joi, 21 mai 2009

Vremea ducăi


Jumătatea stângă a fotografiei pleacă. Unde, nici n-are importanţă. Putea să se retragă la fel de bine in Ando-Colentina. Gestul contează!

In plină criză, afacerea grataragiilor de lângă Băneasa va fi pe cai mari. O să crească rulajul la bere. Va înflori Maneaua de Pădure, ce nu s-a pomenit. Urmează recrudescenţa lui “şase – şase, poartă-n casă”, ca o gripă porcină secondând-o pe cea aviară. Poate revine moda desertului intitulat “lapte de păsare”.

E posibil ca toate acestea să se întâmple, fiindcă Mihaela Rădulescu lasă televizorul orfan de familie, tocmai duminica şi publicul ei îşi va face cumva de lucru, altfel, că românul e adaptabil şi inventiv până la sacrificiu de sine.

Ce-i nasol: că toată peripeţia asta o mai face o dată de râs pe “doamna Teo”, care dă glas ipocriziei şi zice: „Foarte bine a procedat. A simţit că aşa nu mai poate. Că nu poate să satisfacă apetenţa publicului nostru către un anumit gen de subiecte. Deja televiziunea e o cloacă. Atunci când am văzut-o pe Nikita la televizor cântând o piesă a Laurei Stoica, pe vocea mortului... Nu se poate aşa ceva!... Speranţa mea e ca Mihaela să aibă un plan B, nu ca mine. Eu nu l-am avut şi mi-a fost îngrozitor de greu. Pentru ea, viaţa abia acum începe.”

Păi da, doamna Teo! Aveţi perfectă dreptate! Televiziunea e o cloacă de pe vremea cand vă exercitaţi entuziasmul prin a-l declara pe Copilul Minunat drept prietenul dumneavoastră. De când salamizaţi în sistem turbo cu Adi de la Vâlcea şi cu alţi valijani de-ăştia care intrau pe sticlă şi-o făceau praf, pe mâna dumneavoastră.

Doar n-oţi fi vrând să cred că, la cererea disperată a milioanelor de telespectatori, aţi dat kitsch pe pâine la o oră de maximă audienţă pentru gospodine şi adolescente care învaţă dimineaţa.
Aţi făcut-o fiindcă banii n-au miros; put, de-a dreptul, a parfum.

Pleacă Mihaela? Nu-i bai!
Poate că gurile rele au dreptate şi-o să-l înveţe pe Geoană, de la distanţă, cum se câştigă imagine de preşedinte: în niciun caz cu pantofi maro la costum gri, cum l-am văzut fotografiat in VIP.
Poate gurile rele se înşeală şi femeia chiar doreşte să se dedice educaţiei copilului.
Poate vrea să înjghebeze o documentaţie ştiinţifică: “WC-uri pentru turişti per suta de kilometri”, pentru actuala ministră a turismului.
Poate vrea o mărire de salariu.
Poate vrea să fie lăsată în pace.
Adică exact ceea ce vrem şi noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu