luni, 18 mai 2009

Operaţia a eşuat, pacientul a scăpat

Miercuri, 13 mai, la o oră de foc şi de maximă audienţă pentru televiziunea concurentă, CTP-ul punea paie peste vâlvătăi, cu voia şi spre bucuria domnului Ursu care, să avem pardon, nu trece sticla. Asta nu-i o noutate pentru nimeni, aşa că sper să nu par nepoliticoasă amintind un adevăr cunoscut.
Renunţase la trening, se îmbrăcase ok până la glezne, unde se vedeau ciorăpeii albi. Prostii!.. Cui îi pasă ce-are CTP-ul în picioare? Pe noi ne interesează doar ce are în cap.
In cap părea să aibă un singur gând: cum să-l facă terci pe Crin. A lucrat la treaba asta cu îndemânare de chirurg vreme de-un ceas, a spălat cu iod, a incizat la fix şi a scos buboiul la vedere – Crin nu ştie engleză. Luat de valul dovedirii, a uitat că ce era de dovedit tocmai dovedise şi a continuat să scurme-n rană până şi-a auzit pacientul gemând: “Mon Dieu!”, apoi s-a apucat să-l dreneze de franceză.
A luat proba şi i-a dat-o anatomo-patologului Ursu - “Ia vezi, dom’le, e benignă? – “ E benignă, lasă-l, că ni se ofileşte pe masă”, a zis specialistul de serviciu şi a intrat publicitatea.
Am părăsit sala de operaţii când începuse să sutureze la el cu sfoară neresorbabilă dar prietenoasă şi îl expedia fără suflare la morga intensivă cu meditaţii de engleză. Operaţia reuşise, pacientul murise din vina lui, că nu te duci să te tai când nu te doare, m-am gândit eu şi, între timp, s-a facut a doua zi.
E!... De a doua zi, toată jurnălimea şi toată blogulimea au început să-l jelească pe Crin, inclusiv cei care nu-l putuseră suferi sau cei care habar n-aveau cine mai e şi ăsta, până sâmbătă.
Sâmbătă dimineaţa am plecat la munte şi n-am mai ştiut ce se întâmplă cu victima până aseară când, ce să vezi, Stan Laptop îi ridica monument de failuri audio şi aşa am aflat că CTP-ul încă dă târcoale pe la locul faptei, ba pe la Hurezeanu, ba prin articolele scrise ulterior, adică nu-i vine a crede că, în ciuda eforturilor depuse de întreaga echipă, operaţia a eşuat, pacientul a scăpat.

8 comentarii:

  1. Păi CTP, care e când Cap, când Pajură, când fără cap şi fără coadă, după cum joacă fesul şi interesul, în seara ceea a fost ca un părinte pentru Bonăpărţelul nostru.

    Doar nu era să plece la luptă crâncenă Prâslea al nostru cel Viteaz, care râvneşte cam de multişor la merele de aur din Grădina Cotrocenilor, fără sfaturi părinteşti.

    Cum mama era de negăsit, că era ocupată pe la bucătărie (i-o cocea altuia), a înjghebat la repezeală o mămiţică, invitându-l la macelăreală pe domnul Ursu, mare specialist în pescuit la copcă şi în ape tulburi, după cum ne povesteşte marele Creangă.

    Ce l-au sfătuit cei doi, e de râsul curcilor: cică să-şi lase armele acasă şi să plece cu palmele goale la bătălie.

    Zic eu, în naivitatea mea, că de cât cu aşa părinţi sfătoşi, mai bine te naşti orfan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentariul tau, ElZap, e plin de invataminte (citeste pretexte de texte care-l au ca subiect pe CTP-ul)si nu ti-o fi cu suparare daca te vei trezi citat vreodata, mai fara ghilimele, adica oarecum plastografiat.
    Dar, stand stramb si judecand drept, CTP-ul face valuri, orice-ar face.
    De la venitul in trening, care l-a fortat pe Hurezeanu sa renunte la cravata de arata bietul ca abia picat de la o inmormantare si pana la trasul apei in WC la IATC, CTP-ul e din cap si pana-n pajura - memorabil. Naste controverse, dusmanii, dileme, logodne, fratii de cruce, articole la ziar, dezbateri tv, articole pe bloguri, intr-un cuvant agita lucrurile. Acuma, ca uneori e doar furtuna intr-un pahar cu apa si ca reuseste magistral sa para animat de problematica lumii inconjuratoare, cand, probabil, e stresat doar de faptul ca uitat sa-si ia polivitaminele, e talentul lui!
    Noi l-om citi msi departe, ca rau n-are ce sa ne faca.

    RăspundețiȘtergere
  3. "De la venitul in trening?".
    Chiar nu mi-a trecut prin cap că acolo îşi ţine el venitul. Nu e cam mic treningul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Crin sa zica senchiu verimaci.CTP-ul l-a facut sa vada cat e de ...perisabil si o sa-l faca sa se pregateasca mai bine.Tipul in trening face cat 20 de consilieri platiti cu multi banuti.
    SorinM

    RăspundețiȘtergere
  5. @ElZap
    Nicio clipa nu m-am gandit ca intr-o zi o sa-mi beau cafeaua cugetand la omonime! :))
    "venitul in trening"?! merita un eseu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @SorinM
    Bun venit la mine in "gara"!
    Exact asta a fost si senzatia mea, pe timpul emisiunii: ca CTP-ul "aplica pentru un un job" de consilier de imagine la Crin, inventariindu-i punctele nevralgice, scotandu-i ochii cu ele... Nici n-ai de unde sa stii daca nu cumva, dupa incheierea emisiunii, n-au batut palma si CTP nu a devenit consilierul secret al candidatului. Multi jurnalisti fac asta. Uneori pe bani multi, foarte multi. Niciodata pe gratis.
    Experimentul pe care l-a facut CTP-ul cu Crin seamana cu prima zi in trafic pe cont propriu, dupa ce ai condus cu instructorul langa tine 30 de ore: imediat iti ies din cap fumurile cum ca te-ai putea numi sofer.
    Daca e sa consideram ca CTP e de buna credinta si ca l-a testat pe Crin, atunci duritatea tratamentului era aproape justificata. Totusi sclipirea maligna din ochiul sau ma obliga sa cred ca doar s-a distrat pe cont propriu, ca un motan satul, batran si crud cu un soricel amarat. S-a distrat ca sa straluceasca el si ca sa-i creasca ratingul Ursului, din colegialitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Normal ca s-a distrat.E destul de greu sa gasesti un prezidentiabil .In plus, Crin nu poate spune nici macar ca scrie mai bine decat el.Basescu stia sa faca ceva mai bine decat CTP-ul , cel putin la modul declarativ.
    SorinM

    RăspundețiȘtergere
  8. Cine poate spune ca scrie mai bine decat CTP-ul? Si la ce ar folosi asta, in politica?
    Oricum, pana si eu m-as fi descurcat mai bine decat Crin la interogatoriu. Crin n-are prezenta de spirit, nu stie sa improvizeze, nu stie sa castige timp raspunzand unei intrebari printr-o intrebare.
    Nu stie engleza. Stop! Ii era suficient CTP-ului. Punctase!
    Ascultatul la ALTA limba straina a fost pasul gresit al CTP-ului pe care Crin trebuia sa-l speculeze cu varf si indesat. N-a facut-o. A vrut sa fie deschis, politicos, sincer, fair play cu un tip care tocmai exemplifica notiunea de şulfă. (Ma refer la CTP).
    Absentele din Parlament... Alta gafa! Prezentii din Parlament DORM la propriu, adica executa somn si picotit, pe banii contribuabililor. Crin putea sa suceasca discutia in directia asta, ca, decat sa te lasi filmat pentru "stiri" motaind, mai bine absent. Decat solitaire, mai bine absent. Decat Irina Loghin prezenta, mai bine absent.
    Decat analfabet votand legi, mai bine absent...
    Si-o tinea asa, pana trecea emisiunea.
    Cea mai buna aparare e atacul.

    Cat despre punctul doi al comentariului, ce face mai bine Basescu la nivel declarativ... Asta nu poate sa stabileasca decat doamna de Pleshcoi, daca, si numai daca, a zabovit intr-adevar pe canapeaua CTP-ului, asa cum i-a placut domniei sale, in mod marlanesc, sa sugereze.

    RăspundețiȘtergere