duminică, 18 aprilie 2010

Copila Minune

Zic să nu ne mai preocupăm atât de norul cenuşiu, fiindcă norul trece, bolovanii rămân.
Norul poa’ să devină amintire sau ploaie acidă. Prezentul n-are rost să ne frământe pentru că e deja compromis. Tot ce ne mai poate interesa acum e viitorul.

De aceea, tuturor celor răuvoitori, cârcotaşi, pizmaşi, le recomand să vizioneze integral şi cu răbdare interviul luat absolut spontan EBEI, de către reportera unei televiziuni ce prezintă corect realitatea şi nu dezinformează.

Cel mai mult – zice EBA - a început să-mi placă în Parlamentul European să vorbesc în plen. De unde aveam trac şi aveam emoţii, acum a început să-mi placă cel mai mult să vorbesc în plen.
... Simt pur şi simplu ca mi-au trecut emoţiile, că nu mai am trac, că nu mai am trac în faţa camerei de luat vederi, că nu mai am trac în faţa unei săli atât de impunătoare şi a început să-mi placă foarte mult să vorbesc
.”

Trebuie să recunoaştem, dicţia s-a îmbunătăţit mult, i-a mai trecut şi botoxul din buza de sus şi e foarte posibil ca, la anu’ pe vremea asta, să înceapă să şi gândească.

Cine nu-şi permite să plătească un logoped pentru exerciţii de vorbire, se poate mulţumi şi cu Parlamentul European.

16 comentarii:

  1. Bietul copil, ce fiinţă gingaşă !
    Dacă a-nceput să-i placă să editeze fraze, ar trebui s-o cheme cineva acasă şi să încuie bine uşa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Matilda, cred că deja e prea târziu. Răul a fost comis. Deja în PE s-a lămurit lumea că în România există femei de 30 de ani care au minte cât un copil de 3 ani şi nouă ni se pare firesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum este sa spui ca asta-i tot ce-ti place sa vorbesti in plen un minut.
    Mie mi-a placut cand a zis ca nu-i treaba ei ce-a avut presa cu ea, acu ceva timp(n.r.),fiindca este un subiect inventat.
    Asta il intrece pana si pe tat'su in minciuni...
    Si,daca va spune, de cateva ori, ca subiectul despre succesuri a fost inventat sigur ca perceptia asta va ramane.

    RăspundețiȘtergere
  4. Elisa,
    Ce spune ea despre sine e puţin important, totuşi.
    Dramatic e cum reacţionează grămăjoara de intelctuali care-i stau la picioare şi se prefac că, în fond, nu s-a întâmplat nimic. O fetică de preşedinte, cam timidă, care îşi face loc prin propriile-i puteri, în politică. Asta mă omoară! Pupincurismul cras, cu orice risc, cu riscul ca imaginea celui care execută temenelele să se facă ireversibil praf, în ochii celorlalţi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa nu uitam, sau sa ne-amintim, sustinerea baloasa pe care a primit-o din partea fostului viitor titan din Gagesti, unul dintre cei care a pus umarul cu atita osirdie desinteresata(!) la catapultarea pe orbita succesurilor a celei care ne "ameninta", nu demult, ca vom avea de-a face cu 2. Basesti!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-aş vrea să te contrazic, Augustin, dar în cursa celor care au ajutat-o să depăşească bariera interspecifică, de la necunvântătoare la silabisitoare, nea Cristoiu a alergat pentru un modest loc doi. Cel care s-a acoperit de lauri a fost Ciutacu. Un interviu "tare" sub egida "fără resentimente, fără prejudecăţi".
    Apoi, tot el, n-a pregetat să se bată cu pumnii în piept, că mamă-mamă, ce-a mai făcut-o să dea din casă, cum s-a angajat la Luxten, pe ce salariu... de parcă exista măcar un singur ciuruit în ţară care să-şi fi închipuit că au primit-o la Luxten de eminentă contabilă ce e.
    Ăla care i-a turnat fundaţia şi-a ridicat-o la roşu, a fost Ciutacu.
    Cristoiu a mai dat şi el niţel cu var, a pus perdele şi le-a legat cu pampon de mătase, a mai tăiat codiţele la flori, să nu se ofilească, a aprins lumânărele parfumate...
    Mărunţişuri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Re,
    Ce spui tu mai sus despre ciutac imi aduce aminte de niste vorbe pe care le-am aruncat pe ici-pe colo despre prefacatoria "domniei" sale in privinta sentimentelor lui pentru noul ctitor al Romaniei moderne si pentru ipocrizia si cuvintele sforaitoare, mai mult decat pretioase cu care (totusi) atrage comentatori pe situl lui....

    Oare sa fie neamul asta atat de blestemat de preacurvie incat sa nu-si revina niciodata?
    Scuzele de rigoare celor care-l admira pentru ceva.
    Pentru ce?
    Poate doar pentru speranta de a intra in gratiile unui martzafoi ingamfat.
    Da, trfebuie sa revin cu scuzele...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-şi au rostul scuzele, Hai-Hui.
    Fiecare are dreptul să creadă ce vrea.
    Eu cred că acel interviu a fost una dintre cele mai mari gafe din cariera sa. Aşa genial şi arogant cum se declară, o putea scoate definitiv din uz pe EBA, în limita unui comportament de o politeţe exemplară.
    Cu întrebări uşoare şi nevinovate, scăpate printre cele serioase şi calculate.
    Dar n-a vrut. Uneori, când o faci pe principialul şi pe imparţialul lui peşte prăjit, rişti să pari uşor vândut. Probabil e ca în fotbal: ocaziile ratate se răzbună.

    RăspundețiȘtergere
  9. Re,
    Nu contest genialitatea cata vreme e recunoscuta de mai multi dar nu-si are rost cata vreme nu se pune in slujba cuiva ori ceva, o cauza, Dumnezeu stie ce.
    Pana si Hitler a servit ceva, Ciutacu ce ma-sa mare serveste?Te rog explica-mi si mie ca trebuie sa stii mai bine.
    Intreb pentru ca omu' i-a ales o meserie sfanta, cum e posibil sa gafeze precum zici mai sus?!
    Daor pentru ca boroii va reprezinta acum la Roma ori la Paris, sunteti sortiti sa fiti reprezentati de mister Fecali si de EBA la Bruxelles???
    Ai sa zici DA cata vreme "genii" precum Ciutacu dorm in bocanci....
    Pai, turma dupa cine sa se ia daca nu dupa ciobanul car-i fluiera pe forum ori la ziar?

    RăspundețiȘtergere
  10. Re,
    Nu contest genialitatea cata vreme e recunoscuta de mai multi dar nu-si are rost cata vreme nu se pune in slujba cuiva ori ceva, o cauza, Dumnezeu stie ce.
    Pana si Hitler a servit ceva, Ciutacu ce ma-sa mare serveste?
    Te rog explica-mi si mie ca tu trebuie sa stii mai bine.
    Intreb pentru ca omu' si-a ales o meserie sfanta, cum e posibil sa gafeze precum zici mai sus?!
    Daca ca boroii va reprezinta acum la Roma ori la Paris, sunteti sortiti sa fiti reprezentati de mister Fecali si de EBA la Bruxelles???
    Ai sa zici DA cata vreme "genii" precum Ciutacu dorm in bocanci....
    Pai, turma dupa cine sa se ia daca nu dupa ciobanul care-i fluiera pe forum ori la ziar?

    RăspundețiȘtergere
  11. Renata,
    toti de la A3 sau A2 bat din gura cand nu-s cei tintiti de fata,inclusiv dna Firea,iar cand ii au in fata...brusc uita tot ce-au spus inainte despre persoanele respective,dispare incisivitatea,dispar intrebarile importante,dispare ironia pe care o utilizeaza in rest si astfel in loc sa-l desfiinteze pe invitat(daca este cazul...) il pupa-n dos. Mai putin Gadea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dacă ar trăi în zilele noastre şi ar cunoaşte-o pe vorbăreaţa asta, pe volubila, pe oratoarea de excepţie, pe această exponenţială adeptă a logosurilor, oare cum ar scrie Balzac ,,Femeia la 30 de ani''?

    RăspundețiȘtergere
  13. Hai Hui,
    Cu orice risc, rămân la opinia mea, că presa e părtaşă măcar 40% la jaful în care trăim. Se opreşte din investigaţii la timp. Tace politicos când se îngroaşă gluma. Schimbă subiectul din instinct de autoconservare.
    Mai cred şi că jurnaliştii sunt mai bine plătiţi pentru ceea ce nu scriu, decât pentru ceea ce scriu.
    Nu-i departe ziua când o să cred că lor le convine situaţia asta. Corupţia, minciuna, abuzul, şantajul, impostura profesională, tot ceea ce caracterizează politicianul român, le face bine. Le dă o pâine. Albă. Imensă.
    După ce cade cortina, politicianul "strâns cu uşa" în emisiune, îl invită pe moderator la cină. Intensitatea strângerii cu uşa are un preţ şi se negociază.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eliza,suntem gând la gând. Doar că nu cu bucurie, ci cu tristeţe. Le piere elanul haiducesc, de cum sunt faţă în faţă.
    Eu, cu Gâdea, am nişte rezerve de tehnică mintală. Nu ştiu cum să-i zic handicapului său. N-are punct culminant în idee. Şi asta mă deranjează. Dr, una peste alta, merge...

    RăspundețiȘtergere
  15. Dacă ar cunoaşte-o, Florine, Balzac ar scrie "Femeia la 30 de ani, acest copil uşor handicapat".

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte profunda EBA, ce pot sa zic, este de-a dreptul extraordinar sa stim ca si Parlamentul European este in pericol de a fi intoxicat de familia Capitanului.
    Fata cea mica nu mai are trac. Totusi, paererea mea este ca acest fapt se datoreaza masurilor anticriza luate de guvernul BOC, deci o victorie a tridentului ofensiv Blaga- Videanu- Berceanu.
    Nu credeti?

    RăspundețiȘtergere