miercuri, 2 martie 2011

Al patrulea Revelion

Există Revelioane decalate. Pentru cei care sărbătoresc anul nou pe stil vechi, pentru chinezi, pentru chelneri şi bucătari.
Aseară, Antena 3 a organizat, în emisiunea lui Gâdea, Revelionul Oamenilor Care Încă
-          mai cred că Binili învinge Răul
-          mai ştiu ce e ăla un reportaj
-          mai fac diferenţa între frumos şi deştept

Aseară  m-am simţit confortabil în faţa televizorului. Şi răzbunată! Aş detalia ideea asta, dar mi-e că-mi scapă, aşa că mă bizui doar pe cei care intuiesc ce-am vrut să zic, fiindcă s-au simţit şi ei la fel: răzbunaţi.
Şi bogaţi.
Aseară m-am lăfăit într-o baie de aur, m-am simţit cetăţeanul relaxat al unei ţări bogate, i-am iubit pe ţiganii români din adâncul inimii, pe toţi deodată, nu doar pe cei cu care sunt prietenă şi m-am tirat, discret, la bucătărie,  când a început povestea surdo-mutului orb pentru că, peşte sensibil fiind,  mi-a ajuns romanul “Bruta”, de Guy Des Cars. Mai mult de-atât,  nu pot naviga în universul acestui rar şi triplu handicap.
Am revenit în faţa ecranului după, când operatorul răsfoia nişte chipuri care păreau extraordinar de frumoase, doar fiindcă în spatele privirii lor era un gând, o minte, o entitate, nu doar mezel, silicon şi gene false.
 Atunci am sperat că multă lume va realiza cât de înfiorător de urâtă e Raluca Turcan, cât de lătăreaţă şi colbuită e Elena Udrea, cât de nimeni sunt eroinele tabloidelor care fac lucruri ce încap pe gaura cheii.
M-a impresionat până la lacrimi machiajul,  făcut la repezeală,  al debutantelor în reportaj. Fondul de ten trebuie întins dincolo de mandibulă, “se dă” pierdut pe gât, acoperă lobul urechii…

Dar mi-am păstrat zâmbetul  prostovan al celui înfometat de iluzii, pe care l-am exersat, prima oară, acum 21 de ani.

p.s.: E prima oară când îmi pare rău că n-am un blog foarte traficat. Aş fi vrut ca acest comentariu să ajungă până în faţa ochelarilor lui Mihai Gâdea, pe care-l apreciam, cu rezerve, până ieri.  

8 comentarii:

  1. Îmi pare rău că nu pot comenta, întrucât nu am participat la revelion, fiind preocupat cu somnul... Dar poate ajut la ridicarea traficului.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. La Multi Ani-La Multi Ani, sun' si io p'aici, nemachiat si ras proaspat de trei zile!
    Cu cravata si pantofi luciosi!

    Cine da de baut?
    Ce e de mancare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Preiau initiativa lui Baghi, si comentez si eu - tot in vederea ridicarii traficului :D

    Ah, ce parere aveti despre mitingurile impotriva cruzimii fata de animale? Cica e si luni, de la 15:00, in fata camerei derutatilor, o asemenea demonstratie! Eu vreau sa ma duc! Am fost si ieri, la mine in oras, am strigat pana am ragusit "Jos Basescu!", m-au filmat jandarmii si am stat de vorba cu cativa 'baeti' de la filaj dispersati strategic, in grupuscule de 2-3, prin multime (pe care-i cunosteam de la fiare - foarte puternici tipii, si extrem de bine pregatiti dpdv al luptei corp-la-corp, si cand ii vezi nu dai 1ban pe unii dintre ei - asta a vrut sa fie lauda, mai, baieti ;) )

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu ce are blogul.
    Nu reusesc sa comentez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am chiulit niţel!
    Cu treburi, nu degeaba.
    Vă salut pe toţi.
    Şi încerc, cu ocazia asta, să văd dacă mie îmi intră un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acu' daca tot revenisi, fii buna si improspateaza insigna movalie.

    RăspundețiȘtergere
  7. @theodora0303
    um sa te laese sa comentezi doamna daca mereu spui doar lucruri rele despre tatucii si mamucili dumitale?
    Pai, se poate?
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. aha, uite ca a trecut eroarea de care-ti pomeneam...
    de ce-o fi fost eroare ca la ora asta 'mneata, cre' ca te-ntorci de pe-o parte pe cealalta?

    RăspundețiȘtergere