vineri, 10 februarie 2012

Q.E.D.

Hari. Un comentariu care merită citit.

"…Şi domnul Ponta a ținut cel mai bun discurs auzit vreodată în Parlamentul României, numai că, față de tema   şi momentul ținerii acestui discurs, este mai mult decât evident că nu trebuia să spună nimic, adică să tacă și chiar să nu fie în sală.


Dar domnul Ponta a vorbit! Și a mai vorbit și pe un ton umil, tânguitor și cabotin. Probabil că a dorit ca acest ton să fie o ironie fină la adresa adresantului Ungureanu, dar nu i-a ieșit decât o rugăminte repetată până la exasperare să fie ascultat de „domnule prim-ministru-desemnat”.


În plus, ținând discursul acesta magistral, a reușit să creeze confuzii extreme în rândul tuturor celor care l-au ascultat, indiferent de „culoarea politică”.


După care și-a cerut scuze că a s-a exprimat eronat și că nu a vrut să zică ce a zis.


În concluzie, eu, ca cetățean român, îl consider pe domnul Ponta victima proverbului „fiecare pasăre pe limba ei piere” și nu mai contez pe domnia sa să fie vreodată revitalizat sau reinventat, pentru a-i acorda încrederea mea."

8 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Renata, sunt deosebit de onorat pentru atenția acordată celor scrise de mine.

    Nu pot să promit că voi fi la aceiași înălțime și altădată, pentru că, în spirit hermeneutic, este puțin probabil să se întrunească toate condițiile în care am produs textul apreciat atât de mult.

    Cel puțin, una dintre contidiții chiar sper să nu se mai repete, adică cea cu spatele țeapăn de la răceala prinsă ieri în Piața Universității și care a fost principala cauză pentru care am stat mai mult pe Net decât de obicei.

    Oricum, promit să recidivez, cu permisiunea gazdei, bineînțeles :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, eu mă simt onorată că treci prin Gară. Şi zău că nu e un compliment, o politeţe, ceva!...

      Ștergere
  3. Renato, te rog sa recitesti http://augustinradescu.blogspot.com/2012/02/scrisoare-intredeschisa-lui-victor.html
    Atentie la pct. 6!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este un semnal, ci este doar o recunoaștere că sursa de inspirație pentru aritcolul următor o constituie această Gară:
    http://haribm.blogspot.com/2012/02/lectura-de-weekend-discursul.html

    RăspundețiȘtergere