor...

    liv

    RăspundețiȘtergere
  6. Augustine,
    eu aş ierta toate ştiristele, indiferent de conţinutul ştirilor, dacă ar reuşi să citească de pe prompter altfel decât:" Aziăă, mniăă, cu ocaziamiăă... îmtâlniriimmm.... "
    :))

    RăspundețiȘtergere
  7. No, anca mică, greşit!
    Mi-e ciudă că n-am văzut cum arată nuntaşii după 150 de sticle de şampanie, băute după restul băuturilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cody,
    cică cea mai scumpă cafea din lume, 50 de euroi ceşcuţa, se prepară din excrementele unei varietăţi de pisică hrănită exclusiv cu boabe de cafea, de un anume soi.
    Cugetă la informaţia asta! :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Florine,
    că noi suntem oameni serioşi...
    O întrebare: dacă nu "orhideea" ar fi cea mai cool dintre flori... Dacă ar veni un guru d-ăsta al modei, al rafinamentului absolut şi-ar declara că "Taraxacum officinalis" e a mai prima... Ce s-ar întâmpla?
    Ar fi folosită din belşug într-o nuntă de ţopârlani. Toţi s-ar simte bine.
    Da' noi, care ştim denumirea populară a lui "taraxacum"...

    RăspundețiȘtergere
  10. liv,
    ai punctat mizerabil!!!
    Naşu Becali, un habotnic suferind de delir religios, duce la altar o amantă veche de 8 ani, ca s-o hărăzească unui păcătos de adulterin, cu aceeaşi vechime în câmpul muncilor neprevăzute cu binecuvântare divină.
    Când ne oprim dn râs să mai comentăm aspectul.
    Găbiţa Ştirea-Firea are un acelaşi unic şi neînfricat naş!
    Pe mine asta mă frămâtă!

    RăspundețiȘtergere
  11. Un singur lucru ma surprinde, renata. Resursele tale nu sunt atat de periculoase in a fi exploatate precum aurul ce doarme in maruntaiele Rosiei Montane. Te scutesc de eforturile intelegerii acestei abureli lingvistice :)). Mai pe scurt, mi-ar placea sa-i dai dracului pe astia ce-s inclusi in multimea politica(un fel de multimea vida dar cu impact in concret :D). Majoritatea celor ce te citesc si comenteaza constant sunt mai mult sau mai putin aidoma tie. Sunt pe aceeasi frecventa. N-am pierdut nimic ca de cateva luni m-am deconectat de la ,,informatie". Aprind televizorul si parca l-am stins ieri.... as vrea sa-l mai scarmanesc pe Nono. Sa aud din preaplinul intelepciunii Alburimii Sale. Probabil vreau sa respir si altfel de viata. Particica aia de care unii au uitat si restul isi bat joc de ea.
    Borcea nu e caine, e doar Borcea. Si e atat de putin.....

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  12. klaus, bun venit!
    1)Am înţeles fără efort prima frază.:)
    2)Te salut cu afecţiune şi bucurie.
    3)Cel mai frumos gând pe care mi l-ai scris aseară e ultimul: "Borcea nu e caine, e doar Borcea. Si e atat de putin..."
    Iată noutăţile despre Nono. A ajuns la capitolul XXVIII şi încă mai are de scris la jurnalul său. Ne aflăm împreună la pagina 75 şi lucrăm câte puţin în fiecare zi sau aproape în fiecare zi ca să desăvârşim cărticica homeless-ului de pluş. Apoi voi încerca să i-o public. Sper să existe un editor şi vreo câteva mii de oameni care să-ţi semene şi care să vrea să-i cunoască aventura până la capăt.
    Din pricina lui s-a aşternut praful pe Gară. Dar "muştruluiala" ta mi-e de folos. Voi încerca să repar lucrurile şi să mă mişc mai cu talent, pe două fronturi. Ai puţintică răbdare!...

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite aici jurnalism, frate: http://www.evz.ro/detalii/stiri/foto-exclusiv-cum-s-a-facut-mamaliga-la-ceaun-la-nunta-lui-borcea-943679.html !

    "Noi imagini inedite de la ospățul comandat de Becali. FOTO EXCLUSIV Cum s-a făcut mămăligă la ceaun la nunta lui Borcea | VEZI TOT MENIUL" ! Baaai, voua va vine sa credeti ce e aici?! Si ne da lista cu haleu' de la nunta, ma!

    RăspundețiȘtergere