duminică, 19 septembrie 2010

Multă sănătate şi drum bun!

Azi, la 16:25, imediat după intrarea în metropola Curtea de Argeş, depăşind regulamentar (bandă discontinuă) un autoturism fără plăcuţe de înmatriculare care rula cu 40 de km/h, am încălcat grav legea rutieră şi-am fost sancţionată de organul vigilent, căruia i s-a comunicat prin staţie că mă deplasasem cu viteza criminală de 60 km pe oră.
Aproape patruşcinci de minute a durat întocmirea procesului verbal. Primele zece s-au dus cât ai clipi, în dialogul dintre organul care mă amenda şi cel care mă surprinsese, fiindcă unul zicea “bobi” pentru B, celălalt confirma cu “barbu”, aşa că le-a luat ceva timp să se pună de acord că “george - bobi – tudor” e tot una cu “gogu – barbu – tudor” .
Grosul timpului s-a mâncat cu redactarea.

Da’ nu-mi pare rău, fiindcă am avut răgaz să constat că tipul cu neînmatriculata făcea nişte ture scurte, dus-întors şi la fiecare revenire prin zonă pe direcţia mea de mers, mai recolta patru-cinci încălcători de lege care erau traşi pe dreapta şi amendaţi pentru exces de viteză.
N-aş vrea să par subiectivă, dar, în caz că n-aţi înţeles, cred că neidentificabilul era omu’ lor, al miliţienilor.
Cred, fiindcă după ce mi-am recuperat actele şi dreptul să-mi văd de drum, l-am întrebat pe cel care se îndeletnicise cu scrisul procesului verbal, dacă ăsta, care plimbă pentru a patra oară o maşină neînmatriculată pe sub nasul poliţiei rutiere, e plătit pe drepturi de autor sau e PFA.
Şi ce credeţi că-mi răspunde miliţianul, zâmbind cetăţeneşte şi aproape uman către mine:
- Multă sănătate şi drum bun!

15 comentarii:

  1. Deci era aranjata treaba????!!!!!
    De necrezut :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Parcă-aş face-o intenţionat, tot rămânând în urmă. Şi doar ştiu ce greu e să prinzi din urmă plutonul. Până să zic şi eu ceva despre păducel, ai şi apărut cu sănătate şi drum bun!
    Vis-a-vis de blocul în care locuiesc, sunt câteva farmacii într-un complex comercial. Ca să ajungi la ele, musai trebuie să traversezi strada. Dar periodic, traversatul străzii este foarte bine supravegheat. În ultimele luni am încasat două amenzi, ca pieton indisciplinat ce sunt. Sunt conştient că am încurcat circulaţia precum încurcă raţele navigaţia pe Dunărea Veche, dar atitudinea pro cetăţean a omului legii, rămâne cel puţin discutabilă:
    -se face o selecţie a contravenienţilor, după haine şi provenienţă, fiind preferaţi cei de la ţară;
    -agentul care te urmăreşte, se face că plouă, nu ţi-ar răspunde nici la salut, până nu intri în raza lui de acţiune, când foarte simplu ar fi să stea la vedere şi să te atenţioneze că eşti pe cale să devii contravenient. Şi aş mai fi putut să continui.
    Impresia mea este că poliţia română încă nu a renunţat la unele metode care nu-i fac cinste sau nu este capabilă de aşa ceva, acel "în slujba cetăţeanului" rămânând un simplu leit-motiv.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adica unii mai sunt si mana-n mana cu politia, credeam ca ii leaga doar alte membre (urat, sa-mi fie rusine un moment) !

    RăspundețiȘtergere
  4. Theo, eu nu afirm cu certitudine că era aranjată, numai că sunt prea bătrână să mai cred în coincidenţe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ifim, da' zi-o cu păducelu'! La păducel sau la orice altă plantă sau organ de plantă. Sau aici, unde e vorba de "organ"! Ce importanţă are? Nu trebuie să rspectăm tema postării. Presupunând că te doare niţel în cot sau în genunchi şi vrei să mă întrebi cu ce să te doftoriceşti, crezi că trebuie să aştepţi subiectul potrivit? Nu! Intri şi mă întrebi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mădălina, chiar aşa, să-ţi fie ruşine un moment!Corect era "unii sunt mână-n mână cu oragnu'". Că nu poţi fi mână-n mână cu toată poliţia, ci doar cu organu' local.

    RăspundețiȘtergere
  7. Deşi încă nu am trecut pragul unei luni de cunoştinţă, deşi vorbim aceeaşi limbă dulce românească, deşi ne-am căpătat încrederea unu-n-tr-altul, cu riscul de a o pierde şi pe a celor din jur, celor cunoscuţi, la ei mă refer, a căror convingere (mult zis - părere e mai nimerit) o avem, am constatat că nu e bine să comentez ceea ce vrei să spui ( de fapt, ce ai şi zis!).
    Spun asta pentru că, din diverse motive, rămân în întârziere cu comentariul. Pe care nici nu ştiu dacă e bine sau sunt nimerit să-l fac.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ifim,
    nu cred că m-am făcut înţeleasă, ori poate n-am înţeles eu ce mi-ai zis.
    La lumina zilei (deşi e încă beznă afară), cred că eu sunt cea care m-am exprimat ambiguu.
    Ziceam că poţi face oricând, orice fel de comentariu, indiferent dacă are sau nu legătură cu subiectul postării.

    RăspundețiȘtergere
  9. Şi eu îţi explicam c-ar fi mai bine să nu mai comentez, din moment ce îi alung pe toţi cei care ar mai fi dorit să spună ceva.
    Iarăşi, e doar o părere, după o proprie constatare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Totuşi, să nu fii supărată, mă gândesc s-o zic p-aia cu păducelu, amestecat cu coplata, şi cu multe alte plante, care ne-ar folosi, dacă le-am prefera înaintea vinului, berii, ţuicii s.a.m.d., cu toată agricultura şi politica aferente.

    RăspundețiȘtergere
  11. Şi dacă tot am lălăit-o, da' de ce doamnă, aţi depăşit o maşină neînmatriculată?!!! Doar, doar o mai zice cineva ceva...

    RăspundețiȘtergere
  12. @ifim
    De ce crezi ca alungi lumea? Cine are ceva de spus, spune! Sau crezi ca tu esti mai special si reusesti sa sperii tot internetul? :d

    http://www.youtube.com/watch?v=iANRO3I30nM&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  13. ifim,
    nu-i nicio primejdie!
    N-am observat să am cititori aşa sperioşi. Ştii... puţini, dar curajoşi.
    Zi ce vrei, o polemică înviorează atmosfera.

    Prima începe chiar acum.
    Între noi doi! :)
    Ce ziceai? Că vinul berea & ţuica nu-s bune?
    S-o luăm ştiinţific...
    Sunt, cu toatele, extracte din plante? Sunt!
    E vinul o mină nesecată de resveratrol? Este! E resveratrolul ăl mai tare antioxidant ? Răspundem afirmativ.
    Berea! Berea e mama lu' complexul de beuri. Beuri frumoase, naturale, de la mama lor, berea. De ce crezi că-i zice berii, bere? De la grupul de vitamine hidrosolubile,binecuvântatele beuri. Care te repară la sistemul nervos. Nu mai zic de hamei, care e un anxiolitic perfect!
    Ţuica. Tuica, dacă e de prune, conţine toate avantajele prunelor, sper. Potasiu şi magneziu din belşug. Cu cât e mai tare, cu atât e mai bună. La doze mici, 30-50g, scade tensiunea arterială, dacă e crescută. Dacă e pălincă, scade colesterolul "rău".
    Acu' spune tu! :))

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce am depăşit o maşină neînmatriculată?!
    Fiindcă aproape că staţiona pe unica bandă de mers înainte, mă refer la înaintele meu.
    M-am gândit că tipul merge la limita dintre viteză de deplasare şi viteză de staţionare, tocmai fiindcă nu e înmatriculat. Dar, dacă voia să vină până la Bucureşti, eu, nedepăşindu-l, cred că m-aş fi aflat şi azi pe autostrada Piteşti - Bucureşti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonimule,
    strămoşul linkului tău (foarte tare!) , cred că e ăsta:
    http://www.youtube.com/watch?v=xoKbDNY0Zwg&feature=related

    RăspundețiȘtergere