vineri, 4 septembrie 2009

Stăpânul Inelului

„Ziarul Ring este un cotidian independent, tabloid bulevardier ce apare in toata ţara, de luni până vineri.”
Asta zic ei despre ei. Inelaţii.

Se distribuie gratis la metrou.
Dacă vi se pare cunoscut, de-acolo il ştiţi.

Îmi închipui că nu l-aţi citit niciodată!
Îl iei, că e gratis, te uiţi la titluri, alea conţin toată ştirea, restul sunt cuvinte fără noimă, vezi cine-şi pune silicon, cine şi-l scoate , ce Andree se mărită, ce serveşte Salam la micul dejun, vezi o întâmplare veche, de primăvara trecută, care a fost mutată în toamna actuală, despre un şofer care a adormit la volan şi l-a trezit un coleg de trafic în claxoane disperate, că l-a văzut dansând pe şosea şi i-a ţinut spatele, până s-a asigurat că nu-i mai atârnă capul într-o parte şi rămâne, decis, pe o singură bandă, pe urmă s-au oprit amândoi într-o parcare, au băut un suc şi-au rămas prieteni...

Nu, nu!... Am luat-o razna. Asta n-a fost niciodată ştire, nici măcar în presa normală, pe bani. Asta mi-a povestit-o un amic. El era adormitul.

În fine! Ring e un fel de Libertatea pe gratis.
Dacă nu s-ar fi inventat metode moderne de spălat geamurile, ziarul ăsta ar fi fost favoritul gospodinelor la lustruit sticla ferestrei.

De unde-am plecat? De la Ring. Că ce. A, că Maestrul revine, ca editorialist, în „ring”.
Explică şi de ce, într-un interviu acordat gratuitului ziar:

"Am acceptat oferta voastra dintr-un motiv foarte simplu. Eu niciodata nu am avut un public sofisticat, iar al vostru mai are si bun-simt. La garderoba Bibliotecii Academiei angajatele citesc „Ring”, nu „Jurnalul national”. In consecinta, eu am ambitia sa ma citeasca si cele de la garderoba. Cred ca publicul vostru are mai multa minte decat cel care se uita la talkshow-urile isterice.”

A-haaaa, Maestre!
Va’zică Jurnalul Naţional e prost, nu fiindcă v-a băgat în seamă, pe când, consecvent, turnaţi o cifă de beton la postamentul statuilor Udrei, EBEI, Ridzei,missei Anastase, ci fiindcă nu face obiectul interesului garderobierelor. Cred că aveţi dreptate!

În aceeastă ordine de idei, umbletul domniei voastre la Biblioteca Academiei ar putea deveni extraspecializat.
Studiaţi una dintre puţinele cărţi pe care au savurat-o toate garderobierele lumii: Pisica în cizme. De Edgar Michelson.

Dacă în literatura universală n-aveţi cu ce pătrunde, nicidecum, măcar să sclipiţi în topul celor mai citiţi jurnalişti, întocmit de garderobiere. Cu puţin noroc, fiindcă femeile astea cumsecade au obligaţia să arate cât de cât decent, puteţi intra şi în topul coafezelor.
Baftă!

15 comentarii:

  1. Sau al presedintelor de asociatie de blog, pardon, de bloc! Si al celor care dau cu mopu' la renata pe scari! Care-ngroapa pisici si- la o adica pot s-o ingroape si pe renata cand i-o veni ceasul. Astia de cinzeci care fumeaza mult n-apuca 65.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zâazanie!...
    Calmează-te! Nu te şterg fiindcă ador prostia. Altora.

    RăspundețiȘtergere
  3. Renata, fii un pic mai politicoasa, da? Uite, dinsu', domnu' Anonimu intra la mata in sufragerie, isi sterse bocancii de persanu' matale si te gratula cu o politete, o binete. Adica, dinsu' tine mortzis sa observi ca te stie, ca iti stie virsta si stie ca fumezi mult (presupun ca o fi avind dreptate, ca prea pare sigur pe vorbele d-sale), ca iti prognozeaza si speranta de viata- eu vad aici un soi de respect! Adica, esti in top, daca te baga dinsii in seama! Nu???!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. bine te-am regasit Renata, deci Misterul isi doreste cu ardoare sa fie apropiat de ..clasa muncitoare. haha. dupa ce a avut aspiratii foarte inalte si a scarbit o gramada de oameni prin servilismul fata de clanul basescian, acum isi cauta fani la...garderoba,nu-si da seama ca tocmai a coborat stacheta intelectualitatii lui, sau era coborata de mult?!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ina,
    'mneaţa! Îmi deschizi orizonturi nebănuite. Io credeam că e altcineva care nu semnează... În fine. Lasă aşa, cu bocancii pe covor, nu descalţ niciodată musafirii la uşă. Urăsc obiceiul ăsta. Să se simţă bine toată lumea. E tot ce vreau.
    Am o singură cunoştinţă virtuală care-mi doreşte tot binili după lume! Odihna finală.

    Să ne veselim! Să-i dorim sfârşit plăcut. De săptămână.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ai venit, Codeus!
    Am toată stima faţă de coafeze şi garderobiere.
    Dar trebuia să dau niţel în ele casă-mi duc ideea până la capăt.
    Am resurse mari de respect pentru o grămadă de lume, de când le-am dislocat din zona maestrului de Găgeşti.

    RăspundețiȘtergere
  7. no problem, nici eu nu am dispret pentru cine munceste, dar am un dispret enorm pentru lingai, de oriunde ar proveni ei

    RăspundețiȘtergere
  8. Eh, si tu, Codeus, nu trebuia sa i-o spui chiar asa, de la obraz! O fi avand ea -Renata-soriciul gros dar parca e ,totusi, prea mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, Renata, ce hobby ţi-ai mai găsit şi tu, să speli cadavre. Chiar te interesează ce face, ce zice şi dacă mai există pe lumea asta Ion Cristoiu? In fine, acu’ dacă tot am intrat în casă şi dacă tot m-am şters şi eu o leacă pe covor, hai să las un acatist la capul mortului.
    Spre deosebire de Libertatea, Ring nu are fata de la pagina 5. De acum, va avea în schimb bărbatul de la pagina 1. N-o să pozeze dezbrăcat, că se alege praful de tiraj, dar editorialele lui vor fi goale puşcă, dezbrăcate de orice legătură cu adevărul, cu realitatea şi cu bunul simţ jurnalistic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Gând la gând, Florian!...
    Chiar mă întrebam ce are "ring" la pagina 5.
    Citesc pentru a doua oară ultimul tău paragraf şi după ce-ţi răspund, îl mai citesc încă o dată.
    Mi-a venit o idee.
    Mai rămâne s-o pun în practică. N-are legătură cu bietul Cristoiu... Doar că-s cam leneşă.

    :) Nu credeam că vreodată o să-mi facă atâta plăcere comentariul cuiva care mă numeşte "spălător de cadavre"!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mă întărâta, Renata, că cine ştie ce idei mai îmi vin (mă refer la ultima ta frază).
    Cât despre „ziarele colorate”, câteodată mă distrează să urmăresc ce citeşte lumea în metrou. E de-a dreptul fascinant să vezi că, în afară de ring (aşa se scrie, cu literă mică!), toţi sunt cu ochii fie pe Libertatea (mai mult domnii), fie pe CanCan sau pe Click (aici, predomină doamnele). Am folosit cuvintele „domni” şi „doamne” din deosebit respect pentru cititorii acestui gen de presă, mai ales că tot ei sunt cu siguranţă şi publicul domnului DDD.

    RăspundețiȘtergere
  12. anonim nu vad legatura cu Renata la ce am spus eu mai sus. poate ma lamuresti

    RăspundețiȘtergere
  13. Codeus,
    nu te formaliza!
    Personajul care semnează "anonim" şi zice că am şoriciul gros e absolut pitoresc în tâmpenia lui. Ne cunoaştem de pe alt site...
    E o oarecare stare de tensiune între noi.
    Văd că se repede şi muşcă la întâmplare.
    Ignorarea e sfântă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Florian!
    Să stăm niţel drepţi şi să treagem aer în piept...
    Apoi să-i dăm drumul în hohote de rîs.
    Aşa e!
    Publicul lui 3D!
    Scriem mâine pe tema asta?
    Trimite-mi un comentariu şi îl inserăm în textul meu.
    Spre deosebire de Rox, îmi iubesc comentatorii, fiindcă ştiu că nimeni nu se oboseşte să dea send pe două vorbe pentru tine, dacă nu l-ai "mişcat" cu ceva...
    Vezi?
    Am un anonim care mă face porc. Treaba cu şoriciul...
    Am recomandat să-l ignoraţi voi, ceilalţi, dar eu nu-l ignor.
    Îl citesc, îi răspund, adică îl respect, il aştept să mai vină, forumul unui blog e ca un autobuz. În aglomeraţie, supravieţuim toţi preţ de câteva (zeci) de staţii. Dacă unul pute a transpiraţie nespălată de 3 zile, nu-l înjuri, nu-l împuşti. Îl suporţi. Tot ce i-ai spune, îi spui în gând.
    Ştii... când vom ajunge să le spunem semenilor noştri, privindu-i în ochi, în autobuz, "băi! Miroşi a transpiraţie. Spală-te şi dă-te cu deodorant. Dacă nu se rezolvă, du-te la dermatolog, la endocrinolog... fă ceva, că nu-i normal!" şi ăla să-ţi răspundă "mulţumesc, domnule, nu ştiam cum se remediază!", nu numai că nu mai candidează marinarul la preşedinţie, dar nici nu mai iese!
    Îţi doresc o seară plăcută şi o noapte aşişderea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nţ, nu mă bag coautor, e o chestie prea simplă. Mult mai complicat e să stai pe margine şi să cârcoteşti, iar eu ador complicaţiile.
    Glumesc desigur, dar la coautoreală tot nu mă prinzi. Acu’ pe bune, nu mă atrage să compun pe o temă dată, cred că m-aş simţi ca într-un corset care mi-ar sugruma ideile. Uite, dacă îmi propuneam să scriu despre eşuarea lui Cristoiu la ring şi începeam cu alegerea titlului, nu cred că îmi trecea prin cap ideea ta, să fac legătura între traducerea în engleză a numelui ziarului şi filmul Stăpânul Inelelor. La fel şi cu textul, cred că l-aş tot răsuci şi învârti, modifica şi răsmodifica, până l-aş arunca la Recycle Bin şi m-aş duce la culcare, ceea ce o să şi fac imediat. Nu înainte însă de a-ţi spune bună dimineaţa pentru mâine dimineaţă, pentru că acum calculatorul tău precis face nani (ţi-am răspuns şi la noapte bună, dar în gând).

    RăspundețiȘtergere