vineri, 21 august 2009

Bancul zilei

Bancul zilei s-a dat aseară la televizor.

Nu era ăla că de dragul Duduii s-ar putea s-o uităm cam repede pe duduia ailaltă, pe Ridzişor, care abia aştepta să-şi dovedească nevinovăţia în Instanţă. O fi apucat? O fi reuşit? O fi avut vreme Instanţa să se ocupe şi de nevinovăţia ei sau încă nu?

Nici ăla cum că, de dragul aceleiaşi Dudui, s-ar putea să ne facem a nu pricepe că fratele lui Băsescu a trecut de la îngheţarea îngheţatei la dezgheţarea unei afaceri cu armament.

Adevăratul banc al zilei i l-a spus lui Moise Guran domnul director Aurel Cazacu. Suna aşa: “Ce vedeţi rău ca o firmă americană care ne vinde armament să-şi oblige jumătate din cei 50 000 de angajaţi, să petreacă vacanţa în România?"

Nu, nu faza cu obligatul e poanta, ci faptul că, până şi pe domnu’ Aurel, tot domeniul de activitate al Duduii îl preocupă.

Vasăzică, dacă trebuie, cumpărăm avioane, vopsim fregatele şi îi facem rost de turişti. Americani. Douăşcinci de mii.

7 comentarii:

  1. Douascinci de mii de american pipal cu neveste si copii- rezulta o medie de saptescinci de mii de turisti cu care se va impauna Duduia la televizor. Daca unii turisti isi iau soacrele iar altii au mai multe neveste sau mai multi copii, rotunjim la opjdemii pipal. La astia le vindem pachete promotionale de 10 zile a cite douajdemilioane sejurul si mai lasa si bacsisuri, mai cumpara un prosop ca ala din camera e murdar etc.- uite-asa lasa ei cite o mie de dollars la noi, ca le facem si program turistic in Piata Universitatii (unde s-a pozat Clinton cu capra) si pe plaja la Neptun (unde s-a pozat Bush jr. cu ursul). Bun, rezulta 80 de milioane de dolari care vin in Romania doar de la turistii de la firma de armament- bine-ar fi sa nu ponteze ore suplimentare cit timp sint in concediu la noi.
    E un calcul simplu, prin care am demonstrat cum ne scot oamenii aia din criza. Pariez ca Duduia, Pogea si Cazacu fac calculele astea exact la fel de profesionist ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina, nu!
    Faci calcule superficiale! Americanii n-o să cumpere prosoape doar pentru baia din hotel! O să cumpere şi prosoape de plajă, de-alea cu fete în mărime naturală pe care stai culcat la plajă. Alea nu se vând pe litoral, se vând la intrarea în Comarnic. Dacă ai ajuns până acolo, te duci şi la Sinaia, o fugă. Pe dreapta e MEFIN. Unii o să investească în MEFIN. Imediat ce revin pe plajă lângă soacre cu ambele prosoape, o să vrea porumb fiert. O să fie cererea mai mare ca oferta. O să dea o fugă pe ogoare, să investească în plantaţiile de porumb. Din pricina culorii pielii, o să facă mici confuzii şi-o să-i angajeze pe oacheşii care vindeau porumb fiert, direct pe plantaţii.
    Înţelegi ce oportunitate e o cumpărătură de avioane de luptă, pentru România? Dacă nu aparate întregi, măcar piese de schimb. Chedere, simeringuri, chei de paişpe şi cherosen.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragi compatrioate, m-aţi convins. Udrea pre-se-din-te, Udrea pre-se-din-te!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici să nu glumeşti, pe tema asta, Florian!
    Nici măcar pe silabe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Florian, asa ti-as zice vreo doua, sa ma baneze Renata pina la urmatoarele prezidentiale!
    Renata, ai dreptate, m-ai convins cu raportul cost-beneficiu, in privinta turistilor "sol- sol". Nu am viziune economica, asta e.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina,
    Florian se alintă şi gândeşte contrariul!

    Turiştii "sol-sol" traversează judeţul Harghita cu mici variaţii "sol-aer-sol" care le conferă o traiectorie puţin ocolită prin service-urile auto. Asta-i buba!

    RăspundețiȘtergere
  7. Offf, să mai crezi în spiritul de prevedere feminin. Incercam şi eu să creez o diversiune, strigând o lozincă dragă celor care instalează microfoane pe unde nu te aştepţi, iar Renata şi Ina îmi dau peste cap toate planurile.

    RăspundețiȘtergere