marți, 9 noiembrie 2010

Protestul de azi

Am fost!
A fost şi Mircea Badea, dar eu nu l-am zărit, doar l-am auzit.  Din pricina înălţimii mele, eu, în mulţime, nu văd decât cefe şi umeri.

Unii, din acelaşi motiv, nu văd decât genunchi. Asta nu-i împiedică să participe şi să înţeleagă despre ce e vorba.



Totuşi văd lozinca aceasta. Sper că se vedea şi de la ferestrele CNA-ului.


De câteva ori, oamenii s-au întors cu faţa spre Parlament. Tot era acolo Băsescu! L-au salutat rimat, prelungit, citându-i pe poliţişti: "Ieşi afară, javră ordinară!"

Unii s-au simţit, pe nederept, vizaţi şi s-au retras lângă gardurile de protecţie.
Am plecat de-acolo cu ochii pe viitor. De-a dreptul încătuşat!

16 comentarii:

  1. Eu am stat pe lîngă Florin Chilian, dar nu numai, şi nu te-am văzut, tot din cauza... înălţimii mele !
    Felicitări dlor Badea şi Ciutacu !

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu, Matilda!
    Felicitări dumnealor!
    Pe lângă mine s-a aciuat Corina Dragotescu, dar nu ne putem compara! Tu ai stat pe lângă autorul lui ZECE.
    Eu pe lângă o domană care nu şi-a cristalizat încă poziţia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamnelor va rog nu va alintati
    Nu cred ca aveti mai putin decat 1.55 cm ai mei :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nefiind, lipseam, n-am putut pentru ca sa chiulesc. Parerea mea, daca nu se aciua no 2, no 1 avea mai mult succes.

    Multumim pentru poze si relatare, Renata!

    RăspundețiȘtergere
  5. 161, în ceea ce mă priveşte.
    Nu mă deranjează niciodată, cu excepţia mitingurilor, cozilor şi a celorlalte momente când ar trebui să ai o privire de ansamblu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mădălina,
    dacă aş fi Murphy, aş zice că, atâta timp cât există no.1, nr.2 se aciuează în imediata lui vecinătate.
    Ori că e o problemă de instinct, ori că e scris în stele... ori că, fiind conducător auto, ştii că, dacă te ţii în coada unui tir, consumi mai puţină benzină. Că-ţi scade el frecarea cu aerul, adică se freacă el de tot aerul care te-ar fi frecat pe tine.
    Ideea pe care n-am pus-o printre poze, că nu e bine să torni o picătură de apă de canal în butoiul cu vin - e că până şi geniile trebuie să facă repetiţie.
    O concluzie mizeră, care nu interesează pe nimeni, ar fi fost aia că, dacă eşti aritmic, nu trebuie să născoceşti strigături, că zăpăceşti poporul cu despărţirea în silabe. Şi nu te urmeză la strigat.
    Dar, una peste alta, a fost de două ori mai bine decât dacă n-ar fi fost.

    RăspundețiȘtergere
  7. E bine că a fost, aşadar! Noi (îl bag şi pe tata Ifim în oală), tot din cauza înălţimii (noastre) suferim, şi d'aia nu am participat. Apropo, năşică Renata, te întreabă tata, ştii ce-i aia "tabacheră"? Mai bine de un sfert de secol si-a pus întrebarea, de ce, atunci când era ceva de privit, avea vreo zece-doişpe vlăjgani în faţă, de trebuia să admire doar spatele ultimului, dar când era ceva de luat în freză, se dădea comanda "stânga-mprejur" şi era primul...:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, baghi! Ştiu ce-i aia "tabacheră". E ca şi cum ai zice "juma' de buletin" :)
    Până la momentul în care am avut posibilitatea să văd filmele exclusiv din canapeaua mea de-acasă, mă duceam la cinematograf.
    Întotdeauna în faţa mea se aşezau fie doi vlăjgani de unu' nouăzeci, fie un uriaş de-ăsta plus o doamnă cu coc, fie doi îndrăgostiţi care se opreau din pupat la genericul de final.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fac tursim profesional de multă vreme, dar a naibii treabă, taman acum n-am avut drum la Bucureşti. Mă aflam la câteva sute (bune) de kilometri de Piaţa Constituţiei, dar seara mi-am rezervat plăcerea de a urmări cum au decurs lucrurile. Au fost pe puţin 2.000 de oameni (am fost nevoit să estimez mereu mulţimi, în virtutea ocupaţiei), dar eu, sincer, mă aşteptam la vreo 20.000. Nu de alta, dar Mircea Badea chiar avea dreptate. Tot ieri seară, din motive greu de înţeles, într-o pauză de publicitate pe Antena 3, am ,,dat'' pe B1. Acolo, un abject oribil dezbătea cu ură subiectul zilei, făcând pe deşteptul la modul cel mai jegos cu putinţă. Ce jagardea ordinară e Moraru ăla...

    RăspundețiȘtergere
  10. Cel mai mult mi-a placut viitorul incatusat :). Imi dau seam inca odata, asta daca era cazul, ce pesimiste pot parea vorbele in lipsa de imagini.
    Un nevolnic utilizator al limbii romane,

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  11. Florin,
    poate că n-au fost chiar 2000 de oameni! Dar am auzit o femeie, destul de tânără povestindu-i tipului de lângă ea - "Eu am venit de la 400 de km, nu ca să-l văd pe Badea, ci ca să fim văzuţi!"
    Într-un fel, şi eu m-am dus din acelaşi motiv, să contribui cantitativ, să se ştie că nu ne e indiferent dacă se reintroduce cenzura "pe faţă".
    p.s.: Mi-a povestit maică-mea, pe scurt, ce scuipa pe gură jegul, la Labe unu!...

    RăspundețiȘtergere
  12. klaus,
    am tot aşteptat să vină cineva şi să spună că a remarcat cine e "viitorul încătuşat" :))
    Era atât de drăguţ, atât de atent, atât de dornic să scape din hamurile alea!
    Eşti unul dintre pricepuţii utilizatori ai limbii române şi cred că n-ai vrut decât să te alinţi puţin, numindu-te "nevolnic"!...
    Multă baftă, klaus şi să revii cu bine acasă!

    RăspundețiȘtergere
  13. renata, draga mea, tu ma alinti de data asta. Eu de felul meu am fost mai artagos(acum ma alint cu ,,cam'':). Nu cred ca s-a observat atitudinnea asta, cel putin aici, in virtual. Daca exista un pont? Daca poti sa spui ca ai aflat care iti e locul e un pont, voila! :). Din pacate stiu ca foarte multe lucruri trec pe langa mine fara sa le bag in seama, fara sa le inteleg.... Pe scurt, daca am crezut vreodata ca plapuma imi era de ajuns si n-a fost asa, am tras frumusel picioarele intru adaptare :). Suna ca fiind foarte usor, nu-i asa? :). La naiba, daca vrei cu adevarat e cu putinta :). Cele spuse mai sus de mine, vorbe-n vant nu-s! Ia aminte,cititorule, invata de la mine si ma invata la randul tau.

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  14. Iaca ca ma lua valul si uitai sa precizez competentele mele in limba :)). O sa-ti spun si-un mic secret :). Internetul, daca altceva nu mi-a adus bun, mi-a descoperit limba romana. Redescoperit ar fi mai corect. Am fost surprinns de mine insumi, sau insasi, vorba lui underdog :)), de cat am uitat, n-am stiut. Am redescoperit placerea de a invata si ma bucur ca starea se pastreaza, a devenit constanta. Daca e greu digerabila penntru unii cititori, imi cer scuze pentru micul exercitiu de sinceritate:).
    Somn usor!

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  15. Masculinul mamii lui de digerabil! :))

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  16. klaus, dacă citeşti blogul diacriticii din blog rollul meu, o să te priveşti cu ochi mult mai buni!
    Diacritica se ia numai de slujbaşi ai limbii române. De pildă ziarişti... :))

    RăspundețiȘtergere