luni, 14 septembrie 2009

Controliada









Probabil, puţin panicat de zvonurile care umblă prin târg, cum că o anume reprezentanţă de produse farmaceutice - una dintre cele fericite, care nu mai pridideşte cu fabricarea antidoturilor pentru gripă aviară şi porcină - îl are pe lista sa de stipendiaţi pe domnul Bazac însuşi, bunul domn ministru s-a gândit să ne abată puţin atenţia de la micile sale afaceri şi să ne sperie cu bau-baul controlului la domiciliu al bolnavilor aflaţi în concediu medical, efectuat de către poliţie.

Nu pot decât să râd de pe-acum, închipuindu-mi ce de mandate de percheziţie se vor elibera de la anul pentru controlul duduilor cu dismenoree si/sau metroragie care se află în incapacitate temporară de muncă, vreo trei zile pe lună...

8 comentarii:

  1. si si ...o sa le caute si la... :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. de speriat nu sperie decat pe cei care isi iau concedii aiurea.. cu saptamanile si lunile, nu cate 2-3 zile

    RăspundețiȘtergere
  3. "Adevarul": "Din 430 de spitale proaste, vor rămâne 150 de spitale bune, afirmă Ion Bazac."
    Intrebarea unu: Daca io trag lozul nenorocos si ma aflu intr-o localitate care pierde un spital de-ala prost- mai iei la tine acasa cind oi fi bolnava, Renata? Promit sa dorm pe presul lui Nono, pina ma vede domnu' doctor. Ma gindesc ca la voi, in Bucurestiu' ala, s-o gasi macar un spital din top 150. Si intrebarea be: sa zicem ca, in asteptarea internarii mele intr-un spital de-alea bunele, dorm cu Nono, linga ficusul tau; in acest caz, o sa vina politia sa ma caute la tine acasa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun venit pe peronul gării noastre, Sandu!
    Aşteptam o asemenea remarcă. Ştiu că există oameni care îşi petrec viaţa în concedii medicale, că e o formă de CHIUL, dar...
    Legislaţia zice că medicul e judecătorul suprem al stării pacientului, nu poliţistul.
    C.M. se acordă pentru incapacitete de muncă, nu pentru arest la domiciliu.
    Un tip suferind de nevroză, de depresie, primeşte concediu medical şi, în acelaşi timp, i se recomandă medical plimbări în parc, în aer liber.
    E ridicol, absurd, să verifici cu poliţia autenticitatea unei stări de boală. Dacă italienii fac aşa, fac prost, şi nu mă mir pentru că sunt de-a dreptul imbecili.
    Crede-mă pe cuvânt, fiindcă lucrez în sistemul sanitar, dacă verifici stocul de medicamente şi consumabile sanitare dintr-un spital, îl închizi. Dacă faci asta cu toate spitalele, le închizi pe toate. Vei descoperi acolo artificii de cumpărătură în stil Ridzi de te ia ameţeala.
    Cât timp ministrul sănătăţii şi toţi acoliţii lui sunt co-participanţi la afacerile cu medicamente, aparatură şi tot ce ţine de sănătate, nu se va schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne ducem dracului, fraţilor. Tara se năruie, iar pe ăştia îi arde grija de concedii medicale, de serbări câmpeneşti şi de cum să-şi tragă preşul unul altuia.
    Orchestra de pe Titanic, care cânta imperturbabilă, în timp ce vasul se scufunda.
    Râsul Europei, râsul Americii, râsul întregii lumi civilizate.
    Vai nouă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina, stop!
    N-am ficus.Singurele plante care vor să convieţuiască în bună pace cu mine sunt nişte bambuşi mici. Îi cheamă "Băieţii".
    În rest, merge!
    Referitor la căutatul omului acasă...
    Mi-am amintit brusc că eu, când am fost odată grav bolnavă, m-am cazat la mama, fiindcă n-avea cine să mă îngrijească acasă. M-ar fi dat sectoristul lipsă la apel.

    Trăim, vorba lui Florian, un fel de sfârşit de lume, parcă un doctor Mengele experimentează pe noi tema "cât îşi poate păstra un individ cumpătul într-o situaţie limită".

    RăspundețiȘtergere
  7. Basescu tocmai spune ca "are onoarea sa conduca Romania ca si presedinte, ferestre de oporunitati, ghideaza viitorul, ginduri despre drumul parcurs impreuna, nu presedintele pe care si l-au dorit..." asta-i beat si nu-l leaga nimeni, cica "un presedinte care sa nu faca nici un fel de compromisuri si el n-a facut compromisuri...locuri de refugiu fata de justitie... Cred ca am inebunit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu tu, Mihaela!
    El e nebun. De orgoliu, obrăznicie, ipocrizie, disperare de-a avea TOT.

    RăspundețiȘtergere