miercuri, 11 ianuarie 2012

Mai sunt şi d'ăştia...

Domnului doctor Raed Arafat, indiferent cât a furat, dacă a furat...

V-am mai povestit eu de Măru’!...
Un anestezist. Tânăr. 
Singura lui nemulţumire e că fiecărei zile îi corespunde o singură noapte. Dacă n-ar avea atâtea rate de achitat, s-ar considera mulţumit cu sistemul clasic: după noapte vine zi. Deocamdată e nemulţumit. O dată pe săptămână, cel puţin, trebuie să-şi ia o noapte liberă şi s-o doarmă. Pe gratis.
O vreme a intenţionat să plece din ţară, dar şi acolo, dincolo, nopţile pe care le dormi şi nu le faci gărzi nu se plătesc. La dracu’! Mai bine  o gardă în limba română. Vrea o babă să-i zici ”Tatăl Nostru“ . În Franţa te poticneşti după Notre Père, qui êtes aux cieux... Măcar aici ajungi până la «pâinea noastră cea de toate zilele... 
- Băi, da’ chiar mai e vreo babă în reanimare care vrea să-i reciţi Tatăl Nostru?
- Mai e, zice Măru’. Mai moare câte-un şoimănit care mişcă lucrurile, le face să cadă…
- Crezi tu în prostii de-astea, Mărule?
- Normal că nu, da’ mai sar cutiile de seringi în mijlocul camerei…
De Revelion Măru’ a fost de gardă. A sunat-o pe soră-sa şi i-a zis: “Asta e! Pic de gardă de sărbători… Lasă, că mă duc şi iau lumină de la biserica spitalului.“
Ea i-a explicat că lumină se ia de Paşte, nu de anul nou.
-  A, da? Bine că mi-ai zis, că mă duceam ca prostu’…
O dată pe an,  Măru’ pleacă la Sibiu să-şi viziteze colegii de la SMURD. Acolo şi-a început el ucenicia, pe un SMURD care abia se înfiinţa la Sibiu.
Vine înapoi rătutit de oboseală fiindcă face o gardă amicală, adică  se pune pe ambulanţă şi se joacă de-a doctorul la Sibiu, pe gratis, fiindcă el acolo a învăţat terapie intensivă.
Ajuns acasă, câteva zile are parte numai de scandal. Toată familia e capabilă să priceapă că Măru’ e obosit şi ciufut după o gardă plătită, dar nimeni nu-l înţelege când vine acasă după o gardă “in memoriam”, fără bani, făcută la Sibiu.
- Păi, nu ziceiai tu că te duci să-i vezi pe băieţi şi-atât?
- Păi, da!... zice Măru’.

3 comentarii:

  1. Sunt mulţi " Măru" prin spitale sau pe ambulanţe, bravo lor ! Şi, mai ales, bravo lui Raed Arafat, acest adevărat român !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Matilda!
    Un sfert de oră cu Măru' echivalează cu un weekend în Disneyland.
    Dacă e liber...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, mai sunt si d'astia, cunosc si eu unul. Al meu "lucreaza" numai cu copii. Si copiii bolnavi (de mult) si facuti bine (cu greu), trebuie sa plece acasa si totusi plang la mama lor sa-l ia si pe domnu' doctor acasa ca altfel nu pleaca. Si mai vrei si rasplata? Intri de garda cand o fi si cand n-o fi, si asta-i tot. Acasa e la toti copiii.

    RăspundețiȘtergere