joi, 10 februarie 2011

Cu preşedintele la genicolog

Aţi văzut filmul ăla, cu Robert de Niro şi Billy Crystal, “Cu naşu’  la psihiatru”?
Şi mie mi-a plăcut!
La noi nu s-a găsit niciun regizor, nici măcar hailanderul Nicolaescu, să dea o replică autohtonă , cu specific românesc, acestei teme generoase: cum să transformi un mafiot depresiv în mafiot fericit.
Noroc cu Băsescu, mare consumator, care se uită la antene şi emite pe reteve unu!
El a înţeles la timp cu ce film îi mai ţine-n sah pe proşti. Ocazie cu care îi dă mat lui Diaconescu. Ăla caută încă, profitând de orice oportunitate, o avocată moartă, el,  Preşedintele, caută o Regină vie.  Noi toţi, proştii incluşi, ştim cine e Regina. Da’  ne place să ne alintăm, să zicem că n-am mai văzut filmul ăsta, că, mamă, ce mişto e, dacă nu ia oscarul, zmeura sau orice alt fruct de aur oprit,  măcar face succes de casă.
Preşedintele e un fel de Nicolaescu. Singur îşi scrie scenariile, singur participă la casting, singur se alege în rolul principal, secundar, terţiar şi de personal tesa. La maşinişti nu se riscă, bagă cascadori  - vameşi şi poliţişti. Nu-s chiar  Csobi Cseh, dar urmează să dea cu subsemnatul de-aici încolo. Nu precupeţeşte niciun gram de kerosen ca să-i ia pe sus.
La premieră se aplaudă la scenă deschisă.
Noi, cu umilinţă, gândind că ne-a tras-o.
Proştii, cu entuziasm, gândind că ne-au tras-o.
El, obiectiv, imparţial, fericit că  ”Le-am tras-o!”
Singur se premiază şi îşi compune discursul pe care-l va citi la decernare:

“De la Omar Hayssam pâna la Vântu, toţi sunt foarte bolnavi. Când pun mâna pe bani publici nu sunt bolnavi, altfel dă boala-n ei şi sar tonomatele să-i apere că sunt bolnavi sau cum îşi permite preşedintele să pună sub semnul întrebării că genicologul (sic!) îi dă certificat medical că e bolnav de inimă stăpânului postului de televiziune.
Cum se numea filmul ăsta, unde producător, regizor, scenarist, coloană sonoră, distribuţie costume, decoruri, machiaj şi concluzii e Băsescu?
“Cu preşedintele la genicolog”.

Aştept cu nepăsare o ordonanţă de urgenţă care să modifice DEX-ul, cu repercusiuni asupra specialităţilor medicale. Vreau să-i văd pe GINECOLOGI stând la coadă la un ghişeu, nu contează unde, să-şi ia noua parafă.
Şi, în cele din urmă, vreau să vizionez în mod oficial  filmul ăsta, în care Băsescu, autorul şi strămoşul nostru, stă cu genunchii flexaţi, în decubit dorsal şi primeşte pupăturile de rigoare în zona “genicologică”.
Vreau să figureze în cărţile de istorie, cu nume şi prenume, lista celor care au îngenucheat să pupe , acolo unde GINECOLOGUL lucrează în picioare.      

10 comentarii:

  1. Chiar mă întrebam ce faci !
    Acum înţeleg : aşteptai premiera ca să-i scrii cronica....

    RăspundețiȘtergere
  2. Geaba razi,Harap alb!
    Uneori chiar are dreptate nebunu': prea se imbolnavesc toti cand tre'sa dea cu subsemnatu'. Incepand cu madam Ritzi, Dumnezeu sa ma ierte, continuand cu Omar Haissam trai-i-ar metastazele, ca de atunci trebuia sa fie oale si ulcele. Sau asta care a facut atac cerebral dar l-au operat pe cord deschis!
    Mai da-i in ma-sa si pe doctorii astia pe care nimeni n-are dreptul sa-i conteste.
    Iti amintesti de ala operat de glaucom care facea exercitii de tir prin Brasov?
    Sa nu-ti intunece ura dreapta judecata, Principessa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Matilda,
    premiera a dat peste noi, n-am aşteptat-o.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zâzanie,
    iar nu vedem pădurea de copaci!
    A zis marinaru' "stai, să vezi ce urmează în februarie!"? A zis. E februarie? Este.

    RăspundețiȘtergere
  5. Astia care s-au invatat sa stea "cu genunchii flexaţi, în decubit dorsal" petru a primi pupăturile de rigoare, mai devreme sau mai tirziu primesc un sever "tucheu" specific, care-i lecuieste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Augustin,
    din câte văd eu, timpul tuşeului a trecut. Să mai avem răbdare, nu? Poate totuşi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un cretin... un semianalfabet... un degenerat!

    De cand il stiu pe handicapatul asta de Basescu, numai tampenii a debitat. Prima masura de protectie ca un asemenea excroc sa nu iti fure banii este sa nu te bagi in alba-neagra lui: orice spune, orice face, nu are decat o singura finalitate - banii tai vor deveni ai lui, si te vei alege si cu un scuipat in mufa. Daca nu poate fi eradicat, asemenea oricarei boli, trebuie cel putin izolat... tot in vederea unei eradicari ulterioare :) . Asta nu e om, e o infectie.

    RăspundețiȘtergere
  8. asculta aici ren, un banc bun!

    O duamna vine la Bula stomatolog pentru o extractie si e invitata sa se aseze... fotoliu'ergonomic - ca la NASA, deh. Duamna nedumerita: cum sa ma asez?!
    Depinde, cum vreti sa v-o scot?

    anca mica, hai sa ai o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ duduia anca mica,
    Precis era vorba de o extractie si nu un implant? Altfel, excelent bancul!

    RăspundețiȘtergere
  10. Oh, da! Un implant de...cip?! cip&dale :-)

    anca mica, minus duduie

    RăspundețiȘtergere