vineri, 4 septembrie 2009

Zgura presei (2)

Un text obscen (nu mă încumet să-l numesc pornografic fiindcă, indiferent de opinia DEX-ului, eu cred că între cei doi termeni se poate face o diferenţă) publicat la un moment dat de Patapievici în „Plai cu boi” face un tur prin blogosferă.

Scris pe schema cutiei chinezeşti – poveste în poveste – textul lui Patapievici are o singură victimă: Ion Creangă .

Praful se alege de umorul inegalabil cu care ia Creangă în răspăr ipocrizia, falsele pudori ale societăţii în care trăieşte!...

Cu mare nesimţire şi nechibzuinţă, dezinhibatul domn HRP transformă chicotul şugubăţ al irepetabilului Creangă în rânjet libidinos şi pervers.

M-am tot întrebat la ce i-o fi folosit.
Doar ca să ne comunice o anume orientare sexuală a domniei sale care, la drept vorbind, pare mai degrabă o dezorientare totală?
Se închipuie, oare, un fel de Henry Miller dâmboviţean?
E atât de angoasat de propriile sale probleme sexuale, încât nu-i e suficient să-şi vorbească sieşi despre ele, pe o foaie de hârtie, ci simte nevoia să le strige la tipografie?

Având în vedere recentele sale manifestări în presa scrisă, eu mi-l imaginez pe Patapievici ţinându-şi într-o mână, la vedere, obedienţa erectă faţă de preşedintele actual, cu cealaltă trăgând de şliţul desfăcut al unui anume Radu Dăescu şi cu cealaltă...
Ah, aşa e! Nimeni n-are trei mâini!
...Şi totuşi cu ceva trebuie să fi scris şi fraza asta, în „Evenimentul zilei” de ieri.

“Cu o insistenţă neruşinată, de care ar trebui să se ruşineze bărbaţii şi să se indigneze femeile, corpul dnei Udrea este filmat în gros-plan astfel încât pântecul, coapsele, sânii, degetele de la picioare să iasă, în mod sexual, în evidenţă. Iar acest lucru se întâmplă nu o dată, ci de mii de ori; şi nu într-o singură zi, ci zi de zi; şi nu oricând, ci ori de câte ori vine vorba de ea, pe jumătate de ecran, în timp ce pe cealaltă jumătate are loc înfierarea.”

9 comentarii:

  1. Ai dreptate, Mihaela! Gretos text!

    RăspundețiȘtergere
  2. Măi, frăţiorilor! Îmi stătu inima!
    Voi vorbiţi, cred, de textul lui Papa Pievici, nu?
    Sau de al meu?! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Tie nu-ti ies decit misto si nostime, nu cred ca te-ai descurca la categoria "gretoase". Pe de alta parte, domnu' Pievici are dreptul si dinsul la simpatii blonde, ca e la o virsta critica. Ai un pic de rabdare, poate nu e totul pierdut; dinsu' e om fin, intelectual. Astia, de regula, se intorc la neveste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai simtul umorului! Despre Pipi-ete-viciu era vorba, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ina, îmi povesti ieri un prieten că până şi pensionarii care fac piaţa, dimineaţa, vorbeau de HRP.
    Ăsta, Patapievici, e însurat?!
    Eu credeam că-şi face singur funda aia la gât.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut, Mihaela! Aşa sper şi eu, să-l am pe simţul umorului şi-l doresc tuturor.
    Dacă rămâne Băse şi Blonda ajunge premieră avem nevoie de el cu lopata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt disperaţi, Renata, că odată cu azvârlirea lui Băsescu de la Cotroceni se duc în mă-sa toate sinecurile lor. Işi dau seama că dacă Udrea devine piatră de moară de gâtul marinarului, o să-l ajute al dracu’ de mult să facă bâldâbâc. Altfel, ce treabă ar avea papionatul să sară în apărarea ţâţelor (destul de fleşcăite) ale ţoapei? Dacă ar fi membru pedeleprist, ar putea argumenta că-şi apără colega; aşa, lustrul pe care-l execută manual (la ziar) şi oral (la tv) nu poate avea legătură decât cu dorinţa lui de a se juca, încă cinci ani, cu zvastici şi cururi de ponei roz.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai pus degetul pe bubă, Florian! Da' eu cred că e mai mult decât atît. Că un institut ca cel condus de pamponat e un paravan ideal pentru supt bani cu o anumită destinaţie pantru a fi rătăciţi apoi într-un cont ce va fi util în campania electorală.
    Şeful unei astfel de iginerii are şi el cotă parte la aşa ceva.

    RăspundețiȘtergere