duminică, 31 mai 2009

Déjà vu

Bun. Am văzut-o pe Barbie şi la Cristoiu.
Impresionant!

Câteva observaţii pentru echipa de păpuşari care o fac să pară ca vie…

Felicitări lu’ ăla care e responsabil cu mişcatul buzei de sus. A fost tăticu lor!
Buza de sus a Elenei Băsescu a căpătat o docilitate ceva de speriat. Fapt ce a îmbunătăţit sensibil emisia consoanelor oclusive şi fricative. Am audiat nişte “p”-uri ca la mama acasă, tot ce ţine de verbul “a putea” s-a auzit cristal, CNA-ul poa’ să stea liniştit: nici umbră de “f” pe post de “p”.
Nu ştiu ce i-a făcut maestrul logoped la terapie intensivă, a dat-o cu “strugurel”, a pus-o să repete cuvântul “pupăză” până s-a ascuns “f”-ul în tei , da’ măcar punctul ăsta e temeinic rezolvat. Excelentă şi ideea să rostească pe silabe cuvinte de dificultate maximă, din pricina flexiunii, cum ar fi “di-fe-ri-tor”.

Ăla care i se ocupă de topica frazei însă, cred că e un tip cu pile, care i-a fost băgat pe gât sau e spion penelist sub acoperire.

“Vara trecută la inundaţii eram în Moldova la inundaţii…”
Pune-i punctuaţia, băi, măgarule! Vândutule! Pune-i un punct între Moldova si cel de-al doilea calup de inundaţii! Scrie-i PUNCT, să nu creadă fata că e vreo mizerie de muscă în monitor şi să-l ignore!
Ia auzi ce meseriaş sună asa:
“Vara trecută la inundaţii eram în Moldova PUNCT La inundaţii…” Ca o cutremurătoare aducere aminte. Parcă e din “A pus de soare” , de De La Vrancea.

A! … Beleaua vine de la pârlitul care se ocupă de scenariu. Un handicapat care nu ştie că, dacă repeţi de două-trei ori un adevăr, începe să sune a minciună.
A zis o dată că e economist, a zis de două ori, tocmai începuse lumea s-o creadă . Gata! Ajunge! Nu-i cere nimeni să calculeze TVA-ul la vreun preţ cu amănuntul. Las-o aşa cum a căzut: economistă care “îşi practică meseria dar nu vrea să depăşească anumite limite, fiind atrasă de politică.”

Si mai uşor cu poveştile de familie, domnu! A întrebat-o Maestrul Cristoiu de viaţa personală a tatălui său aşa, la general… Poate se gândise omul la bârfele despre urcatul la bordul maşinii cu un şpriţ la bord. Ea, biata fată, s-a precipitat să aducă vorba despre Udrea şi să dezmintă orice relaţie neprincipială între tatăl ei şi ministrul turismului.

Dar gogomănia pentru care merită expediat în iad ăsta care îi face softul păpuşii e ca s-a jucat cu lopăţica prin mintea ei şi a inserat povestea privind asasinarea Preşedintelui Kennedy, pe care ea n-avea cum să o urmărească la televizor decât pe Discovery. Ori Discovery nu se dă la Bamboo.
Dom’le, în 1963, EBA nu era nici măcar proiect!
Chiar dacă astă seară Ion Cristoiu a făcut-o realitate….

4 comentarii:

  1. Nu,nu-mi vine sa cred...visez...Felicitari!Cuvintele sunt de prisos.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, eu, Anonimule!
    Deşi cuvintele n-ar fi de prisos. Ce nu-ţi vine să crezi? Măcar asta ai putea detalia...

    RăspundețiȘtergere
  3. @renata

    Minune, minunat!!!

    Ce frumoasă poveste, Maestrul a născut din nou un pui viu!
    De ce nu-i dai şi un nume poveştii?
    Ce zici de:

    "Albă ca Zăpada... din tei"?

    Crezi că se va simţi prost vrun pitic taliban?...

    Scufitza Roshie

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum mişcă buza de sus. Când o reuşi să mişte toată gura va fi vai de cei ce au clocit-o.

    Mai acum câteva zile, pe unul din forumuri, mi-am permis următorul cometariu:

    "N-aş vrea să fiu profet, dar primul cu care va începe, după ce va apuca puterea de coarne, vei fi chiar tu.

    Tu, care i-ai dat la o parte mărăcinii gramaticali din drum."

    RăspundețiȘtergere