luni, 13 aprilie 2009

Proaspăt vopsit

Cum era cu Regele Midas? Tot ce atingea se prefăcea în aur?
Exact aşa şi cu doamna Udrea! Pe ce pune ea mâna, se transformă în ţopârlănie.
Din „Zilele Marin Sorescu” s-a ales…un chef cu iz de cămin cultural cu lăutarii „Mambo Siria”.
Din programul „Paşte în Bucovina” nu ştiu ce-o să se aleagă, dar nu mi-e greu să-mi imaginez, din moment ce conţine tema „Spovedeşte-te în Bucovina” plus un concert Richard Clayderman care dau foarte bine împreună, cu condiţia să-ţi postezi mai apoi spovedania pe blog.
Pentru cei care nu-şi pot închipui cum s-ar împăca locurile unde s-a născut Voroneţul cu prostul gust, doamna ministru a adus o mostră la Bucureşti, născocită anume pentru dumneaei: un car mai mititel, frumos vernisat şi nişte ouă mai măricele făcute din ghips şi văcsuite în culori de bâlci.
Şerlac, ipsos şi vopseluri – atât de puţine materiale dar şi-o doză zdravănă de nesimţire au transformat în Duminica Floriilor un simbol Pascal într-un kitsch ordinar.

2 comentarii:

  1. Se mai povesteşte că Midas, implicându-se în sforăriile concursurilor muzicale de la acea vreme, s-a ales cu o pereche de urechi superbe de măgar.
    Aşa-i când un măgar se bagă acolo unde nu-i fierbe ieslea.
    Păcat că Midasul zilelor noastre nu l-a citit pe Coşbuc. Ce poţi să te aştepţi de la un Midas preocupat mai mult de sulemeneli decât de cultură şi bun simţ.

    "Orice poet, ca rege-i prost;
    Dar ca poet e orice rege
    Un geniu cum puţini au fost!
    Deci să-nţelege
    De ce murind fu Nero trist,
    Nu ca-mpărat, ci ca artist."

    RăspundețiȘtergere
  2. La drept vorbind, acest Midas al turismului, care şi-a câştigat şi urechi de măgar (poate şi ochelari de cal) mai poate fi izbăvit de blestem într-un singur fel:prin descăpăţânare.
    Dar cine s-ar încumeta să sacrifice măgarul favorit al încăpăţânatului nostru încoronat?

    RăspundețiȘtergere