luni, 15 iunie 2009

A mai picat unul!



Pe blogul meu de frustrată anonimă, unde scriu pe gratis, e-adevărat, pun azi, cu părere de rău, prima poză kitsch cu pisici care mi-a căzut sub ochi pe Google şi las câteva rânduri în semn de bun-rămas, pentru un fost condei al presei româneşti.
Motto: “Sub semnul revoluţiei produse de Traian Băsescu în imaginea omului politic, au apărut şi s-au afirmat Sorin Oprescu, Marian Vanghelie, Mădălin Voicu. Politicienii care seduc prin firescul discursului şi comportamentului lor. Pe acest fond de percepere a politicianului ca un om în primul rând, ceea ce mulţi denunţă la Elena Băsescu drept slăbiciuni au trecut în ochii unei părţi a electoratului drept atuuri. Din tot ceea ce a făcut şi a spus până acum Elena Băsescu se poate afirma orice despre ea. Nu însă că ar fi o şmecheră, cum sunt mulţi politicieni români. (Ion Cristoiu)”
Urcase neobosit toată ziua, urmând marcajul “steluţă roşie”, pe stânga.

Era un drum frumos pentru amatorii de căţăriş, nici prea greu, nici prea uşor, bun să-ţi dovedeşti că încă mai poţi, că eşti în formă, deşi, la drept vorbind, adevăraţii căţărători pe munte arată altfel, au riscul în sânge, nu aleg poteci bătătorite şi, când e să se prăbuşească de-acolo de sus, îşi încarcă tot cerul în ochi şi mor instantaneu, înainte ca imaginea asta emblematică, a libertăţii totale, să se fi înecat în hemoragia vreunui capilar retinian, înainte ca vreun regret – “De ce trebuia să mi se întâmple tocmai mie, cine m-a pus?” - să le năclăiască zborul, fiindcă, până la urmă, şi căderea în gol e tot un fel de zbor şi un alpinist ştie asta foarte bine.

Privi în sus: culmea se contura perfect în lumina apusului. Nu mai avea mult. În definitiv, nu era vreun Everest, era un munte modest, îndeplinind toate condiţiile de-a iluziona în mod plăcut pe drumeţul de weekend, lăsându-l să se simtă învingător şi priceput. Iar 60 de ani nu e o vârstă la care să te simţi sleit de puteri.

Şi totuşi omul nostru s-a oprit din drum. A pipăit cu talpa marginea râpei. Se deschidea un povârniş periculos acolo, plin de cioturi şi pietre ascuţite.

Părea o tâmpenie să încerci o coborâre, era lunecos şi destul de abrupt. Se poate muri şi-aşa, zdrelindu-te, fărâmiţându-te, în rostogolire. Se poate muri lent, în agonie, cu toate toate oasele zdrobite, cu şira spinării făcută muci, fără să mai simţi durerea.

Părea o tâmpenie, zic, să experimentezi o astfel de coborâre. Şi dacă a doua zi eşti găsit grămadă, în hău, semănând mai mult a sac de gunoaie aruncat de turişti neglijenţi şi mai puţin a om, nu-i de mirare.

…Şi totuşi a făcut-o!

Nu înainte de-a-şi scrijeli cu briceagul, pe ultimul copac în care se mai sprijinise, numele lui atât de cunoscut, pe vremea când era un om viu: Ion Cristoiu.

23 de comentarii:

  1. Cel puțin poza ta prezintă niște ființe vivipare. Ai scris bine „fost” condei, pentru că între timp i s-a metamorfozat într-un baston. Nu de mareșal, ci unul caragialesc.
    DanM

    RăspundețiȘtergere
  2. Să mori cerşind, ca muritor de foame încă n-ar fi o ruşine.

    Dacă mori cerşind, când burta ţi-e plină, oamenii ar putea crede că ai murit pur şi simplu, sau doar ai plesnit.

    Să-l te faci preş în faţa unui tiran e scuzabil, dar nu e scuzabil să te faci preş pentru ca să faci să se înalţe din noroi tirania.

    Nimănui nu i se poate cere să aibă demnitate, dacă nu s-a născut cu gena demnităţii.

    Oricine poate opta pentru a fi demn, macar prin tacere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Renata,spui
    "...Si totusi a facut-o!"

    Mereu m-am intrebat de ce "a facut-o"!
    Ai descris exceptional asa cum scri dealtfel, ascensiunea si "caderea, Cristoiu.
    Nu inteleg nici eu de ce "s-a retras" chipurile, din emisiunea lui Gadea unde era de decor, gadea Ii dadea cuvantul 3 minute la sfarsit, se pare ca mi-am raspuns.
    Am apreciat retragerea lui cristoi din acea emisiune.
    Nu cred ca-i "gata" cu omul asta, nu se poate ! este "tanar" pentru a se retrage din media, cred ca-i prea sensibil, un singur lucru m-a suparat la el, n-a fost pregatit pentru zambetul ipocrit al mezinei baseciene, l-a luat de bun si s-a fastacit , vorba lui moldoveneasca,iar fata a debitat cam ce-a vrut ea.
    In rest sa-ti traiasca pisoii sunt super!

    RăspundețiȘtergere
  4. @renata

    Minunate pisici, frumos scris, doar că am o altă părere în privinţa Maestrului.
    Iţi voi explica mai tarziu de ce, şi unde nu sunt de acord cu tine.

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  5. @Renata

    Ce brodeala... in timp ce tu scriai aici despre un domn, eu ceream in Academia tacuta parerea altui domn...
    Dar nu-mi raspunde, o fi mut sau are prune-n gura?
    ...

    Eu staaau… asa… ca proasta, cateodata, si ma gandesc…
    Ma gandesc la un om de la care imi place scrisul, e un om talentat, sincer!, nu numai la scris. E si dragut :)
    Va veni vremea cand va avea nepoti, e un om bun, fiind pensionar nu-si va putea refuza nepotul cand acesta ii va cere sa-l scoate in parc. Dar nepotul, ca nepotii, e curios, pune intrebari, copilului trebuie sa-i raspunzi la intrebari, daca nu-i raspunzi ii faci un rau imens. Imi imaginez dialogul de pe aleea parcului:
    - Tataie, ce e aia Viata Studenteasca?
    - ??? De unde ai auzit tu de Viata Studenteasca?
    - I-am auzit pe copii vorbind. E un parc?
    - Cum sa-ti explic, era, ca a disparut demult, ceva ca un parc, o agora…
    - Si tu ce faceai acolo, udai trandafirii?
    - Nu, tataie, eu plantam panselute…
    - Aha…
    Eh, aici s-a scos, dar ce va face ca poznasul, aschia nu sare departe de topor, nu se va multumi cu atat, va continua cu intrebarile…
    - Tataie, l-ai cunoscut pe ultimul dictator?
    - Ce-ti mai trece si tie prin cap… hai mai bine sa ne jucam cu galetica si lopatica in nisip.
    - Ne jucam, tataie, dar dupa ce-mi raspunzi.
    - Stii tu ce-i ala dictator?
    - Stiu, tataie, ne-a explicat Domnisoara la gradinita, e ca Brebenel, face numai ce-i trece lui prin cap si ne pune si pe noi sa facem ce zice el, ca-i mai mare… si ne bate…
    Daca in privinta perioadei cat a activat la Organul Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania a mai scaldat-o cum a scaldat-o, ce-i va raspunde tataia nepotului cand il va intreba daca l-a udat si pe ultimul dictator, ca sa creasca mare, va mai tine raspunsul cu plantat panselute?

    Domnule IT Morar, dac-ai fi in locul lu’ tataie, ce i-ai spune nepotului?

    Pa, paaa :)

    Scufitza Roshie

    RăspundețiȘtergere
  6. Tuturor...
    Vă mulţumesc pentru comentarii.
    Ar fi trebuit, aşa era normal şi aşa eram obişnuită, să răspund fiecăruia. În semn de afecţiune şi solidaritate.
    Dar nu pot!
    Azi, scriind despre căderea unui biet călător nepriceput pe povârnişul noroios mi-am amintit o imagine de teatru absurd, absolut autentică, pe care am văzut-o ieri pe munte...
    O femeie se lăsa fotografiată, adică se voia imortalizată în poză lângă una dintre crucile acelea care marchează locul unde s-a prăbuşit un om. Şi m-am uitat instinctiv în sus, să văd de unde căzuse mortul. De foarte de sus!...
    Şi am avut o secundă imaginea unui corp strivit, băltoaca de sânge de sub ţeastă.
    Apoi m-am uitat iar la femeie: râdea fericită. Se fotografia cu fantoma morţii unui om, de parcă s-ar fi fotografiat cu preşedintele ales, în escapadele lui de populism turistic.
    Atingea crucea de fier puţin ornamentată, ca şi cum se făcea părtaşă la ceva.
    Ne facem şi noi părtaşi la ceva, râzând?
    Ce rău major ar trebui să ni se întâmple, ca să ne reamintim cum să spunem NU?
    O, poate că vă par cam patetică. Studiat patetică.
    Adevărul e că, dacă eu n-am avut nimic de câştigat, n-am nici de pierdut.
    Poate doar iluzia asta că, într-o zi, toţi cei care ştiu diferenţa dintre praful de stele şi praful de copt, îşi vor bea ceaiul, cafeaua, berea, ţigara împreună...

    RăspundețiȘtergere
  7. @renata

    “Cehov spunea ca rusii isi adora trecutul, urasc prezentul si se tem de viitor.”

    Principessa, trecut-au doua comemorari, poate chiar mai multe, intre timp au mai murit si altii, intre timp ne-au murit si noua cate ceva in noi, in fiecare zi ne moare ceva, varsam o lacrima, ne-o stergem… si mergem mai departe.
    S-a dus Eminescu, dar el e in noi, chircit in sufletul nostru, al tau, al altora, al meu… au murit oameni acum 19 ani, niste golani, e adevarat, niste golani ce gandeau, adica “filozofi”, oricum nu erau buni la nimic… dupa cum spunea, mai alaltaieri, intaiul tinichigiu al tarii, dar in noi mai palpaie lumina ce-o aveam atunci?.
    Aseara, in Academia tacuta, aveam de gand sa-ti demonstrez ca Eminescu a fost precursorul lui Einstein, cam pe vremea cand cel de-al doilea se nastea primul deja jongla in versuri cu elementele teoriei relativitatii, imi si pregatisem doua citate:

    “La steaua care-a rasarit
    E-o cale-atât de lunga,
    Ca mii de ani i-au trebuit
    Luminii sa ne-ajunga.
    Poate de mult s-a stins în drum
    În departari albastre,
    Iar raza ei abia acum
    Luci vederii noastre.
    Icoana stelei ce-a murit
    Încet pe cer se suie;
    Era pe când nu s-a zarit,
    Azi o vedem, si nu e.
    Tot astfel când al nostru dor
    Pieri în noapte-adânca,
    Lumina stinsului amor
    Ne urmareste înca.”

    “Porni luceafărul. Creşteau
    În cer a lui aripe,
    Şi căi de mii de ani treceau
    În tot atâtea clipe”

    Acum mi se pare desuet, demonstratia aceasta o faceam pe vremea cand ni se spunea ca nu Marconi a inventat radioul, ci Popov, trebuia sa-mi ocup mintea cu ceva....

    Azi-noapte l-am auzit pe d-l Cristian Tudor Popescu vorbind despre niste intamplari la care eu am fost de fata, aproape tot timpul, si inainte si dupa plantatul de panselute si petunii. Imi vine si acum sa rad de fata pe care a facut-o un individ cu o figura de contabil, aflat si el in piata Universitatii, cand l-a luat de guler un amic si i-a soptit:
    - Spune repede daca esti sau nu in misiune aici, ca de nu, strig in gura mare cine esti!
    - Nu ma nenoroci, am copii – nici nu mai avea voce, vorbea din fundul gatului, se facuse verde la fata, ii batea puternic si-o pleoapa – sunt in trecere, sa ma ia dracu’ daca te mint…
    Dupa ce i-a dat drumul, razand cu mare pofta, mi-a spus si mie:
    - Asta-i fostul nostru securist, nu l-am mai vazut din decembrie…

    De fapt, ce vroiam sa-ti spun? Cineva, cred ca underdog, mi-a adus aminte de “Piesa neterminata pentru pianina mecanica”, iar citatul de mai sus e, te-ai prins, din Nikita Mihalkov. El amintea de “12”.

    Cand vine vorba despre Maestrul Cristoiu si de domnul I.T. Morar, eu doar ti-o spun, ma duce gandul la intrebarea:

    Nu cumva si noi suntem rusi?

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna tuturor,
    Renata, te rog, lamuraste-ma ce face Roberta anastase !?
    Mie mi se pare ca este o tzata pro base care are si ea un tupeu mitocanesc asisderea PDL-istilor in general,la cote greu de admis.
    Suceste adevarul, nu respecta legea, umbla cu chichite timpite,numai sa-l vada pe nastase incurcat de procurori pe motiv de termopane.

    Nastase este singurul care l-ar putea inlatura pe base de la puterea care i s-a dat pe nedrept.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daniela,
    Eu nu pot lămuri pe nimeni pentru simplul motiv că sunt foarte nelămurită.
    Cred doar, că Roberta e un vlăstar tipic de activist care a descoperit la timp că modellingul e scurt dar viaţa e lungă, frumuseţea te lasă, carnetul de partid, nu!
    Mă delectez uneori ascultând-o cum vorbeşte, a avut evident un profesor de dicţie bun care n-a scos din ea decât atât cât se aude. Probabil că i-a spus: "draga mea, de câte ori deschizi gura să vorbeşti, aminteşte-ţi că idealul feminin e [vai-cât-eşti-de-frumuşică-ochii-mari-şi-gura-mică]... Imaginează-ţi că ai colţurile gurii puţin cusute, aşa că nu râde ca o vacă, nu lăţi vocalele, nu mai zice AŞEA, înloc de AŞA etc...
    Rezultatul dramatic e că fata şi-a cusut imaginar comisura gurii prea mult, vorbeşte cu umlaut, parcă are plisc, nu gură, şi a eliminat cu cruzime al doilea "e" în toate cuvintele care il conţin.
    Zice "cea ce" pt. "ceea ce", zice "croem" la "creăm" şi tot aşa, vorbeşte distins cu "e" din "o", de ţi-e mai mare dragul.
    Tot efortul pe care îl faci să-i asculţi accentul intelectual, te împiedică să observi că nu spune absolut nimic.
    Habar n-am ce vrea de la Năstase!
    Povesteşte-mi tu! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Renata, iar am ras cu lacrimi!

    Pai incerc sa-ti zic ce am vazut in direct si ce am inteles, si anume ca la Parlament pe ordinea de zi a fost aprobarea re_cererii,lulutei kovesi, adica a mai fost votata odata cererea asta,prin care parlamentarii sa voteze/hotarasca daca il trimit pe nastase in gura lupului cel rau,IN CAZUL TERMOPANE, adica a justitiei, sa i se ridice imunitatea.

    Nastase inainte de a fi "executat" prin vot a avut drept la cuvant, si a zis ca se creaza un precedent periculos daca procurorii (sub indrumarea tartorului sef de la Cotroceni care lucreaza din culise, pe la spate, pervers se intelege asta) vor proceda in felul asta, adica sa ceara parlamentului votul pana iese asa cum trebe.iN SF. AM TERMINAT FRAZA.:(

    Mai pe scurt, adica parlamentul a mai votat odata asta, acum de ce mai vrea procuroarea inca odata?!
    Manechina cu gura mica, la figurat insa cu gura ca fierea, a facut misto in stilul caracteristc de nastase, fara sens adica aiurea in tramvai a zis ceva fara continut, vorbe goale care n-au convins mare parte a asistentei adica pe toti in afa'r de PDL ,atitudine care a facut ca astia multi din sala au lut-o cu huo, pe bune, am auzit si vazut in direct, astia nu mai dau tv. si au parasit sedinta.PSD, PNL, UDMR.
    Maine, continuarea discutiei in parlament pe tema asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/855200/Nastase-quotSi-un-tinichigiu-ar-pricepe-ca-este-o-capcanaquot-/

    RăspundețiȘtergere
  12. Aşa ziceam şi eu, că cu ne Tănase e o treabă complicată, că nu la ouă se numără vilele, că mai bine nu l-ar măsura la uşi şi la ferestre sau la Babuciene, că ăsta nici măcar un Maybach în care să-şi bage ranga n-are, că mai bine l-ar căuta la conturi, că până şi florăreasa Zambilica din colţ are o vilă mai mare ca nea Tănase.
    Uite că am început să mă autocitez în legătură cu Manipulantul.

    RăspundețiȘtergere
  13. ElZap!... Ştiam eu că senzaţia de dejavu (vezi că de la o vreme se pronunţă cum se citeşte, am auzit la radio) e explicabilă!
    Sigur că ai scris de acest nene!
    Aştept să pui pe blog celebrul cântec al lui Chilian "Termopane".
    Sigur că numai conturile, săracele, poartă povara acestei istorii, că termopanele sunt zvelte şi uşoare!...
    Problema e cum faci tu, un anume ElZap, să tragi de mânecă un juriu furios care numără ouă şi ochiuri la mileuri în casa lui Năstase, numa' să nu dea o fugă până la bancă, să afle soldul, cum faci tu să le luminezi calea?
    Îţi spun eu cum: n-ai cum.
    Micile tensiuni regizate au rostul lor.
    Aşa cum candidatura lui Meir e promovată din două trei părţi, să ajungem iar a alege răul mai mic.

    Iartă-mi oarece incoerenţă în răspuns, dar lucrurile tind să devină prea de tot!!!
    C-o fi marinar, c-o fi dudă, nu mai contează!

    RăspundețiȘtergere
  14. Dintre mariner si duda, as vota-o pe-a doua, ma rog al doilea, desi romanii nu inteleg ca asta e mai bun decat hahaitu!cica este din vitza de monarh, aiurea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Şacalul

    Fac ce fac şi revin aici.

    Poate e cel mai bun text al tău, din câte le-ai scris.

    Las desigur pe alţii, specialişti în clasificări de tot felul, să mă corecteze după cum li-e voia şi mintea.

    Să mă explic.

    Nu e de colea, să ridici un deget înmuiat în tuşul negru şi gros al fontului ALDIN, spunând „J’accuse”.

    Nu e de colea, să arăţi spre unul care s-a dat la troacă, dând cu băţul în piţifelnicii inventaţi de el, pe care-i crede veniţi să-i fure prada.

    Nu e de colea, să-i arăţi unuia că se face de cacao, împingând până îl trec sudorile, la coşuleţul în care se alintă noul Moise feminin, pus pe apa Nilului, de mai Marele de la Cotroceni.

    Astea sunt vremurile în care trăim, şi pentru vremurile astea texte ca cel de mai sus sunt binevenite. Avea dreptate Labiş, când spunea:

    „Trăim în miezul unui ev aprins
    Şi-i dăm a-nsufleţirii noastre vamă.
    Cei ce nu ard dezlănţuit ca noi
    În flăcările noastre se destramă. “


    Ce dacă le-a spus în contextul în care le-a spus? Ele sunt la fel de actuale oricând. Nu a spus însuşi Mântuitorul aceleaşi vorbe?

    „Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea;
    şi cel ce nu adună cu Mine risipeşte. “

    RăspundețiȘtergere
  16. Teoretic, Duda poate deschide nişte uşi la nivel înalt, acolo unde niciun preşedinte român n-a pătruns încă, decât în calitate de slugă.
    Zic teoretic, fiindcă nu ştiu cât mai sunt şi purtătorii de sânge albastru oameni de onoare.
    Marinerul şi prostănacul se exclud. Meir e doar un vis urât, care ne umileşte ca naţie, numai pentru că un mecanism netrebnic a făcut posibilă mediatizarea lui.
    Rămân Crinul şi Principele.
    De fapt, problema se pune mult mai "rece".
    Să vedem ce preşedinte ni se desemnează, de-acolo de sus. De la masa verde. Sau albastră, adică făcută din băieţi cu ochi albaştri.

    RăspundețiȘtergere
  17. ElZap,
    După ce Tolontan a dat în bloggeri pe îndelete, documentat, deşi el are blog, am tăcut. Am zis că e aşa, o toană de jurnalist fără inspiraţie într-o zi.[din păcate paginile lui Tolontan se încarcă cu viteza luminii stinse, nu pot să-ţi dau acum linkul, dar o voi face]
    Pe urmă vine Maestrul şi dă el cu mucii în fasole, documentat.

    Atunci înseamnă că blogurile astea sunt un lucru bun!
    Să scriem pe ele, să răcnim pe ele, poate încep să se audă.
    Poate că aşa trebuie să fie, nocive.
    Şi m-am decis să fiu nocivă. Să mă pună posteritatea la "Venena", ca pe otrăvuri. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @renata

    Din nou te contrazic.
    Nati Meir face un lucru bun, ne-a pus oglinda în faţă: - Iată-vă, ăştia sunteti!
    Pentru o periuţa şi o ţâţă pupaţi orice!
    Cu durere,

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  19. Şi eu te contrazic, Borde!
    Pentru ca un personaj ca Meir poate ajunge în ipostaza de candidat NUMAI şi NUMAI DACĂ există un mecanism profund defect care să-l propulseze.
    Nu e important CE obiect oferă el pt. o semnătură, ci faptul că a ajuns în poziţia de a oferi ceva.
    Un Nati Meir oferind ceva. Asta e drama.
    Poţi să ştii, de fapt, cum a decurs campania lui electorală cu periuţe din parc? Câţi oameni l-au scuipat, înjurat?
    Nu.
    Tu ştii doar ce ţi-a arătat o televiziune. Că împărţea periuţe în parc contra semnături şi o puştoaică semnase pentru o periuţă şi nu ştia de ce si pentru cine.

    Fii atent, că sloganuri ca "Iată-vă, ăştia sunteţi!" sau "Aveţi conducătorii pe care ii meritaţi" fac parte dintr-un mecanism de manipulare destul de inteligent, ca să treacă drept spontan.
    După ce presa minte şi trunchiază. După ce "serviciile" elaborează pârghii de scos în faţă a unuia sau a altuia. După ce se fură la urne ca-n codru, prin diverse procedee, mi se pare maximă îndrăzneală să mă arăţi cu degetul spunându-mi că eu am avut dreptul să aleg, neinfluenţat, şi uite pe cine am ales.
    Iar tu eşti prea inteligent, Borde, ca să crezi noi ne alegem conducătorii.
    Noi, ăştia mulţii... Strada.

    RăspundețiȘtergere
  20. Zbor planat timp de 13 ani. In Evenimentul zilei scria despre victoria lui Iliescu, iar in Express, un mic articol despre victoria lui Constantinescu. De atunci a zburat in cadere libera catre inalt, iar retragerea imi miroase a .....consilier prezidential sau ministru al culturii, dupa ultimele declaratii ... ale junelui Paleologu. O sa mai scoata o carte care va fi publicata cu bani de la cultura sau cu sponsorizare, gen Iliescu.
    Din toamna o sa m-apuc sa adun semnaturi, vreo 200.000 am nevoie si sper sa le obtin. Imi depun contra-candidatura. Chiar daca nu ies, fiindca nu am sanse, cel putin o sa pot sa le zic in fatza, in mod public, ceea ce cred despre ei.
    ALEGE-TE PE TINE SI NU-I VOTA PE EI.
    LOLITA TRASEISTA PRESEDINTE!

    RăspundețiȘtergere
  21. VOTEAZA LOLITA TRASEISTA!
    ITI OFER O EXCURSIE GRATUITA, CAND VREI TU, IN CEA MAI FRUMOASA LUME, LUMEA VIRTUALA.

    RăspundețiȘtergere
  22. @renata

    Iar gresesti, de data asta doar pe jumate, nu sunt inteligent, daca as fi fost inteligent nu ma lasam pacalit de:

    "Mai, Adriene, ce blestem o fi pe poporul asta de a ajuns pana la urma sa aleaga intre doi FOSTI comunisti?! Hă, hă, hă, hă”…

    am luat a buna acest "FOSTI".

    Jocurile sunt deja facute, aici sunt de acord cu tine, fiecare miscare e calculata, se incearca a se crea impresia de diversitate, e ca pe vremea cand Ceausescu introdusese regula cu mai multi candidati, toti de-ai lor, totul e condus astfel incat, in turul 2, sa avem de ales tot intre doi comunisti, aparatcici pursange, nu fosti.
    Pacat de acest popor blestamat de ei, nu de Dumnezeu...

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  23. Renata,
    iar ma uit la tv si o aud pe ridzi, este o aroganta nemernica fara frontiere, atacul este este tipic omului vinovat, prins cu mata-n sac.

    Oricum am aflat de la ziaristul Tolontan(bravo lui)cu ce bani s-a platit campania mezinei prezidentiale.
    Din banii de la ministerul tineretului si sportului.
    Este opinia unui om de rand.

    RăspundețiȘtergere