duminică, 1 august 2010

La categoria tâmpiţi

Am citit şi eu chestionarul ăla, cu românii şi ştiinţa. Nu sunt printre cei 1% care au răspuns corect la toate întrebările.
Sunt la categoria tâmpiţi.
Fiindcă nu cred că „Fiinţele umane, aşa cum le ştim noi azi, au evoluat din specii străvechi de animale”. (Nu ştiu de ce s-au ferit să zică din maimuţă).

Nu cred că o maimuţă antropoidă a suferit un accident genetic major, că au fuzionat doi ditamai cromozomii şi aşa a apărut strămoşul meu, de calitate superioară, mai deştept, mai adaptat, mai performant.
Nu cred asta, fiindcă orice modificare genetică spontană minusculă, punctiformă, dezechilibrează sistemul şi generează o tară, nu o calitate.
Şi exemplarul ciudat e marginalizat de grup. Aşa că şansele lui de perpetuare sunt mai mici.

Cred, mai degrabă, că am poposit aici de cine ştie unde.
Şi eram cu mult mai frumoşi, mai înalţi, mai deştepţi, mai sănătoşi, mai buni. Dar ne-a tâmpit gravitaţia. Ne-a tras în jos. Ne-a cam tasat vertebrele, ne-a scurtat oasele lungi, ne-a supus inima şi tot aparatul circulator la chinuri groaznice, obligându-le să se antreneze să ne urce sângele la cap. Să ajungă nişte oxigen şi la creier, cât să reînvăţăm că doi şi cu doi fac patru. Până am început iar să funcţionăm oarecum normal, vreme îndelungată, am semănat cu maimuţele, da. Abia pe urmă ne-am mai revenit, dar trăim în regim de avarie, de-aia suntem aşa bolnăvicioşi şi vieţuim atât de puţin.
Aşa cred eu.

E vreo problemă?

18 comentarii:

  1. azi te grabesti. ai limbarita. nimic rau, scrii la obiect. si la subiect. cinica dar dreapta.
    din graba ta mi-am inghitit povestea cu macarmeu.
    cu inglita cu tot:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Renato, Renato, iar imi dai dureri de cap! Iar ma obligi sa te aduc pe drumul cel bun:
    1)este gresita afirmatia "orice modificare genetică spontană ... genereaza o tara". Forma corecta este "aproape orice modificare..." In miliarde de ani s-au produs catralioane de greseli care au generat tare. Cum au aparut, asa au disparut. Dupa aceste catralioane de greseli, s-a produs, in sfirsit, una care a dat nastere la altceva. Si acel altceva, fiind performant, a ramas.
    Obs.: chestia cu "exemplarul ciudat e marginalizat de grup" e absolut discutabila. Viata a demonstrat ca "exemplarul ciudat" poate ajunge chiar in frunte!
    2) Cu asemenea teorii nu mai ajungi tu in vecii vecilor ministrul turismului. Iata, Elena Udrea zicea ca ne tragem din Traian. Uite unde-a ajuns! Si n-ai vazut tot!
    Cu ocazia asta, poate intelegi de ce aia s-au abtinut sa precizeze ca ne tragem din maimuta. Poate corobora dracu' careva!

    RăspundețiȘtergere
  3. hai hui, dacă ai o poveste cu macrameu, deşir-o aici.
    Nu posesiunea de macrameie :) e primejdioasă, ci transformarea lor în năvod.
    Am copilărit cu vreo patru orori în casă, pe bufetul din sufragerie, plus o soră de-a lui bunică-miu, în ultimii ei doi ani. Tata, dacă era orfan, colecţiona moşi şi babe care trebuiau sprijiniţi la bătrâneţe. :) Baba a venit cu zestre.
    Important e cu ce fel de amintiri rămâi din toate ciburile şi dantelăriile copilăriei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Augustin, mă bucur că te văd!
    Vasăzică tu nu vrei să ai un strămoş frumos şi înţelept ca un zeu şi puternic ca un beemveu!
    Treaba ta! :)))

    În altă ordine de idei, bolile genetice autozomale sunt rezultatul unei deficienţe minore: blocarea sintezei unei amărâte de enzime, determină un retard mintal. Acuma dă-mi tu un exemplu de anomalie genetică având ca rezultat o "îmbogăţire" a calităţilor vieţuitoarei.

    Viaţa a demonstrat că cine excelează în trăsăturile comune ajunge şef, nu excepţiile. Pot să-ţi dau multe exemple multe, dar mă rezum la preşedintele în vigoare. :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai ti-am descoperit blogul. Si ce bine m-am distrat cu pestele de sticla ...
    funny !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ţipi, şi eu m-am uitat pe blogul tău! Au şi canadienii proştii lor?! Şi eu am rîs. La treaba cu Rusia şi URSS-ul. Şi cu mârlanul tău de proprietar de bloc.
    Până la urmă, văd că peste tot în lume, lumea e cam la fel. Şi, şi. Ceea ce mă linişteşte mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. re, m-ai omorat cu zile...
    http://lumeaaltfel.blogspot.com/2010/07/recrinu.html?showComment=1280745542235_AIe9_BG8D2eudvX7U-ccUADf8ln4xoCQ5QWqnc7vU2f6DaD2aW71m0u-xUP1ay216zoELh9PKayslFzE7Z44CBMrGRONSjiIw_lAtKfE4gqn4F9jZT-kWNsByd8jHmxxdoo-UM1nZUUl9mSczxe89QLhzR_czYq9uIV5IqHI9g8duKGq7LGWt-5V2WxiRy_ul8ZPy0it8LFIhWj2ayhSQ9oMb7KCTC1DyEO6-6Ti451J9WxRlFTyko_5QUE0bD5hylnH-X8TT7lLVvDMa0UoD4DESsnsegb7k4VPZTeK4fj0Y5kktcUDyS7i-lGmH9AO2GyDiBHQGE5OxUxjToAN6wWogHDydy45J1TUYR93xU6gCoPHeHfokvFek_WJliRvPCchDpqhkFtRSOTKNiYeXbtZLJWuszGhd6mROdEZ6VJvq_lpsnwiZPyVRVCTYYzCsiD88TPyiaA_6N4is4MThweG5OYHmWPnb7b61gPC-Za97KnmAiV-sqnaliPc1iWoD5bIlNtD9JgN29Pwc527KlFRUvbQnOR4t9katb1zVzkZbwUdscUu1iE#c4085891471418130514

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu, canadienii nu au prostii lor : Ei SUNT PROSTI. Asa sunt ei, asa ii dreseaza sistemul scolar ... Ia vezi aici http://lumeaaltfel.blogspot.com/2010/01/gandire-inteligenta.html : iesit din scoala gata iditoizat ( ii invata doar CE sa gandeasca. CUM sa gandeasca, nu mai stie nici unul... )
    Prietena mea are un copil de 9 ani si e deja ingrozita ca i-au robotizat copilul, in ciuda eforturilor ei de a-l invata sa gandeasca !
    Nu degeaba sunt vestiti americanii in toata lumea, pentru prostia lor cronica...

    RăspundețiȘtergere
  9. Tzipi, fata taichii, tzipi.
    mai bine te intorci la rromanica si tzipi de-acolo.
    eu am sa raman tot hai hui ca mi-e sila de mizeria de-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. Renata draga, eu o sa aprob comentariul tau la articolul "Boc face afirmatii socante" dar tipul ala caruia ii raspunzi chiar este un un om de treaba.
    Scrie pe blogul lui Basarica si are talent zic eu. Este de partea noastra.
    O sa se supere dar nu asta este cea mai mare problema. Nu stiu cum o sa iti raspunda. :(

    RăspundețiȘtergere
  11. Theo, poţi să nu-mi aprobi comentariul. EU NU MĂ SUPĂR, mai ales că m-ai avertizat. :)
    Problema e că, aşa cum el are o părere (NU mi se pare absurdă), am şi eu una. Şi în fond, nu m-am luat de el. M-a amuzat, aşa cum mă amuză întotdeauna grija unora de-a fi foarte corecţi şi principiali şi să nu discrimineze...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ţipi,
    dacă pe noi nu ne-a tâmpit în totalitate comunismul, n-o să vă prostească nici pe voi prostia americană. Sau canadiană. Dacă te ajută cu ceva... ştii cât de cretini sunt italienii? Ooooo! Rău! Dar, după ce le înveţi limitele, aproape că-i poţi umaniza.:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Am aprobat comentariul.
    Problema este la mine.
    Sunt obosita si nu am inteles prea bine continutul comentariului tau.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamnelor , cred ca analizati o falsa problema . Boc are pacatele lui dar nu este autist .

    RăspundețiȘtergere
  15. Păi da, domnule lehman25!
    Normal că Boc nu e autist. Autiştii trăiesc în lumea lor, Boc trăieşte în lumea noastră. Dar nu numai că trăieşte: îşi şi bagă nasul peste tot (e adevărat că, până unde ajunge el cu nasul, înţelesul lumii e destul de complicat)încercând să distrugă tot ceea ce nu înţelege. Şi cum nu înţelege ABSOLUT NIMIC...

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru că timpul meu e din ce în ce mai puţin, când am ocazia intru pe blogul tău şi citesc din urmă tot ce-ai scris. N-aş putea renunţa la comentariile tale nici să mă pici cu ceară.
    Habar n-am dacă gravitaţia e de vină pentru degenerarea continuă a speciei umane. Cred, pe de altă parte, că cel mai mult rău l-au făcut omenirii superstiţiile şi prejudecăţile. Care, la un loc, dau fundamentul prostiei inexorabile. Nu ştiu din ce sau din cine mă trag, nici nu-mi storc creierii cu problema asta. Ştiu, însă, precis că din mine se vor trage câţiva viermi.

    RăspundețiȘtergere
  17. nu-i ca as dori sa intru in vreo polemica, dar, in privinta prostiei, eu unul, ca traitor si acolo si ... aici, n-as fi atit de categoric. ba, chiar, cred cu tarie ca si "prostii" isi au locul lor pe lume - macar ca termen de comparatie si pentru a hrani ego-ul celorlalti, desteptii.
    in privinta relatarilor adiacente, ce sa zic? in genere alarmele acelea de incendiu sunt prevazute cu o baterie, care, odata inlaturata, reduce "obiectul" la tacere - fara sa fie nevoie sa-l invelesti in cirpe, ca pe-o mumie....

    RăspundețiȘtergere