joi, 27 august 2009

Zgura Presei

A fost Madonna la Bucureşti.

Semn că s-a documentat unde va performa, a neglijat să-şi vopsească părul şi a subliniat live că nu-i discriminează pe ţigani.
A procedat corect?
Desigur!
Dovada: au fost peste 60 000 de oameni într-un parc în care nu te simţi în largul tău, nici dacă eşti singur sau cu câinele personal.



I-a arătat Udrea mijlociul lui Orban şi presa, inclusiv domnul profesor Bogdan Teodorescu pe care îl respect şi-mi place de el, au irosit timp, spaţiu şi alte consumabile pentru a analiza mica-i mârlănie.
A procedat Elena Udrea corect?
Desigur!
Corect şi ştiinţific.
Ştia că mârlănia produce rating la români.
Să-i fi făcut media o surpriză şi să lase mârlănia-i verbală la ignorate, rămânea pe veci o simplă greşeală de tipar. Semn că nu doar ministra e depăşită de atribuţii la Turism, dar şi dactilografa.





Dar aşa, le facem jocul blondelor dudui…

17 comentarii:

  1. Auz că Madonna a venit. Ba chiar a şi plecat.

    Spre norocul nostru, e bine că lucrurile nu s-au făcut pe jumătate.

    Altfel rămâneam pe cap cu o lămâie stoarsă prea mult ca să mai lase o picătură, care şi acră ar fi avut totuşi gust.

    Auz că n-a picurat niciun gust din toată preumblarea ei pe-aici.

    Poate e adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu auzii, ba chiar văzui la tv nişte oameni tare nemulţumiţi de darea în spectacol a madonei, pe care au dat şi ei ceva bani.
    Periculoşi oameni! Li s-a trasat sarcina să le placă, se extenuaseră toate şpicheriţele şi toţi şefii de sală consumând ultimul superlativ în indicaţia că vine cea care este "cea mai..." , să facă "cel mai..." la Bucureşti, şi ei îşi permiteau opinii personale de semn contrar!
    Asta m-a enervat şi pe mine, nu schemele răsuflate ale divei, pe care cică trebuie s-o apreciezi pentru prestaţia fizică dacă nu vocală (deşi eu ştiam că dacă ai patimi de-astea, dai pe Eurosport), că ţi se spune dinainte ce, cum, cât şi de ce trebuie să-ţi placă ceva/cineva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Madona? Ca sa folosesc o expresie la moda: "si-a luat-o!"
    Udrea? Vulgara creatura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela,
    un paradox: deşi pe Madonna o ştie o lume întreagă de megastară ce e, românilor n-a prea avut ce să le arate. Ailaltă, Udretta, măcar că e o ilustră necunoscută, le-arată ea românilor, de câte ori are chef!
    Diferenţele nu se opresc aici. Prima a cerut bani pe spectacolul oferit, a doua şi i-a luat singură. Prima din 60000 de buzunare, ailaltă din 20 de milioane de buzunare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Railor, daca poimiine Madona-ntre-Dive decedeaza (supradoza, infarct, ce-o fi), pariem ca toata lumea isi va da brusc seama ce patrimoniu dansator al umanitatii a pierdut? Nu ma credeti? Am un exemplu decedat recent, vreti sa vi-l spun?

    RăspundețiȘtergere
  6. Renata: imi place "analiza ta. Complet de acord!Am o nelamurire: oare Udrea de ce nu "si-o ia" si ea?(la huiduielei ma refer )?

    RăspundețiȘtergere
  7. Renata, îi condamni pe alţii că îi acordă o nemeritată atenţie ţoapei de la Turism, dar şi tu cazi în acelaşi păcat.

    Ina, comparaţia ta nu cred că se susţine. Am fost la primul concert al lui MJ în România şi, dacă aş fi avut pălărie, mi-aş fi scos-o. Pentru a nu mă bănui de subiectivism, adaug că nu m-am dus pentru mine, ci pe post de însoţitor al mezinei mele, pe atunci în vârstă de 14 ani.
    Din comentariile apărute în presă, se pare că la Madonna numai gardul a fost la înălţime, că era frumos vopsit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ina,
    Întâi lasă-mă să râd! :))))))))))))))))
    Apoi îţi spun de la obraz: exact la asta mă gândeam azi, că orice divenie de-asta valorează moartă incomparabil mai mult decât vie.
    Dincolo de substratul malign şi impardonabil al afirmaţiei, să mă explic.
    Când un div/divă atinge cote inimaginabile fiindcă în spatele lui/ei e o industrie de spectacol, vine momentul de suprasaturare a pieţii, megastarostele sau megastarosetea se produce pe stoc, treaba stă în loc.
    Atunci trebuie să facă vedeta ceva: înfiază copii, înfiază opinii politice, înfiereză discriminarea, devine imaginea unei creme de ghete, mă rog, evoluează în alt domeniu. Mai ies bani. Mai pune extensii de păr, mai pune silicon, mai netezeşte la epidermă.
    Dacă nici aşa nu iese afacerea din impas, moare megasteaua. Dacă nu poa să moară, schimbă religia. Dacă nici asta nu merge, sare coarda pe scenă, se pupă cu femei, face nene CEVA, care irită biserici, guverne, organizaţii umanitare şi înflăcărează masele de gică-contra.
    Nenorocirea e că în tot tumultul acestei lupte, nimănui nu-i vine ideea să zică: bă, îmbrăcaţi megafenomenul şi lăsaţi-l să facă ceea ce el pretindea inţial că ştie: să cânte.
    Puneţi-l, mă, să cânte, în picioare, lângă microfon, un cântec frumos în care se regăsesc şi morţii, şi răniţii, şi iubiţii, şi neiubiţii, şi frumoşii, şi urâţii, si bogaţii, şi săracii...
    Dacă se dovedeşte că nu se poate, atunci megastarul nici n-a existat.
    S-ar face linişte în sală şi ar pune cineva un disc de vinil cu o VOCE.
    S-ar goli sala. Afacearea ar cădea.
    Ne-am întoarce acolo de unde am plecat. Arta nu e afacere. E un "ceva" care schimbă ritmul cardiac.
    Cîţiva imbecili demodaţi ar beneficia de adevărul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihaelei...
    Udrea şi-o ia şi ea, dar se taie microfonul celor care i-o dau.
    Eu mai am răbdare.
    Poate totuşi mulţimea de glasuri unplugged se vor face auzite.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, Florian! Păcătuiesc şi eu!
    Dar nu la nivel decisiv.
    Şi dacă nu e decisiv, lasă-mă să mai păcătuiesc niţel! :)

    De acord cu ce-i spui Inei, că MJ nu se compară cu Madonnetta.
    Dar, la nivel planetar, comparaţi la întâmplare cu... Alessandro Marcello, ambii nici nu există.

    RăspundețiȘtergere
  11. Florian, eu nu intentionam sa compar cele doua sclipitoare megastele, ci comportamentul omenetului in fatza stralucirii lor interplanetare. Despre valoarea efemera a showului tare frumos scrise Renata, fie-i tastatura aurita. Ideea e ca, la un miliondoosute cel mai ieftin bilet, doamna aceea trebuia, pur si simplu, sa cinte. Faptul ca s-a apucat sa faca politica pe banii cetateanului platitor- fie el roman, tigan sau de alte nationalitati conlocuitoare, nu mi-o face simpatica. Pina la urma, nu vad aici decit stupida credinta a celor mai stupizi americani conform careia orice prost cu 4 clase din State e mai destept decit un profesor universitar din Praga. Amintiti-va doar de acel concert Kelly Family, cind cintaciosii de pe scena s-au apucat sa vorbeasca despre saracia romanilor ca si cum performau intr-un bidonville dintr-o tara africana. Si mai enervanta e concluzia "de dupa" a divei si a presei "interesate": romanii au huiduit pentru ca sint rasisti, nu pentru ca au fost pacaliti cu o susanea internationala. Concluzia asta o apropie pe Madoana de politica romaneasca, dupa schema: romanii nu merg la vot pentru ca sint puturosi, nu pentru ca sint dezamagiti de prestatia performerilor.
    Despre Udrea? doar un citat: "Avem maşină pe plajă. Presupun că trebuie să anunţăm poliţia. Luaţi-i numărul şi să anunţăm poliţia. Asta-i tot ce putem face. Cam aşa acţionăm noi", a spus Elena Udrea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nefiind la curent cu ultimele ieşiri la rampă ale Udrei, mă abţin, Ina...
    Dar!
    Da. Abia după concert Madonnetta începe să concerteze.
    A făcut comentarii. Prin intermediar Rosenberg, Rosenfeld... o femeie, în tot cazul, plătită să o exprime, nu s-o îngroape!
    A dat să clarifice, gafând mai abitir.
    Rosenexprimanta aia n-a lămurit lucrurile.
    Le-a complicat. A dovedit că e uşor să dai explicaţii dar e greu să simţi pulsul lumii.
    În timp ce 10 milioane de noi fumători sărbătoresc anul nou în fiecare an în USA, exact această ţară militează agresiv contra fumatului în lume...
    Din aceeaşi patrie se ridică proteste ştiinţifice contra hrănirii nesănătoase, precum se ridică şi industria de aripioare de pui prăjite, elaborate în crescătorii de aripi de pui, unde aripile de pui ajung să se înmulţească frenetic, exact ca bacteriile pe plăci Petri, în laborator.
    'Ai să fim serioşi!
    Totul pe lumea asta depinde de sistemul de referinţă la care te raportezi.
    Regret că nu mi-am putut coordona ideile şi le-am dat drumul exact aşa cum erau "în guşă"!

    RăspundețiȘtergere
  13. Renata, comparaţia dintre MJ şi Alessandro Marcello mi se pare forţată, chiar dacă e vorba tot de muzică. Zborurile spaţiale sunt infinit mai complexe decât planorismul, dar asta nu mă face să spun că, în comparaţie cu o navă cosmică, planorul nici nu există. Cu alte cuvinte, fiecare cu aia mă-si.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, Florian!
    M-am cam întins la caşcaval. :) Mă tot gândeam ce să găsesc eu, termen de comparaţie strigător la cer? Şi l-am ales pe "Anonim".
    Nu făceam paralele muzicale, ci paralele de destin mediatizat.
    Părerea mea e că peste alte 200 de ani Macello tot nu va fi dat uitării, ăştia doi, industrializaţii, da.
    Sigur că e posibil şi să mă înşel. Noi doi, oricum, nu putem verifica. :)) Din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  15. De data asta sunt sigur că nu te înşeli, Renata. Si, dacă mă ambiţionezi, o să şi verific. Las sarcină scrisă străstrăstrănepoţilor mei de peste două sute de ani, să dea o fugă înapoi în timp şi să-mi comunice. Până atunci s-o inventa vreo drăcie d’aia de dat huţa prin secole, înainte şi înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Florian, şi eu sunt convinsă că se va descoperi o maşină de baleiat timpul. Poate nu în 200, poate în 2000 de ani, dar va exista cu siguranţă!
    Zi-le la (stră)xn nepoţii tăi să monitorizeze aspectul.
    Pe urmă, caută să fii corect şi să mă pui la curent cu ce se întâmplă pe Terra, fiindcă eu n-am urmaşi şi mă bazez pe ai voştri.

    RăspundețiȘtergere
  17. Contează pe mine, Renata, eşti prima care vei afla totul, inclusiv ce vor scrie cărţile de istorie despre amanţii celebri ai începutului de mileniu trei, Traian cel Mare (jigodie) şi Elena ce iubitoare de cârnaţi de Pleşcoi şi de Basarabi.
    Iată că recursul la istorie m-a obligat şi pe mine să o pomenesc pe întâia poamă a ţării. Vrem sau nu să recunoaştem, ea este emblema mitocăniei, aroganţei, nesimţirii, tupeului parvenitului ignar şi a unor alte asemenea virtuţi de soi, în care ne putem mândri că poporul nostru excelează.

    RăspundețiȘtergere