sâmbătă, 30 aprilie 2011

Udrea: boală sau medicament?

Depinde. 
Pe plaiul mioritic, părerea -  minus  8 - 12%   -  e că ne bagă în mormânt.
Pe Diasporă însă, o scoală din morţi.
Aşa zice William, păstorul Diasporei, intitulat în mod samavolnic de către părinţii lui şi Brânză, că o poză cu Udrea pe tricou, împărţită în căpşunărie, i-ar aronda dumnealui 99% din voturi. 
Nu stau acum să analizez cum se face că grosul românilor plecaţi să lucreze “afară” au ca certă calitate capacitatea de-a deosebi roşul de verde, prin urmare pot recolta căpşuni, pot schimba scutece adulţilor cu control sfincterian redus sau cu grave probleme locomotorii.
Întrebarea mea, oarecum îndreptăţită, ar fi: de ce un român din ăsta, verde, care vede roşu în faţa ochilor de plăcere, când îi dai cadou un tricou cu Udrea pe pectorali, l-ar dori pe William Brânză reprezentant al intereselor lui?

Fac acest comentariu fiindcă Theo semnalează un interviu cu lactatul în Adevărul şi vă îmboldesc să-l citiţi!
Nu ca să configuraţi definiţia minciunii cu ştaif, aceea pe care o practică bietul Will în interpelarea cu pricina, ci ca să înţelegem cu toţii cât de aservit poate fi un jurnalist obiectiv, deontolog şi imparţial ciumei portocalii.
Mi-e teamă că am folosit cuvinte prea tari în ultimul paragraf.
Vă datorez scuze.

16 comentarii:

  1. Pana acum vreo douazeci de ani, grosii erau trimisi inainte, catre occident iar cei subtiri si calificati erau “ins crisi” la cursuri de politica ceausista cum ca numai daltonistii (vezi verdele si rosul) pleaca in occident din lipsa de …ziceti voi.
    Caderea cortinei rosii a ridicat alta Cortina, una portocalie dar care nu va scuteste de indoctrinari cata vreme nu vedeti si nu admiteti ca acum grosul care fuge la “capsuni si sfinctere” este constituit din medici si absolventi de institute de tehnice.
    Folosind metafora verdelui si rosului, adaug pentru cunostinta celor neinitiati in pictura moderna si contemporana ca intre cele doua culori au fost si sunt inca multe nuante, greu de deosebit, capsunile plantatiilor spaniole si amoniacul sau hidrogenul sulfurat al sfinterelor degradate nemaifiind criterii de diferentiere.
    Acum se aplica alta logica. Accea a cererii si a ofertei sau a cauzei si a efectului.

    Adica lumea trebuie sa se intrebe simplu: de ce pleaca unii din tara si de ce nu se mai intorc?

    PS

    Personal, nu cunosc niciun roman care lucreaza in agricultura sau la o casa de batrani, stergandu-i la cur.
    In schimb stiu medici, surori, ingineri si alti funtionarasi care nu s-ar mai intoarce pentru nimic in lume la boieria din Romania
    Oare am pierdut ceva important si nu-mi dau seama?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca n-m pomenit ni'ca de udrea si gasca de excroci care va terorizeaza, nestiind amanuntele precum le stiti voi, pot spune doar atat:

    daca nu sunteti multumiti de ei, de ce ii tineti?

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am inteles de ce dl Branza n-a ales o poza a lui, impreuna cu dna Placinta? Toata lumea ar fi exclamat: iata imaginea unei placinte cu branza si ar fi salivat la amintirea ei!
    Ar mai fi fost varianta unei poze cu natura moarta: rosii cu Branza!

    RăspundețiȘtergere
  4. O poza cu Branza si Placinta :) .... pacat ca nu ma pricep la Photoshop sa realizez eu poza asta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Neveu
    Pai asta si incercam sa facem ... sa scapam de ei .... problema este ca se gasescu mereu idioti (destul de multi) care ne incurca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Branzoiul - dragul de el - nu e lactata din din uger de vaca ci e jegau de pe "uger" de bou.

    http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/04/decret-basedential-cu-ocazia.html

    RăspundețiȘtergere
  7. @Neveu
    Să fim serioşi! Nu medicii care pleacă masiv de vreo 2-3 ani fac "diaspora" dlui. Brânză! Nu ei au votat la prezidenţialele trecute, modificând, chipurile, rezultatul alegerilor. Grosul plecaţilor sunt muncitori necalificaţi, mă refer la ultimii 20 de ani, nu la ultimii doi.
    În altă ordine de idei, mai sus mi-am exprimat o opinie personală, nu una colectivă, aşa că ceartă-mă pe mine, nu pe toţi! Fă-mă pe mine îndoctrinată, explică-mi doar mie ce înseamnă daltonismul, dă-mi mie lecţii de pictură modernă (deşi nuanţele intermediare n-au apărut odată cu modernismul, ci încă de la început), nu îi mustra pe toţi!

    Dacă vrei să cunoşti personal români care lucrează în construcţii, agricultură, ca infirmiere şi "dădăci", fă o plimbare în Italia, Spania...

    La întrebarea "dacă nu sunteţi mulţumiţi de ei, de ce îi ţineţi?", răspunsul democratic şi matematic este: "păi, noi am vrut să-i dăm jos, dar a decis diaspora, la ultimul vot".

    Eu nu mă gândeam la tine, Neveule, ca la un căpşunar, zău! Eu credeam că eşti un cetăţean american de origine română. Atât.

    RăspundețiȘtergere
  8. Renata, interviul e monumental. Umorul e total, de ambele parti. Pe alocuri, un umor negru, uneori, un umor trist. Fiindca astfel de specimene (ma refer la bietul Will) invirt, din pix, destinele noastre. Nici pseudocriptojurnalistul (ista) nu se lasa, insa, mai prejos. Adica, ori sintem jurnalisti, ori nu mai sintem. Imi permit sa insir pe ata citeva perle :

    W : (despre romanii din diaspora) Îi preocupă ideea de a se întoarce în ţară şi de a avea o viaţa mai bună. Situaţia din Europa este una delicată, critică, asemănătoare SAU CHIAR LA FEL cu cea din România. (Oare la ce tari se refera ?)

    W : Emil Boc se descurcă la fel de bine ca un tehnocrat. Dar realitatea a dovedit că el a trecut bine PRIN ( !!! ) toate aceste obstacole. Oricum, trebuie să spun că ultimul cuvânt la acest capitol revine preşedintelui Traian Băsescu. (Cineeeee??? De ce???)

    J : Cu ce vă cer românii din străinătate să-i ajutaţi?
    W : Vor o implicare mai puternică a Guvernului şi a Parlamentului în rezolvarea problemelor lor. Cea mai mare problemă este cea A LOCURILOR DE MUNCA. (Sa creeze guvernul roman locuri de munca in Spania ?)

    J : Care a fost cea mai TRASNITA doleanţă?
    W : Sunt şi lucruri DELOC PLACUTE, cum ar fi acela de a-şi repatria cadavrele acasă
    (Iata o problema deloc placuta ; tragic, dramatic, terifiant sau macar dureros, ce-ar putea fi ?)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am motive să cred că ăia din diaspora care fac ce fac nu sunt numai căpşunari.

    Prostituţia de toate felurile e o meserie care e practicată la fel de bine şi de oameni cu multă carte, ba chiar şi de oameni care se vor repere morale.

    RăspundețiȘtergere
  10. ALM,
    n-am făcut niciodată asocierea (fericită)între "bunătăţile" pe care le deţine pdl-ul.
    Aşa-i... "Plăcintă cu Brânză". Uite cum s-ar naşte un brand de patiserie, apoi un lanţ de patiserii.

    RăspundețiȘtergere
  11. @incognito
    M-am uitat pe linkul trimis. E blogul tău?
    În altă ordine de idei, "lactate" nu e pentru mine chiar ceva la care să salivez. Că nu-mi place laptele, deloc. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Augustin,
    Am remarcat şi eu "perlele". N-ai cum să nu le vezi. Da' nici în glumă nu putem numi umor, atâta neruşinare. A jurnalistului e de nescuzat: nu poţi, ca ziarist, să te abţii de la întrebarea "Cum să revină ultimul cuvânt preşedintelui?" Măcar acolo ai constituţia de partea ta. E ori alb, ori negru. Aia, că Brânză îl vede ăe Boc chiar mai bun decât un tehnocrat... e discutabilă. La cât e Brânză de prost, afirmaţia asta poate dovedi tupeu sau sinceritate: poate că Brânză e cu mult mai prost decât Boc. Un prost mai puţin prost decât tine poate trece drept deştept. Deşi nu cred că în pdl se poate "mai prost ca Boc".
    Problema e că această parte a presei care figurează pe statele de plată pedeliste va trece fără dificultate în plata următoarei guvernări. Şi totuşi... mi-e dor de ziua când o să-i numărăm iar casele şi ouăle lui Năstase şi-o să-i zicem "bunica" tovului Iliescu.

    RăspundețiȘtergere
  13. ElZap,
    mie nici nu mi-e clar dacă acei căpşunari (culegători, gresieri, faianţari, infirmiere, dădace...) se numesc diasporă. Ei sunt nişte zilieri. Se vor întoarce acasă fiindcă n-au încotro. Sunt folosiţi acolo şi plătiţi numai de la coate în jos. Mână de lucru. N-are nevoie nimeni de ei să şi-i facă cetăţeni.
    Nu cred că acei români care au plecat definitiv şi îşi lasă exploatată doar MINTEA, nefiind nişte simpli cârcaşi, se mai obosesc să voteze preşedintele unei ţări uitate.
    Cred, şi aici o să-l supăr iar pe Neveu, că prea puţini români au plecat fiindcă aveau conştiinţa unei valori nerecunoscute aici, certitudinea că sunt atât de buni încât pot fi cetăţeni planetari. Cei mai mulţi au plecat din considerentul că, dacă aici o oră de muncă necalificată se plăteşte cu... să zicem 5 cenţi, e mai bine acolo unde se plăteşte cu 5 dolari.

    RăspundețiȘtergere
  14. ElZap,
    Nu m-ai suparat niciodata, domnule. Nepusul de acord cu cineva nu inseamna intotdeuna lipsa de respect sau de amicitie. Eu il consider o dovada ca unui individ ii pasa de parerea unui neica nimeni de pe net, deci e vorba de bun simt, surprinzator de bine conservat in conditiile de viata parsiva pe care le traim.
    Pacatul mare al blogurilor baietilor si fetelor destepte este ca cititorii sunt doar de ordinul catorva sute, accesul si timpul la si pentru net fiind un lux pentru "idiotii" reclamati de theodora0303.
    Cata vreme "idiotii" nu vor pricepe dedesuptul manevrelor portocalii, voturile palmasilor din diaspora ori a celor ramasi la coasa vor fi cumparate tot cu doi mici si-o bere.

    Asa este, Renata, multa lume de afara nu se mai sinchiseste de cine este pus in fruntea obstii la la voi.
    Nu te/va cert, te/va apostrofez pentru ca nu sunteti in stare sa va educati idiotii si nici nu faceti vreun efort deosebit; emiteti doar pretentii (vezi theodoar0303).

    RăspundețiȘtergere
  15. Re,

    Am citit de parca am fost beat, mesajul de mai sus e in intregime pentru tine. Nu, n-ai cum sa ma superi, mai ales cata vreme nu-mi atribui mie toate spamurile primite pe email:))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt foarte mulțumit de acest serviciu al acestei puternice clarviziuni. Dr. Edede, dacă treceți printr-un fel de atac spiritual sau afecțiune sau
    vrei să-ți recuperezi fostul soț sau soție? Dr. Edede THE GREAT este un medic tradițional pe bază de plante și spirituale care vă poate ajuta. Contactați-l pentru a vă ajuta
    rezolvați-vă problema gratuit pentru dvs. El are sediul în Marea Britanie. Detaliile sale de contact sunt adresa de e-mail: Ededetemple@gmail.com El este întotdeauna gata
    te ajută. este foarte puternic și poate rezolva orice fel de problemă mai jos. Vrei să-ți spui fostul iubit? Vrei să rămâi însărcinată? Vrei ca soțul tău să o facă
    te apreciez? Vrei să fii celebru sau bogat? Ai nevoie ca afacerea ta să crească excesiv? Ai nevoie de un loc de muncă? Ai nevoie de un soț? Ai un
    problemă în căsătoria ta? Contact: (Ededetemple@gmail.com) sau whatsapp +2348129175848

    RăspundețiȘtergere