luni, 28 septembrie 2009

Răvăşirea Oilor














Sâmbătă, la Bran, s-a turnat continuarea la Tăcerea Mieilor.

Bun film! Chiar dacă e cu buget de criză.
N-a jucat Jodie, a jucat Nuţi.
Nici nu s-a cunoscut înlocuirea. Aia agentă bună, asta la fel.

De sus, de la Obiectiv, venea aşa, pâş-pâş, pe o pâclă deasă, aromă de Draculea. De jos, dintre tarabe, se ridica un fum ucigaş cu miros de pastramă.
Figuranţi, câtă frunză, câtă iarbă.
Unu’ a vrut să-şi înfigă colţii, ca răposatu’ veşnic viu, în grumazul fin al Claricei noastre. Nu i-a mers! Fata e cu trainingul la zi, mintal, scris, oral, la Dr. Hannibal care n-a apărut în filmul ăsta, fiind ocupat cu mâncatul a 171 de parlamentari.

12 comentarii:

  1. Hanibal ,,rector'' asta al tau se da la dosuri de parlamentari :))

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  2. Scrisul ca scrisul, dar la exerciţii orale din manualul franţuzesc şi la lucru manual cu specific marinăresc cred că e imbatabilă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar nu pricep, Renata (e adevarat ca am avut un weekend departe de lumea dezlantuita si am uitat numele personajelor importante ale zilei)- totusi, lamureste-ma: care miei? cine s-a ocupat de miei mai bine decit d. Flutur, cu ale sale mioare scriind cu lina si patriotism "Bucovina" pe dealuri? Cine?
    Tu scrii aici despre Duduia, mi se pare. Duduia= ovine? Mie mi se parea ca Duduia= caprine, dar nu te contrazic pina nu ma pun la punct cu ultimele stiri.
    Da, mai bine ma documentez intii si abia apoi ma bag in vorba.

    RăspundețiȘtergere
  4. klaus,
    nu cred că se mulţumeşte cu dosuri. Cred că-i haleşte în întregime. Apoi urmăm noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa scrie în cv-ul ei. Că ştie franţuzeşte. N-a încercat niciodată să ascundă asta.
    Problema e că noi ne amuzăm. Au apărut bancuri cu Băsescu, cu ea, cu Boc...
    Sunt cu mult mai proaste decât pe vremea Împuşcatului, dar deja ne pregătim supapele. Bancuri, băşcălie (uite şi la mine!), gargară.
    În vremea asta marinarul are planuri precise cu noi.
    Mai ştii cântece patriotice? O să le scoatem de la naftalină. Mai ştii imnul ăla măreţ, scris de George Grigoriu? "partidul, ceauşescu, românia"? O să schimbăm versurile: "băsescu, doamna udrea, românia".
    Aş vrea să mă înşel, da dacă iese iar, ne vom număra propriul AMR.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina, e simplu!
    S-a sărbătorit răbăşitul oilor. Adică oile coborau de la păşunat cu ciobanii şi se împărţeau fiecare pe la casele lor. La Bran a fost cum e mereu sâmbăta la Bran: brânză, bulz, pastramă, mici. Udrea a sfinţit locul şi i s-a părut că e turism din cauza ei. Ştiu că se spune, în contextul ăsta, "datorită ei", dar lasă aşa!
    Nu mai ştia ce e din cauza ei: castelul Bran, legenda, brânza, bulzul (poate că şi varză, barză, dârz, mânz, în limba română , au fost aduse de ea, pe căi turistice)...
    A plecat de-acolo cadorisită de un pupincurist cu un ceaun de mămăligă. Se uita la el ca o adevărată contesă, nu mai văzuse, mă-nţelegi...abia dacă a reuşit să articuleze cuvântul mămăligă...mai distins, aşa...mă'ăligă. Cum zice Boc psi'ologie.
    Îl ţinea în mână ca pe-un obiect zburător neidentificat, cu stânjeneala uimită a boieroaicei care este.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ufff! răvăşitul oilor, desigur...

    RăspundețiȘtergere
  8. Florian!
    Mă mir că n-ai remarcat cu câtă migală am lucrat cuşculiţa din jurul gurii marinarului!
    Cu abnegaţie, aş zice... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am remarcat, Renata, cum să nu remarc, eşti pe drumul cel bun. Mâine-poimâine te vedem şi la televizor, împletind fulare.
    Dacă nu ţi-am lăudat botniţa, e pentru că intram în contradicţie mine însumi. Ori aplaudam botniţa, ori admiram exprimarea aia orală în stil franţuzesc, amândouă odată nu mergeau. Fiind un egoist, am rămas la ideea cu care am venit de acasă

    RăspundețiȘtergere
  10. Mersi de aducere la cunostinta a evenimentului turistic, Renata. Pe mine alaturarea asta: "ravasit" si "Duduia" ma duce cu gindul spre glume din categoria "de autobaza" sau "de santier", asa ca mai bine ma abtin.
    Zici ca aia e botnita, sau vizeta de cavaler neinfricat?
    (stati, ca am glumit, ce-aveti?!)

    RăspundețiȘtergere
  11. Erată: în contradicţie cu mine însumi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Neicuşorilor!
    Abia am intrat pe uşă! Cade guvernu? A căzut?

    Florian,
    Oricât ar părea de ciudat, la tv nu pot ajunge nu fiindcă n-am relaţii, ci fiindcă nu ştiu să tricotez.
    Referitor la sintagma "scris-oral"...
    Un prieten îndobitocit de dorinţa de-a asculta radioul din maşină la parametri ideali, a tras pe dreapta, să vadă de ce nu-i sună tocmai bine aparatura din dotare. Şurubărea deja de câteva minute când o duduie care interpretase greşit oprirea, i-a făcut oferta: 150 oralu'! Şi el a întrebat-o: ...şi scrisu'?
    Acum, se jură că n-a fost atent la semantică.
    Dar eu cred că a făcut-o intenţionat, să aibă ce povesti. :)

    Dragă Ina,
    tare mi-e teamă că glumele noastre de şantier, absolut satisfăcătoare pe moment, îi dau timp femeii Udrea să se "scoată".
    Dacă am fi o naţie de tălâmbi, lipsiţi de simţul umorului şi de determinare sexuală, dacă am fi de neetichetat pentru dl. Freud, Elena Udrea nici n-ar fi existat în peisajul politic.
    Dincolo de forma ei de amforă, din ce în ce mai generoasă, dincolo de glumele grosiere privitoare la relaţia ei cu şeful statului, Elena Udrea nu e decât o impostoare parvenită.
    Dar, din păcate, dl. Freud, acuzat că n-are teorie ci doar cazuistică, n-a greşit aproape niciodată.
    Aşa că Elena Udrea ne e ministru. Încă!

    RăspundețiȘtergere