marți, 10 august 2010

Preluare din voaletă

Simona Ionescu ne trage de mânecă şi de atenţie, cu privire la un posibil proiect de lege care ar restricţiona, în viitor, indecenţa pe net.

În multe şi inutile cuvinte, este vorba despre cum s-ar putea stopa bădărănia, limbajul de surugiu, argumentaţia care te trimite la origini şi-ţi aminteşte abrupt că vine sâmbăta morţilor şi nu te-ai pregătit cu un colac, acolo, de pomană...
Într-un singur cuvânt, toată tărăşenia asta care a entuziasmat-o pe Olguţa Vasilescu - o doamnă, în esenţă, înfrăţind-o cu duşmanca ei pe viaţă, topmodela Roberta Anastase, preţ de un frison, se numeşte CENZURĂ.

Ca să ne destindem, redau mai jos un fragment din declaraţia doamnei Olguţa, găzduită la subcapitolul subliniat - ”Prevenirea pedofiliei”:
“Este inadmisibil ca oamenii de bun simt, care intra pe diverse forumuri si site-uri serioase sa fie hartuiti cu toate mizeriile de persoane care se dedau limbajului suburban si obscenitatilor…”

Vă sugerez să zâmbiţi discret, numai la sintagma formată involuntar - “mizeriile de persoane” şi să-mi spuneţi dacă n-aţi fi preferat, în absenţa ei, un “futu-i!”, ortografiat impecabil.

5 comentarii:

  1. Auzi, Renata draga! Eu ma dedau la limbajul tau din care citez :infratind-o cu dusmanca pret de un frison / si declar cu mult bun simt ca te invidiez pentru metafora!

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona,
    Sunt convins ca la citirea catch-ului Renatei te-ai fastacit de emotie si de hohote si ai formulat gresit.
    Catch-u' poate fi considerat printre cele mai reusite ale anului.
    Si-apoi tu habar n-ai ce inseamna de fapt reminiscenta asta balcano-dunareana.
    Auzi? Cica: invidie!
    Pai toate fetele istete au uitat ce-i aia. O arunca numa' ici si colo ca sa para "coole".

    Sigur, nu gresesc.
    Cel putin azi.
    Daca tu zici altfel, atunci futu-i ma-sa lu' madama(!) aia agramata de la care ti s-a starnit admiratia aia de i=-ai zis tu invidie!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, Simona! Ce-mi place că ţi-a plăcut!
    O zi bună şi răcoroasă, dacă se poate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Haihuiule,
    nu ştiu cine te-a supărat aşa de tare, de ajungi să-ţi vrei răul propriu şi personal! Păi ştii tu cum arată mama Olguţei Vasile? Dacă e o babă de 80 de ani?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Re,
    Stiu ca nu se va intampla vreodata pentru ca am citit-o deja pe Simona.
    Ieri am avut dreptate. Doar ieri.

    RăspundețiȘtergere