duminică, 1 ianuarie 2012

Mie, anu' mi-a ieşit înainte cu plin

Daaa!... Când am dat să ies în stradă azi, era apa până la glezne. Bă, da' o apă curată, limpede, frumoasă, cum e râu' Capra pe lângă Transfăgărăşan. Maşina era pe malu' celălalt. Cizmele de piele întoarsă. S-au bucurat şi ele, peste poate! Nu mai făcuseră baie de multişor. 
Când m-am întors, tot aşa, dar mai ca Dunărea la Cazane.
Mulţumescu-ţi ţie, APĂ NOVA sau cum te-oi fi chemând acum, că ai dat liber echipelor de intervenţii şi m-ai scutit de spălat vase!
Acum, când scriu, îmi dau seama de ciudăţenie: va să zică au oprit alimentarea cu apă rece a cartierului, şi totuşi ea ţâşneşte, îmbelşugat, din ţeava spartă. Ca un făcut, au înfierbântat-o pe-aia calda (altă firmă!),de-ţi topeşti degetele numai când atingi robinetul.
Prin urmare, e de la ei! Premeditat, nu avarie.
Ce şi-au zis: Ia să le ieşim noi, bercenarilor, cu plin!

4 comentarii:

  1. Zic si eu: La multi ani si sanatate! Ca de obicei am ajuns tarziu, iar am scapat trenul. Eu mai citesc, asa, ce se mai intampla pe aici, si imi si place. Dar o fac pe tacute, m-am obisnuit de la pisica Mitzy, si ea tot asa, citeste pe carte si nu zice nimic dupa aia.
    Ai fost prima persoana care m-a facut sa rad pe anul asta. Stii ce mi s-a intamplat mie? Au venit aia de la gaze cu doua zile inainte de Craciun si mi-au sapat o groapa in trotuar chiar in fata portii de la intrarea in curte. Cica sa schimbe contorul si nu-mai-stiu-ce, Regulatorul de Presiune? Au pus peste ea un podet din lemn cu manere de fier ca sa treaca lumea incolo si incoace pe trotuar. Ca sa intru in curte trebuia sa-l trag la o parte si sa fac un salt inauntru. Dupa Craciun au venit altii, au astupat groapa si mi-au plantat, stramb, bineinteles, o cutie hidoasa pe gard. Dar au uitat sa-si ia la plecare podetul. Eu l-am lasat pe pozitie vreo doua zile in speranta ca dispare, dar de unde... de sarbatori nu se fura. Am fost nevoit sa-l trag intr-o noapte inauntru in curte pentru ca ma deranjau tropaiturile indesate ale cetatenilor, dar mai ales ale cetatencelor incaltate cu cizme de piele negre si ciorapi fumurii, brunete, cu fuste scurte si imbracate in blanuri. Asa incepusem sa visez cu ochii deschisi noaptea pe cand incercam sa adorm fara succes. Deci l-am bagat in curte ca sa scap; de atunci nu a mai intrebat nimeni de el, asa ca pot sa ti-l imprumut, sa il folosesti pe durata lucrarilor de reabilitare. Numai sa-l legi cu lant si lacat de vreun stalp sa nu-l fure cineva; ar fi pacat, cine stie cand ne mai trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa "plin" sa fie la ei ... sa inteleg ca nu ai apa rece deloc in schimb ai apa calda atat de fierbinte incat nu o poti utiliza? strange apa fierbinte in recipiente si asteapta sa se mai raceasca un pic... se putea si mai rau ... sa nu ai nici apa clocotita, sa nu ai nici gaze, nici curent electric, nici caldura ... asta ni se poate intampla tuturor nu doar tie :( .. asta ne asteapta ... nu ma astept la nimic bun in viitorul apropiat

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, nu, Shaman!... :)
    Întotdeauna eşti binevenit. Cum probabil ştii, pentru tine e un tren de rezervă, în care te poţi urca împreună cu Mitzy, oricând. Are vagon restaurant unde orice comanzi ţi se aduce, iar Mitzy primeşte whiskas la discreţie, din partea casei.
    Podeaţa de lemn... mai ţine-o în curte. Poate ne trebuie la anu' pe vremea asta sau cine ştie când...

    RăspundețiȘtergere
  4. Theo,
    La mulţi ani, sănătate şi surprize plăcute în 2012!
    În zorii celei de-a doua zi de an nou, apele şi-au revenit. Nişte maşinării zgomotoase au lucrat după miezul nopţii cu succes.

    RăspundețiȘtergere