miercuri, 29 februarie 2012

Mă las de genuflexiuni şi mă apuc de logică

Din pricina vârstei, ar trebui să mă lase genunchii. Văd că prima care mă trădează e logica.
Prin urmare, până mai acum câteva zile, morfina lipsea din spitale fiindcă unicul furnizor din România se retrăgea de pe piaţă cu nemernicie, în mod absurd, insolent.
Azi aflăm că morfina lipseşte din spitale fiindcă directorii acestora nu se mişcă, nu se chivernisesc, nu vor s-o cumpere.
Păi, ori prima informaţie e mincinoasă, şi furnizorul de medicament îşi vede de treabă, stă cu morfina pe tarabă, dar spitalele nu vor să se aprovizioneze, ori a doua e mincinoasă, spitalele vor, dar nu au de unde.
Cale de mijloc nu există.
Sau există?

14 comentarii:

  1. 3. Spitalele vor - dar nu au cu ce !
    Daca le dam bani pentru morfina - cu ce dracu' mai platim asfaltacii ?
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu banii de antihipertensive şi coronaro-dilatatoare, Arogantule! :)
      Presiunea trebuie pusă pe cardiaci, că ăştia au un stil de-a crăpa demn de toată invidia. Bă, ăştia când mor, sfidează viteza sunetului. Sunt capabili să moară la virgulă, într-o propoziţie.
      În schimb ăştialalţi, canceroşii, atârnaţii de viaţă, au nervii tari. Mor lent şi costisitor.Unii au nesimţirea să moară preţ de câteva poşete de firmă. Sunt cât un fir de iarbă uscată şi ies din spital, ca nişte fantome în pijama plus canadiană, să-şi cumpere comprese sterile, branule, plasturi...
      Se aciuează la coadă, după câte-o doamnă cu haină din coadă de vulpe şi-ţi întind un bileţel cu ce vor, findcă nu mai pot vorbi, că nu mai au laringe. Io zic că ăştia nu sunt buni nici de un protest în Piaţă, că vin cu lozincile alea mici, scrise pe zece centimetri de hârtie, dar când vine vremea strigăturii, sunt muţi.
      Nu-s buni nici puterii, că nu mai muncesc, trândăvesc prin spitale la radioterpie, nu-s buni nici opoziţiei, că nu mai au glas.
      De ce să-i ducem până la stadiul de morfinomani?
      Ia să-i lăsăm aşa, în voia sorţii, să crape tăcut.
      Noi să ne concentrăm pe acei bolnavi cronici care au tupeul să supravieţuiască până la vârste matusalemice de 70 de ani, când orice om de bun simţ moare de moarte bună.

      Ștergere
  2. Se intampla ceva cu blogul tau ... in momentul in care vreau sa deschid un articol - deci Nu cand vreau sa scriu cun comentariu ...apare o casuta de dialog dreptunghiulara care imi cere sa ma autentific
    Theodora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Theo, şi mie mi se întâmplă la fel, de aseară. Tot pe blogul meu. Habar n-am de ce. O închid şi reapare, la fiecare refresh de pagină.

      Ștergere
    2. Gata, sper că nu mai apare. Am scos petiţia "jos Băsescu!"... Asta cred că se dorea. :)

      Ștergere
  3. Las-o dracu' de logica, iti poate provoca o febra muschiuloasa, de stai 3rei zile in virful de la pat. Iti spun din ecsperienta! Mai bine ceva flotatii ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Medicii sunt de vină ! Ar trebui să le prescrie bolnavilor etnobotanice, că se găsesc pe toate drumurile. Şi EBA a făcut lobby pentru ele ! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Matilduş, după ultimele declaraţii, aşa s-ar părea, că doctorii sunt de vină. :)

      Ștergere
  5. 'Ai că aşa-i reţeta, nu vă mai miraţi că nu-nţelegeţi. Unu spune una, altu' spune alta, dacă mai vine ş-al treilea, să te ţii!
    Ei au studiat cu mare sârg legile lu' Murphy. Aici se aplică aia cu: Dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă mir că n-au zis-o p-aia oablă, că farmaciştii dosesc morfina s-o vândă la aurolaci, care s-o vândă mai departe, să-şi facă bani pentru material de tras din pungă.

      Ștergere
    2. Asta s-ar putea să fie o a treia declaraţie, după cum ziceam!

      Ștergere
  6. De aici, de departe, am înțeles că Antena 3 e de vină că nu e morfină :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa e, Lucia! Cât timp ignori o problemă, ea nu există. Antena 3 a făcut-o de notorietate. Deci, avem o problemă. Logic, din cauza antenei!

      Ștergere