duminică, 7 iunie 2009

Duminica urnirii

Iar e vară, iar e soare, iarăşi mergem la votare! – sugerează surâsul cronicizat pe faţa unei ştiriste tv.
Nu contează pe ce post, pariez că azi toate zâmbesc la fel, constructiv, heirupistic, aşa o fi în fişa postului, două expresii obligatorii, aia de news alert, cu sprâncene ridicate pentru obţinerea de cute pe frunte şi oroare în priviri pentru când cad avioane şi astălaltă, frunte senină, ochi strălucitori, zâmbet de textilistă care nu numai că a depăşit planul la metraje, dar nici măcar nu s-a apucat de el.

Lăsând deoparte băşcălia de neam prost, m-am uitat pe site-ul Alegeri europarlamentare-2009, să văd ce se poate vota.

E un site vesel sau măcar predispus să te bine-dispună.
Poţi citi C.V.-uri interminabile, în care candidatul n-a omis nici măcar titlul lucrării de licenţă de acum 30 de ani sau laconice, de tipul: “Daca faceti parte din staff-ul acestui candidat sau daca detineti materiale utile pentru aceasta sectiune va rugam sa ne contactati la adresa contact@alegeri.tv

La capitolul accesări, Becali conduce detaşat, cu 17435 de vizualizări şi la polul opus, cu 57 de accesări, cred că se află un domn PNŢCD-ist de 64 de ani, de profesie pensionar, care în trecut, adică până în 2003, a fost responsabil parc auto la o U.M. Ştie franceza, la aptitudini şi competenţe tehnice a notat “Word, Excel, Power Point, Internet Explorer, Access.”, iar la competenţe sociale a inserat un fel de anunţ matrimonial.


În coada listei stau, umăr la umăr, cei doi independenţi.
Contrariile se atrag.
El, Pavel Abraham are cel mai lung C.V. pe care l-am văzut în viaţa vieţişoarelor mele.
Ea, Elena Băsescu, îl are pe cel mai scurt. Mai scurt de-atât nu se poate. Mai scurt de-atât e doar C.V.-ul celor care nu şi l-au publicat. Numără 27 de cuvinte, dintre care 3 sunt numai “Universitatea Româno-Americană”.
Un exerciţiu de sinceritate.
El, până-n iarna trecută, a fost Preşedinte cu rang de secretar de stat în Agenţia Naţională Antidrog.
Ea, dacă am înţeles eu bine, n-ar privi problema asta chiar atât de tranşant.



E ora 11 a.m. şi mai avem zece ore.
Zece ore să ce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu