vineri, 8 ianuarie 2010

Taxa pe tăcere

Actorul Toni Tecuceanu, 37 de ani, a murit de gripă porcină.
Toţi deontologii legitimaţi în presă anunţă nenorocirea, aşa cum se pricep mai bine.
Plini de regret şi compasiune.
Unul dintre posturile tv a hiperreacţoinat, făcând un comentariu de genul: a fost necesar să moară o persoană publică, pentru ca românii să înceapă să se vaccineze.
Urât, domnilor deontologi, că zmângăliţi, lăcrămând, jumătatea esenţială a ştirii şi treceţi sub tăcere, din motive care mie îmi scapă, jumătatea neimportantă a acesteia: la autopsie s-a descoperit că bietul om, actorul de 37 de ani, suferea de un cancer pulmonar nediagnosticat vreodată.
Dacă nici asta nu e manipulare, atunci spuneţi voi ce este.
Neprofesionalism?
Sau, Doamne fereşte, taxa pe tăcere?

10 comentarii:

  1. Interesantă informaţia... Eu eram printre lanurile mele şi am scăpat-o... Dar mai bine mai târziu decât niciodată... Trist, foarte trist, oricum...

    RăspundețiȘtergere
  2. Re,
    sunt trecut bine de 50 si trebe sa recunosc: am contractat porcina inainte cu vreo st'amana de Craciun. am fost diagnsoticat fara dubii: h1n1. a "zacut" vreo 3-4 zile la pat pentru ca am vrut io si ca sa nu imprastii goanga dupa care am inceput sa maisun dar ferindu-ma de frig si de alte goange ca sa nu se complice cu alte afectoiiuni respiratorii.
    sa crap de la h1n1 nu puteam pentru ca nu m-am simtit deloc atat de rapus in ciuda unor secretii verzi, greu de imaginat si admis, mizerii care mi-au invadat bojocii pentru 3 saptamani.
    vitamine, lichide multe si caldurica, nici macar aticongestive, asta mi-a fost tratamentul.
    adauga inca ceva. aceste secretii le-am mai simtit in corpusorul lui Hai-Hui acum vreo cincizeci de ani, cu aceeasi intensitate si aceeasi scarbosenie de NEUITAT.
    cu scuzele de rigoare pentru orice specialisti in materie, fac o speculatie afirmand ca visusul h1n1 nu-mi pare a fi atat de "nou" pe cat se sustine ci doar autorul unei noi epidemii. de unde?
    probabil (zic io) de la vreo.... "mutanta" eliberata de o industrie hrapareata si innodata la o politica imputita.
    de retinut, verdeata si abundenta din plamanii mei de luna trecuta au fost identice cu cele de acum 50 de ani. atat de diferite de oricaree altele incat nu le voi uita vreodata, period!

    deci: sunt convins ca e vorba de o manipulare mizerabila la care cadrele medicale de la centru meu n-au pus botul.. din atitudinea lor am priceput imediat ca sunt atat de multe cazuri incat nic macar eu nu consttui o surpriza, mai ales ca ma incadrez intr-o categorie de pacienti cu risc marit de a da coltul in conditiile unei viroze precum cea pictata de curvele sistemelor totalitare si delocdemocratice din toata lumea.

    ah, unde esti tu, Tepes Doamne?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu sa-l odihneasca; era cumva fumator?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu, care nu dau doi bani pe programele de ştiri ale televiziunilor româneşti, am rămas mai mult decât circumspect când turuitoarele de la pupitrele de ştiri au explicat cauza decesului. Profan în materie de diagnosticare a bolilor, mi-am zis că e absurd să mori doar dintr-o gripă, fie ea şi porcină, la 37 de ani şi având o constituţie fizică respectabilă. Ceva nu se lega, nu era credibil şi, ca atare, nu mă putea convinge. Ei, bine, aflând acum adevărul, dar de la tine, nu de la deontoloagele dichisite, tragica dispariţie e perfect explicabilă. Să-i fie ţărâna uşoară, omul chiar avea talent în actorie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Medicul de familie mi-a spus că, de când a fost produs vaccinul cantacuzinean, AH1N1 a suferit mutaţii, aşa că efectul vaccinului este mult diminuat.
    Comunitatea Europeană a lansat ideea că gripa porcină este o afacere lansată de marile companii farmaceutice.
    Nu se cunosc efectele pe termen lung ale vaccinului.
    Aud că un mare număr de medici refuză să se vaccineze.
    Până la urmă, care este adevărul în toată povestea asta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Zâzanie, dacă nu era fumător, cel puţin din punctul ăsta de vedere, e un mort sănătos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Florin Matei...
    Până ce nu am apucat să vorbesc cu cei de la ATI din spital, eram îngrijorată. Deşi... virozele sunt viroze şi singurul care dă sentinţa e organismul.
    Mă mira că, nefiind un exagerat supraponederal, tânăr fiind, totuşi boala asta, impusă mediatic, îl învinsese.
    Uitasem ce-mi spusese un psiholog, ca răspuns la angoasele noastre... "Ştii cât de uşor se moare? Într-o secundă! Superasistat.--- Ştii, totuşi, cât de greu se moare? Greu!... Le trec unora gloanţe prin cap şi nu mor. Prin urmare, în moarte nu facem statistici."
    Pe urmă am aflat că l-ar fi ucis şi-o aripă de fluture.
    Şi mis-a părut normal s-o zic, aici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Florian,
    când virusul suferă măcar o mutaţie punctiformă, vaccinul acela nu mai are nicio legătură cu el.
    E ALT virus! Nu-l mai recunoaşte.
    Chimia, biochimia nu sunt ca politica. Nuexistă negocieri.
    Dar nu trebuie să ţii neapărat seama de punctul meu de vedere, fiindcă eu sunt un DUŞMAN al vaccinurilor.
    Sunt adepta filosofiei homeopate, acolo unde un remediul, potrivit, activează în subiectul care acuză simptome, acele căi metabolice care-l vot apăra de rău lui.
    Prefer homeopatia alopatiei, fiindcă tratează indivizii, în harta lor unică, irepetabilă, şi nu un grup de pacienţi, statistic expresiv.
    80¤ din confraţii mei, Zâzania inclusă, mă vor condamna. Dar ceilalţi 20% au rezultate bune şi procentul lor "riscă" să crească la nivelul celui european.
    Nu cred că ţi-am răspuns la întrebare, cred că mi-am expus un crez.
    Dacă tu poţi să extragi ceva util din el...

    RăspundețiȘtergere
  9. da- da-i vazusi pe cetateni cum stau la coada la vaccin? Unul nu se gindeste ca s-ar putea contamina la coada!

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubito, iti mai amintesti?
    Cabana "Tei", ospat cu pesti.
    Umblam indragostiti hai-hui,
    Prin toata Tara Oasului...
    ................Vaasile

    RăspundețiȘtergere