luni, 18 aprilie 2011

Mămicologia care este

Aşa noroc ce căzu pe capul mămicologistelor, n-am mai avut noi de la căderea lui  Băse cloşcă pleaşcă  asupra PDL-ului.

MA-ME-MI-MO-MU…, vocalizau mămicile româneşti, în vara lui 2006, arzând mâncăricile pe aragaz, cu ochii în televizor, de focul nunţii anului.
M-am tot întrebat  atunci ce le-o fi ţinut lipite de ecran o zi-lumină, ba chiar şi la cină? Să fure  modelul rochiei miresei, să-şi facă şi ele una la fel? Să-nveţe cum se înnoadă funda la spatele scaunului (cam ca la şorţul de bucătărie), să se inspire din meniul oferit nuntaşilor, ca să nu se mai întrebe toată săptămâna “Ce gătesc azi?” ? Ce  înţeles ascuns avea evenimentul monden şi mie îmi scăpa?

Iată că, după aproape un cincinal, ne-am lămuritără!
Instinctul matern le mânase atunci la vizionare non-stop. Presimţeau  că veni-va ziua în care toate cunoştinţele lor de mămicologie se vor uni într-un glas care se va ridica până la ceruri, ordonând silabiseala de încălzire într-un refren plin de sens:
MA-MA MO-NI, MA-MA MO-NI! -  gânguresc ele din străfundurile piepţilor materni cuprinşi azi de înflăcărare.

Liceeana de numai 18 ani şi 180 centimetri, măritată din dragoste la prima vedere cu un domn de numai 48 de ani şi 190 de centimetri, din care ultimii 70 se măsurau în milioane de euro, a  intrat, în sfârşit, în Clubul Mămos al Mămicoaselor cu Instinct Matern Musculos.

Acu’, e de-a lor! Nu le mai scapă. Mamă, mamă, ce-ar fi smuls ele cu dinţii încuietoarea porţii de la Izvorani! N-ar fi avut nevoie de daltă şi ciocănel, aşa cum a avut spărgătorul executorului judecătoresc. Să fi fost ele de faţă, să prindă faza aia divină cu  “Mămucă, mămucă! – strigă mica Irinucă…”
N-au avut parte! Tot pe la geamul televizorului au trăit momentul şi-l trăiesc în continuare, pe forumuri de ziar, emoţionate, tranpirate, fericite…

Ia uite ce scrie una:

Bravo MONICA si eu sunt mama,t-i sa luminat fata bunul DUMNEZEU ajuta oamenii buni si iubitori.SA ai parte de dragostea celor din jur si mai putin rezervata. Paste fericit si sa treci cu bine si peste divort.Cu multa dragoste mariana”

Nu e minunat? Nu e înălţător? Nu începem bine săptămâna? Avem  majuscule şi la “MONICA” şi la “DUMNEZEU”, avem cratimă la “ţ-i”, smulsă cu sudoarea minţii de la “sa”, avem urări pascale…

Cireşica de pe tortuleţ vine abia acum.
Excepţionalul comentariu apare sub  articolul lui Adrian Cercelescu din “Gândul”, care începe aşa:

Citiţi-l,  că e ca o insulă de umor bun în oceanul de prostii în care înotăm zilnic!


11 comentarii:

  1. O fi hazliu, de bună seamă, pentru mulţi dintre compatrioţii noştri, care gustă din plin - şi pe săturate, presupun - asemenea gen de umor. Eu, însă, am o nedumerire: domnu' ăla milionar în euro e MONOGAM sau MONI-GAM?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nemiloas-o :-) care esti tu, nemiloasa!
    itzi ba-ti joc de simtamintili oamenilor si mamelor dan lumeantreaga, as a s-ati ajute tie, precum le doresti la ele tu
    succesuri.

    anca mica, cica

    RăspundețiȘtergere
  3. Florin,
    mă îngrijorezi! Iri e MONI-GAME!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nemiloas-ă eşti tu, anco mică! Că nu vrei să vezi măduva problemei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hi, hi, 190 de cm? Poate, vorba unei prietene comune, cu mainile ridicate.
    Regret (oare?) ca nu am urmarit evenimentele "Moni+Iri=Love", dar n-am putut sa scap 100% de ele. A fost mai ceva decat transmisiunile de la Congresele PCR. Au fost superbe comentariile "specialistilor", care se faceau ca nu stiu ca a fost o casatorie pur mercantila, ca "dragostea la prima vedere" a fost un plan bine ticluit si ca legatura nu avea cum sa dureze, data fiind temelia subreda.
    Totusi, ce n-a inteles Moni este faptul ca nu este bine sa te iei la hartza cu un individ bine dotat la monetar, dispus sa cheltuiasca oricat ca aiba el dreptate. Eu, daca as putea, as sfatui-o pe Moni sa caute tenisii cu care a venit in Bucuresti, ca sa nu se intoarca acasa in picioarele goale. Dupa ce nu va mai fi "doamna Columbeanu", toti "prietenii" o vor parasi si, daca nu se va angaja la cooperativa de deservire a soferilor turci, va fi obligata sa reia viata de inainte de casatoria fantastica. Fiindca banii lui Iri ii vor inchide toate usile, exact asa cum i-au fost deschise.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule ALM,
    120cm+70 mil.euro = 190cm
    Unde am greşit???

    RăspundețiȘtergere
  7. Din această poveste cu mămuca, Irinuca și compania nu apare un lucru important: cine rămâne cu râia căprească?

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Săceanu,
    păi, cine poate fi capra în povestea asta? Aceea-i purtătoare de râie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca sa nu cumva sa trec fara sa-mi las rautacismul de rigoare : se simte de la o posta un iz de invidie pentru mamicile cu bebelusii aferenti. Aproape ca te-as suspecta ca esti de partea "necuratului" caruia ii repugnau, mai daunazi , "mamicile si bebelusii".
    De fapt venisem sa-ti urez sarbatori fericite.
    Ce banal.

    RăspundețiȘtergere
  10. Zazanie, nu temea(!), n-ai rautacisme.
    Alea-s prea blande pentru "inparatesele" cu forbaifoare.
    Io ca cetitor ce ma aflu, multamesc pentru uraturile dumitale trimise gazdei ce ne are ca oaspeti.

    Sa-ti fie la fel sau mai bine zis, sa-ti fie dupa sinceritatea urarii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sărbători fericite, Zâzanie!
    Să paştem fericiţi!
    Răutăcismul e inutil: n-am făcut niciodată un secret din faptul că nu mi-am dorit copii, deci nu-i invidiez pe cei care-i posedă.

    RăspundețiȘtergere