miercuri, 19 mai 2010

Aşa, şi?...

Motto: „-Cine-i?... Ce-i?... Ce-a fost pe-aici?7 Ciripesc cu glasuri mici / Cinteze si pitulici. / Doar un pui de pitigoi, / intr-un virf de fag pitic,/ Sta cu penele vilvoi / Si facind pe suparatul: / -Ce sa fie? Nu-i nimic, / A trecut Acceleratul...".

Acceleratul disperării noastre a venit la Bucureşti cu autocarele, a ocupat obiectivul, a expus lozincile, a fâlfâit steguleţul nemulţumirii, l-a fâlfâit controlat, să nu se facă oarece curent, să răcească lumea prezentă şi, când a vrut să fluiere, a băgat manea cu lyrics antiguvernamental .
Câteva dactilografe bugetare au băgat o dare din buric, mai bengoasă ca o dare de seamă de pe vremea cincinalelor, fiindcă au pus şi zvâcul lor personal la treabă, adică protest – protest, da’ noi când mama mă-sii ne mai dixtrăm, că ne ia ăştia doooşcinci la sută din banii de mici şi bere şi fără bere şi mici, poporul român tinde să nu existe.
Când a lătrat cucul de ora treişpe, conştiinţa de clasă a reacţionat cu devotament şi-a purces la defluire disciplinată.
O să ziceţi că, graţie organizatorilor sindicali…
Nu!
Eu cred că şefii sindicali s-au rugat de ei să vină, le-au promis că nu durează decât trei ceasuri, că la unu sunt liberi şi autocarizaţi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Şi cum poporul român e docil şi acceptător, or fi zis: “Haidi, bă, că nu se face gaură-n cer! Oricum, de obţinut, nu obţinem nimic. Cotizaţia sindicală tot ne-o reţine din salariu, care ni-l scade. Măcar să nu ne dea şi afară!Măcar să facem ceva scandal şi gălăgie, să avem ce povesti nepoţilor.”

Doamne, zic!… Bine că nu le-a venit ideea să protesteze în Piaţa Universităţii!
Acolo unde s-a cântat Imnul Golanilor. Care începea aşa

18 comentarii:

  1. Din pacate, ai dreptate. Dar nu e surprinzator. Basescu a creionat din timp tabloul, cu un cinism remarcabil. Morala, foarte simpla, este ca putem manifesta pina ne vine acru, nicio problema. Atita timp cit o facem cu delicatete, cu gingasie as spune, totul e OK. Noi manifestam, ei isi vad de treaba, toata lumea multumita, traiasca democratia!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ceva timp portocaliii s-au ascuns ca şobolanii. Dacă le-a fost indusă FRICA e un început. Lecţia Hoară e un semnal. Boc e ud şi mut. Băsescu a ratat baia de mulţime...
    Toate astea arată că undeva, ceva se clatină.

    RăspundețiȘtergere
  3. @renata
    A răma în urmă zgura. Pe zgura asta se pot clădi cariere. Pe ea şi pe indifernţa oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Renata nu stiu daca ai sau nu dreptate, ceea ce am trait astazi in piata nu-mi poate lua nimeni dar absolut nimeni, si nu a fost nici o bagatela. poate oi fi eu mai naiv si a contat doar pentu mine si alti ...cativa fraieri de acolo, sau poate totusi conteaza ceea ce s-a intamplat astazi acolo, eu nu mi-as fi dorit oricum nici acum nici altadata ca lucrurile sa degenereze. unii poate s-au asteptat la vreo bastoniada si nu sunt sigur ca doar cei din tabara antibasesciana ar fi vrut asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Augustin, aş fi preferat să nu am dreptate.
    Aş fi vrut să-mi faci o listă de argumente contra impresiei mele şi să-mi dai cu ea în cap.
    Unul ar fi - ţi-l furnizez eu însămi - că televiziunile filmează selectiv. M-am gândit la asta. M-am gândit că n-am niciun drept să comentez un spectacol văzut din fotoliu, că trebuia să fiu acolo, ca să-mi fac o părere...
    Dar aceleaşi televiziuni au dat primplanuri cu chipurile protestatarilor, zâmbetul ăla relaxat, poate şi stânjenit care dovedeşte mai bine ca 1000 de strigături că veniseră acolo gata bătuţi, bifau o acţiune, nu se îndoiau de eşecul lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Matilda,
    Lecţia Hoară a fost o capcană. Pe Hoară nu l-au trimis pedeliştii în mulţime, l-au aruncat mulţimii, ca s-o asmută... Din fericire nu le-a mers.
    Probabil, graţie celor de la antena 3.
    În rest, nu pot decât să te admir pentru sursa generoasă de optimism şi speranţă pe care o deţii. La mine a secat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mult mai aproape de zgura pesimismului tău, ElZap, mă simt şi eu... Cu mult mai aproape decât acum o lună, decât acum o zi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cody,
    sunt de acord că nimeni nu-ţi poate lua o asemenea experienţă şi amintirea ei. Numai că noi, cei mai bătrâni, avem termen de comparaţie.
    Ştii tu ce înseamnă să auzi ore în şir, mugetul pieţii - "Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!" ? Nu zic că atunci n-am fost minţiţi şi manipulaţi, nu zic că n-am fost, şi atunci , masă de manevră... Dar, cel puţin, majoritatea nu ştia.
    Şi reacţiona cu disperare şi sinceritate. Cu disperare şi speranţă.
    Dacă dai pe you tube după cântecele lui Paţurcă, ale lui Sterian, din prima şi singura revoltă aproape autentică, o să observi că nu-ţi venea să "joci" pe niciunul, nicio melodie nu se preta la dansul răţuştei, al pinguinului...
    Nu ştiu... Poate greşesc. Întreabă-l pe George, pe Lucia... Dacă ei îţi spun altceva, ia de bun ce zic ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Renata, asa este, TV e manipulata cu sigurata de guvern. Pe un clip postat ieri de JN era scris indemnul unui individ (parca Militaru) catre populatia Bucurestilor de a evita zona Piata Victoriei....

    Urmatoarea iesire trebuie facuta in masa si trenbuie mers cu tavalugul peste Cotroceni. Trebuie profitat de nemultumirile jandarmilor; astia trebuie pusi in fruntea demonstantilor.
    Sigur veti catiga!
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  10. Între Imnul Golanilor şi Dansul Pinguinilor e o distanţă ca de la cer la pământ... Deşi, e posibil ca mulţi dintre Pinguinii de azi să fie urmaşii Golanilor de ieri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca era un mars fara sunet, parea un mars gen 23 august, 1 Mai!I-am vazut pe Polizu, din Politehnica,nu pareau deloc oameni necajiti!Se distrau,se amuzau!Nu aveau fetzele unor oameni catraniti si disperati asa cum astepta o tara intreaga!Radeau, se distrau si k la un semn mai strigau jos Basesecu, hotii, hotii!Parea un mars regizat ca pe vremuri!Scarba totala!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai-Hui,
    Oricât ar fi putut manipula televiziunile, cert e un lucru: oamenii au fost disciplinaţi, au venit la ora stabilită şi au plecat la fel. Asta nu se poate truca, pune la îndoială. Organizatorii mitingului au stăpânit desfăşurătorul. Adică s-au ţinut de timpii aprobaţi. Din păcate n-au putut controla fineţurile, încărcătura dramatică şi imaginea artistică. Nu era nevoie de păpuşici în sicriu pe care scrie Băsescu sau Boc. Nu era nevoie de muzici (nu mai zic de porcăria cu maneaua răvuluţonară!), era nevoie de bojoci zdraveni şi de laringe care să strige tot timpul un singur lucru: jos Băsescu! Fiindcă ăsta e singurul lucru stringent. Nu moartea prin înfometare trebuie combătută, ci instalarea în profunzime a unei noi dictaturi.
    Imaginează-ţi, dacă oamenii aceia ar fi strigat timp de 180 de minute aceleaşi două cuvinte, până şi Dumnezeu din ceruri, oricât ar fi fost de ocupat, tot îi auzea.
    Proba disciplinei a fost trecută cu brio.
    Proba tăvălugului nu poate fi trecută, aşa cred...
    Avem prea multe buzunare în care poţi strecura o bancnotă de 50, cu delicateţe.
    Dar încurajarea ta mi-a mers la suflet! Până şi faptul că mai există dincolo, români care n-au uitat cum îi zice la greblă, e semn bun!

    RăspundețiȘtergere
  13. Florin,
    "Între Imnul Golanilor şi Dansul Pinguinilor e o distanţă ca de la cer la pământ... Deşi, e posibil ca mulţi dintre Pinguinii de azi să fie urmaşii Golanilor de ieri."
    Cred că sunt pregătită şi nerăbdătoare să citesc pe blogul tău un text care începe cu paragraful ăsta.
    Miza ar fi... Ce poate transforma Golanii în Pinguini?

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonimule...
    Am mai zis că nu-mi plac anonimii? Am mai zis!
    Totuşi...
    Poate că eşti prea tranşant. Nu "scârbă totală!". Scârbă totală era dacă se adunau 5000 şi nu 50000.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine, sunt Clio, n-am vrut sa deranjez pe cineva!Scarba totala era vizavi de programul artistic, puteau sa fie si 100 000!

    RăspundețiȘtergere
  16. clio,
    n-ai intreles nimic din aceasta manifestatie, pacat ca traiesti istoria fara s-o pricepi.
    un sfat: sa nu mai spui la nimeni impresiile tale. pastreaza-le doar pentru tine ca altfel ranesc prea multa lume.

    RăspundețiȘtergere
  17. Hai Hui, am fost si am vazut si sunt de acord sa cada toti guvernanti nemernici, toti!!Nu te cred in legatura cu sfatul, si stii de ce !N-am vrut!N-am stiut, am fost....ti-am scris cum?

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu mai conteaza!N-am ranit decat o singura persoana care nu merita,stiu ca nu mai am vreo sansa!
    Am sa incerc sa...... sa ce?Am mai spus asta si n-am reusit!
    Ai dreptate, ma retrag!

    PS am semnat azi multi din Politehnica pentru debarcarea marinarului si a guvernului!
    Persoana care ne-a adus listele a fost singura care a avut curajul sa ne spuna sa nu avem nadejde ca cei care vor veni, ne vor aduce lapte si miere, ca nu este de unde!
    Cati politicieni au declarat asta?????Cati au avut curajujul sa recunoasca asta?
    Deci eu nu am inteles nimic din manifestatie?
    Atunci cine a inteles?
    Asa este, este bine sa pastrez pentru mine!

    RăspundețiȘtergere