marți, 17 ianuarie 2012

ARAFAT - sau să lingi unde ai scuipat

Omul a făcut pasul înapoi. Absolut de înţeles. Cine ştie ce avalanşă de controale s-ar fi prăvălit peste Fundaţia SMURD!
Nedumerirea mea începe însă abia acum, când am reuşit să mă pun în locul lui şi să-l scuz pentru acceptarea reintrării în ecuaţie. 
Cum va proceda? Se va preface, în faţa opiniei publice, că nu lucrează pe fostul proiect de lege, ci pe unul absolut nou? Până la urmă, oricâte modificări s-ar aduce documentului, “cuiul” proiectului -  spital de urgenţă privat care să funcţioneze pe banii statului, la o aruncătură de piatră de Floreasca, va trebui semnat. Dacă-l semnează, înseamnă că a muşcat din cash-cavalul portocaliu. Dacă nu-l semnează, va fi obligat să demisioneze din nou.
Pe viitor, cu doctorul arab revenit pe postul său ministerial, orice deces pe drumul spre UPU, orice întârziere a ambulanţei cu cinci minute, orice lipsă de medicament în trusa de urgenţă îi vor fi puse în cârcă. 
Are Raed Arafat un spate atât de puternic încât să încaseze atâtea pe cârcă? Nu cumva o să zboare la prima infecţie intraspitalicească? La prima eroare de diagnostic, la prima confuzie între cezariană şi histerectomie?
Habar n-am. Ideea e că a ratat destinul de erou al naţiei.
Una dintre preocupările esenţiale ale vechilor, noilor şi actualilor securisto-comunişti care ne-au condus şi ne conduc  cu bocancul lor pe carotida noastră e exact  asta: să nu avem eroi, repere morale, să ne închinăm  unui talmeş-balmeş maculat şi egalizat de figuri mânjite. 
“În fond, toţi politicienii sunt la fel! “ “Şi ce punem în loc?” “ E altul mai bun?” “Noi mereu am ales răul cel mai mic.” “Greaua moştenire.” Şi câte altele!... Până şi despre Ştefan cel Mare, chiar după ce l-am declarat  şi “cel Sfânt”, tot nu uităm că a fost un curvar banal.

Acum, Băsescu e liniştit. N-a intenţionat nicio secundă să-l repună pe Arafat în drepturi ca să dezamorseze strada, fiindcă lui, ca oricărui dictator, nu-i pasă de stradă. Doar că n-a suportat ideea că românii au un colţ de batistă de care să se agaţe şi le-a tras elegant covorul de sub picioare. Parcă-l aud hăhăind: “Ce ziceţi, bă? Jos Băsescu? Muie! Asta nu se pune. Altceva?... “


7 comentarii:

  1. Renata, cel putin in privinta titlului, gresesti. Nu a scuipat si nici nu a lins. A declarat la plecare de ce pleaca si in ce conditii s-ar intoarce.

    Daca din "noua" functie permite "privatizarea" urgentei, atunci da, putem sa declaram moartea reperului moral Arafat. Pana atunci nu avem acest drept

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar F,
      LA MULŢI ANI!

      Nu va permite privatizarea urgenţei, va fi obligat să autorizeze un anume spital de urgenţă. Bine!... Medlife. Aşa se cheamă...
      Proiectul legii noi a sănătăţii presupune orice, dar mai ales această autorizare.
      Coincidenţă: pe noi ne obligă casele de asigurări să semnăm în albo adeziune că dorim prelungirea contractului 2011 şi în 2012.
      De regulă, contractele pentru anul următor se semnează prin iunie-iulie. Adică furnizezi servicii medicale fără contract juma de an. Pe urmă, semnezi ce-ai produs.
      Aul ăsta se face captatio benevolentiae în ianuarie, adică "voi semnaţi, că pe urmă o să aflaţi ce."
      Suspect! Ordinar, de fapt!

      Ștergere
    2. La multi ani!

      Am raspuns la ElZap.

      Ștergere
  2. El nu a scuipat. Urmeaza sa fie scuipat dupa ce va fi folosit. Au patit-o si altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Corect! S-a retras din locul unde ar fi simţit nevoia să scuipe.

      Ștergere
  3. Ca sa nu repet:

    "Ce-au spus veacuri dupolaltă, ce va spune veacuri încă,
    Pân' ce soarele s-o stinge în genunea cea adâncă."

    Ma multumesc sa aduc in atentie ce spunea Eminescu.


    "Ei! Lumea-i împărțită în proști și în șireți,
    Iar patimelor rele viclenii le dau preț.
    Sămânța roditoare se cade ca să sameni.
    Ca să fii domn, se cade să-i iei adânc pe oameni.
    Voiești ca să se-nchine cu toți l-a tale oase,
    Atunci învie-într-înșii pornirea dușmănoasă,
    Invidia și ura botează-le virtuți,
    Numește-erou pe-un gâde ca fierul să-i ascuți,
    Pe cel viclean și neted numește-l înțelept,
    Nebun zi-i celui nobil și simplu celui drept,
    Din patimi a mulțimii fă scară la mărire
    Și te-or urma cu toții în vecinică orbire."

    Tot a fost ziua nasterii lui si nu am avut timp a scrie doua vorbe pentru. De fapt, de ce as scrie, de ce s-a scrie? Traim intr-un veac al manelelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca l-ai judecat pripit. Fiindca nu stii ce a discutat cu Base la Cotroceni si nu stii nici ce fel de om este.
    El a gresit (din punctul nostru de vedere!!) dindu-si demisia. Caci daca Boc l-ar fi dat afara, cum dracu' il mai aducea inapoi, ca sa dreaga busuiocul?
    Altminteri, demisia lui a fost absolut normala (pentru o tara normala, cu oameni normali)
    Mi-aduc eu aminte de un urias intelectual care, in anii '90 era ministru de externe al Romaniei si facea guvernul albie de porci (pe buna dreptate)pe unde nimerea, dar trecea lunar, cu religiozitate, pe la casierie. In rest, mai mult pe la Paris ...

    RăspundețiȘtergere