Vezi luminiţe, auzi sunete, simţi mirosuri. Pe urmă auzi luminiţe, vezi mirosuri, simţi sunete…
E prevăzut cu sonerie şi ferestruică de contact direct. Dai bănuleţul, iei pliculeţul. Nu e niciun dialog în ferestruică. Nu e pe alese, pe recomandate. Nu e ca la magazinele cu cerasorum stipites, codiţe de cireşe.
Singurele codiţe sunt ale fetiţelor de la liceul economic. În botinele lor haioase. Un pic greoaie. Din care ies jambierele tricotate. Pe urmă, abia, se ivesc genunchii. Seamănă cu nişte căpăţâni de usturoi verde, îmbrăcate în lycra plus bumbac. Negru, roşu, violet. Apoi încep paltonaşele care se termină cu fulare moi, înfăşurate pe sub bărbie. Deasupra e zâmbetul şi privirea. În dreptul lor, mâna care dă bănuţul şi preia doza. Un fleac. Un moft. O joacă.
Serioasă e doar vitrina. AROMATHERAPY. Dedesubt e pictată o femeie imensă, cât toată suprafaţa sticloasă, cu pălărie şi buze roşii, conturate cu violet. Mai jos e decolteul , apoi vin nişte becuri care sclipesc ritmic zi şi noapte. Pe umărul femeii e un anunţ: “Sunaţi la sonerie” . La stânga începe tocul uşii. În sfârşit, urmează uşa, ca la orice magazin. În mijloc e orarul: NON-STOP.
Înăuntru nu e nimic. O cameră pustie, un birou şi-un scaun. Din când în când, când sună soneria, vine un băiat de la subsol, cu marfa pregătită, în palmă. Nu e ca la alte magazine, nu te întreabă “Ce doriţi?” , fiindcă ştie. Fetele chicotesc şi plătesc.
Apoi se pune “verde” şi trebuie să plec, cu semnal stânga.
La liber, spre cer!
RăspundețiȘtergereRecent, m-a "turburat" cartea lui Oişteanu, "Narcotice în cultura română". De la daci la lsd ul sec 21. Ar mai trebui să afle şi copiii ăştia câte ceva. E ca aflatul şi vorbitul despre S, vorbă mare. Ştii cu ce se... să zicem "mănâncă", nu te mai arunci ca fata mare la măritat.
Şi aşa de mici erau puştoaicele de cumpărau?
Aşa de mici SUNT. Zilnic. Seară de seară.
RăspundețiȘtergereCe bine ar fi dac-ar exista chioşcuri cu mâncare pentru pisici şi program NON-STOP! Mauuu!
RăspundețiȘtergereAibi grija, doamna.
RăspundețiȘtergereSemaforu' e sa tii ochiu' doar pe el si sa mergi inainte.
Ia-ti ochii de pe albeata altora.
Stiu pe unu' de i s-a tras de la ea.
De la albeata.
Aia din ochii altora.
Si omu' meu, tot la stanga a virat-o, la verde.
Iar albeata si-a vazut de-ale ei.
Cu fete saltarete si cu botine.
Zic si io, nu dau cu prafuri.
Baghi,
RăspundețiȘtergereDacă vede Ifim ce-ai scris se supără! Adică te ţine flămând? Ai nevoie de magazine pisiceşti, non-stop???
Hm! Nu e mai puţin adevărat că, pe vremea când Lachi trăia şi noi nu eram în UE, aşa că puteai intra cu căţelul în magazin, dacă erai client cunoscut, el se ducea aţă la raionul cu mâncare de căţei şi preleva cu botul o conservă Chappy şi mă aştepta cu ea la casă. Vânzătoarele se amuzau, casiera, râdea şi ea...
Idiotul, că altfel nu pot să-i zic, îşi lua faţa aia de disperat subnutrit şi oprimat, de mă făcea de râs.
@Anonim
RăspundețiȘtergereFii pe pace! Doar mă uit şi eu şi mă mâhnesc...
Pe vremea mea, fetele se sărutau la semafoare cu băieţi de vârsta lor, aşteptau o floare, un mărţişor, un telefon. Un apel telefonic, nu un telefon cadou.
Azi parchează beemveul sport în faţa liceului, iubiţii lor le-ar putea fi taţi, iar telefonul pe care-l aşteaptă cu înfrigurare e "stuchit" cu cristale svarovschi.
Să ţinem aproape, Theo!
RăspundețiȘtergereTe contactez imediat.
Te rog sterge adresa din comentariu.
RăspundețiȘtergereSa nu ma trezesc cu o gramada de e-mailuri.
Banuiesc ca si la tine stau portocalii de panda la comentarii.
Ifim nu mă ţine flămând. Dar vrea să te întrebe ceva: Îi permiţi să posteze pe blogul meu povestea lui Lachi? Eu, Baghi, doresc acest lucru şi tot m-am încolăcit în jurul picioarelor lui până am obţinut asta. Răspunsul tău contează!
RăspundețiȘtergereBaghi,
RăspundețiȘtergerefă cum vrei tu! Pe blogul tău eşti stăpân. Ca şi acasă la Ifim :)