marți, 28 iulie 2009

Eu, nătânga...


Ultima emisiune a lui Ion Cristoiu de duminică, ultimul Zig Zag, a avut-o în deschidere pe Luminiţa Plăcintă, noul ministru al tineretului.

Cristoiu a tăifăsuit şi cu ea amical şi străbătut de curiozitate jurnalistică, aşa cum a făcut-o cu EBA, cu Ridzi, cu Udrea, cu Anastase, cu cele mai diverse personalităţi feminine politice ale vremii.

La început a explicat pentru rău-voitorii şi nătângii care-l urmăreau, că nici de data asta nu se ve repezi să răcnească la invitată, fiind un simplu taifas.

S-a ţinut de cuvânt. A ascultat-o senin pe mama tânărului Andrei Plăcintă care se bucură de multă popularitate imagistică prin blogosferă, în tripla lui ipostază de satanist, pastor al bisericii ateiste şi homosexual.

Poate că şi Cristoiu ştia pe dinafară poznele băiatului, din moment ce n-a încheiat taifasul până n-a întrebat-o despre el.
Iar ea, mama Plăcintă, de 19 ani mamă şi de câteva zile ministrul tineretului, a zis aşa:
“Este un tânăr ca toţi tinerii din această lume. Este un tânăr independent şi mă bucur că l-am crescut aşa. Aş dori ca toti părinţii să aibă copii aşa…”

Nu, n-o să aduc pe blogul meu imagini cu Andrei Plăcintă.
Dacă nu le-aţi văzut deja, căutaţi-le singuri!
Nu este acest mic gunoi - odrasla femeii pe care ziaristul o numeşte “o nouă stea pe firmamentul politicii româneşti” - subiectul meu de azi.

Şi nici acest nou Cristoiu care s-a degradat galopant, inexplicabil şi impardonabil în ultimele luni nu e subiectul acestui text, deşi acum , cu ocazia celei din urmă emisiuni, parcă i-aş face cadou cărticica de mai sus, aşa, puţin revizuită...

Subiectul sunt eu, nătânga.

Incapabilă să pricep libertatea.
Incapabilă să mă abţin de la tot felul de discriminări.

Incapabilă să accept “Accept”, drogurile uşoare, satanismul, exhibiţionismul, impostura, un oscior înfipt în fundul unui foarte mic ponei roz cu svastică, sfidarea bunului simţ, ca fiind cele mai noi cuceriri ale democraţiei.

Fiindcă nu cred, refuz să cred că, până la urmă, doar fumătorii trebuie marginalizaţi şi expediaţi să-şi consume viciul în spaţii special amenajate.

22 de comentarii:

  1. Cineva s-ar putea bucura pentru educaţia odraslei e care o are.
    Problema e dacă se pot bucura în egală măsură şi cei ce sunt contemporani cu acea odraslă.

    Una e bucuria unei mame care îşi vede fiul cum striveşte sub roţile bolidului pe cine vrea el şi alta e starea sufletească a altei mame care îşi vede fiul zdrobit sub acel bolid.

    Una e să-ţi vezi fiul în fruntea unei organizaţii ce propovăduieşte o doctrină, şi alta e să-ţi vezi fiul captiv acelei doctrine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristoiu , "parintele presei romanesti", un om de nimic!Dar nu s-a degradat. Asa a fost dintotdeauna. Acum a devenit evident!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multă răbdare ai Renata, zău aşa, dacă reuşeşti să urmăreşti un dialog Cristoiu – Plăcintă. Te declar public suspectă de sado-masochism!
    In altă ordine de idei, spui că nu accepţi „Accept”. Fiind truditoare în bransa medicinei, sunt sigur că ştii dacă homosexualitatea este un viciu sau o dereglare a organismului. Imi recunosc extrem de precarul bagaj de cunoştinţe de specialitate, dar din auzite – citite – văzute la tv, înţeleg că ar fi vorba de o chestiune de natură medicală. Dacă este într-adevăr aşa, cred că ar trebui să avem îngăduinţă şi să acceptăm „Accept”. Personal caut să-i accept, chiar dacă nu ştiu cum m-aş descurca să dau mâna cu un homosexual (cred că m-aş simţi la fel de penibil ca şi în cazul unui bolnav de SIDA).

    RăspundețiȘtergere
  4. Florian, mă bucur că ai deschis subiectul.
    Aştept de două zile să intri şi să mă tragi de urechi pentru acest nu accept "Accept".
    N-am scris că nu accept homosexualii, ci "Accept"; faptul că au o organizaţie, asta mi-i face nesuferiţi, pe deoparte, pe de alta, mă întreb de ce n-avem şi noi, heterosexualii, o instituţie care să ne reprezinte? De ce nu există şi ziua heterosexualilor? A fumătorilor (fiindcă cea antifumat există)? A curvelor? A virginelor? A celor care au mai mult de 3 copii? A celor care nu pot avea copii? A celor care n-au întârziat niciodată la servici? A celor care nu pot fura?...
    Sigur că deja m-am îndepărtat de contextul în care eu nu acceptam "Accept"!...

    Homosexualitatea nu e nici viciu, nici dereglare.
    E cealaltă variantă de atracţie sexuală.
    În natură se manifestă ambele, şi nimeni nu le face morală.
    Nu există fiinţă umană 100% heterosexuală, după cum nici invers. Cei mai heterosexuali dintre bărbaţi au, la nivel subconştient, mici manifestări homosexuale. Femeile, şi ele. Îţi stau la dispoziţie cu exemple din cotidian.
    Un heterosexual manifest nu trebuie să încerce să aducă pe calea cea bună un homosexual, dar nici invers. Homosexualii însă se victimizează, atrag atenţia asupra lor, se consideră marginalizaţi, îşi născocesc drepturi... Profită de această particularitate aşa cum unul care s-a dat peste cap să obţină o diplomă de revoluţionar, pretinde apoi gratuitate pe transport, nu ştiu ce spor, ce drepturi ca asigurat de sănătate...
    Nu ştiu cum nimeni n-a observat că homosexual sau heterosexual eşti exclusiv în timpul unui act sexual. În rest, nu ştiu ce ne-ar putea deosebi!

    Probabil că ai dat de nenumărate ori în viaţă mâna cu un homosexual, fără să ştii. Era unul dintre homosexualii normali, care nu fac caz de asta. Poate era o lesbiană, poate un homosexual.
    Cu cei bolnavi de sida, poţi da mâna liniştit.
    Nu se ia, decât prin contact sexual, prin transfuzie şi instrumentar stomatologic nesterilizat corect.
    Nu-s decât nişte bolnavi incurabili, deocamdată.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare ţi-a fost nerăbdarea să te urechez, Renata, dacă o zi ţi s-a părut lungă cât două. Dar iată că, în sfârşit, dorinţa ţi-a fost îndeplinită.
    Cât despre „Accept”, după mine n-au decât să lupte cât vor pentru drepturi pe care homosexualii le au prin alte părţi, aşa cum şi UDMR aspiră la dreptul maghiarilor de a fi mai egali decât alţii. Dacă homosexualii vor obţine mai multe drepturi chiar nu mă interesează, atâta timp cât nu afectează drepturile heterosexualilor. N-au decât să se căsătorească dacă au chef, dar n-aş fi de acord să înfieze copii. Am convingerea, poate greşită dar o am, că mediul în care se formează un copil îi influenţează înclinaţiile, inclusiv orientarea sexuală.
    Ce mă enervează însă, dar îmi văd de treabă, sunt paradele gay, al căror singur scop cred că este să irite prin ostentaţie şi prost gust, să provoace reacţii ca să aibă motiv de victimizare. Partea care mă enervează însă şi mai tare este că le şi reuşeşte figura. De fiecare dată, „Noua dreaptă” iese la răzbel cu contramanifestaţii, probabil că abia aşteaptă astfel de momente. Seamănă al naibii de bine cu incitările reciproce dintre UDMR şi PRM dinaintea alegerilor, care îmi dau impresia că fac parte dintr-un plan pus la cale împreună şi că, în particular, Marko Bela şi Vadim sunt cei mai buni amici.
    Despre SIDA ştiu că nu se transmite printr-o strângere de mâini, în afară de cazul în care ambele persoane au răni deschise care intră în contact. La fel de bine ştiu că nici homosexualitatea nu se transmite prin atingere. Si probabil că ai dreptate, poate că am dat mâna cu multi homosexuali, posibil şi cu vreun bolnav de SIDA, dar fără să ştiu. Sincer, dacă ai fi pusă în situaţia să dai mâna cu un bolnav de SIDA în cunoştinţă de cauză, în momentul contactului epidermic n-ai avea o strângere de inimă?

    RăspundețiȘtergere
  6. Florian,
    Suntem de acord, rând cu rând!
    Urecheala poate să mai aştepte.
    Nu cred că aş avea o strângere de inimă (atingând un bolnav de sida) fiindcă văd, vorbesc şi ating zilnic oameni bolnavi de boli incurabile. Unii extrem de tineri, în fază aproape terminală.
    Cel mai greu e să susţii privirea unei mame de 40 de ani care are un copil de 18, pe care trebuie să-l externeze mâine, fiindcă doctorii au spus că nu mai au ce să-i facă.
    Şi mai greu este să vorbeşti cu ea o lună mai târziu, îmbrăcată în negru, mult mai slabă, când te roagă să-i iei înapoi o pungă de medicamente care nu-i mai folosesc şi să-i dai ceva, la schimb, ce vrei tu, săpun, antinevralgic, orice...

    Şi ca să nu închei în atmosfera asta...
    Da! Nu sunt de acord să li se dea dreptul la înfiere, homosexualilor.
    Aş face o lege explicită prin care să li se interzică.
    Un copil trebuie să crească sub "clopotul lui Gauss" şi nu în afara lui, indiferent la care extremitate

    RăspundețiȘtergere
  7. Aoleuuuuuuuuu!Ma dezamagesti!
    SorinM

    RăspundețiȘtergere
  8. cristoiu nu imi inspira incredere

    daca aveti chef, la mine pe blog: Ilici Iliescu - Casanova sau Kasanovici

    RăspundețiȘtergere
  9. În ce sens, SorinM?
    În ce sens te dezamăgesc?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma dezamagesti, f
    iindca iti tabloidizezi blogul."acest mic gunoi"de mai sus chiar ma scoate din sarite.In f
    ine!E doar o opinie si nimic mai mult.
    SorinM

    RăspundețiȘtergere
  11. @Sorin M
    In economia textului scris de Renata, „acest mic gunoi” este un amănunt marginal, menit doar să mai adauge o tuşă la portretul unui actual ministru şi la cel al unui fost ziarist. Am căutat să detectez tabloidizarea pe care o acuzi, dar n-am reuşit. Ceea ce m-a nedumerit însă, citind comentariul tău, a fost tonul. Uneori reuşim să jignim o persoană din senin, atacând-o cu duritate fără să ne fi oferit vreun motiv, sub diferite pretexte cum ar fi dreptul la opinie.

    RăspundețiȘtergere
  12. SorinM@Florian
    Asta e.Probabil ca citim texte diferite.Si daca ...reduc la absurd si citim acelasi text, nu avem aceeasi logica formala.Am jignit?Devine interesant,nu de alta ,dar mi-e drag sa o citesc pe autoare cateodata.Ce sa fac?Reduc din nou la vesnicul absurd si imi cer scuze daca am jignit.Dar numai daca am facut-o.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce avem acilea, SorineM? Un ditamai cavalerul in armura pe un cal alb de lemn a sarit cu sabioara de carton sa apere onoarea princesei (la care n-a atentat ,de buna seana, nimeni)
    zazania
    PS Floriane, taica, dracu' te puse sa intervii?Ai picat de fraier, iti spui io.Renata si SorinM SE CUNOSC DE PE CAND TALICA NU FACUSESI INCA OCHI).

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim
    Ce avem acilea? Un (o?) ditamai viteazul (a?) apărat (ă?) de armura anonimatului, călare pe jumătate de iepure şchiop, sare să repereze onoarea lui SorinM înarmat cu baloane de săpun, care se sparg la primul contact cu ascuţişul celei mai elementare logici. Dacă cineva îşi dă cu părerea într-o dispută dintre două persoane nu înseamnă că pică de fraier, cum bate câmpii fără graţie anonimul (a). Pică cel mult ca musca în lapte, neştiind că e vorba de două cunoştinţe. Mai poate pica şi de infatuat, dacă dă sentinţe neîntemeiate, plin de o suficienţă găunoasă, cum ar fi de exemplu nesăbuinţa de a proclama când a făcut ochi cineva despre care nu are niciun fel de date.
    PS Anonimule (o) taică, dracu’ te puse să intervii? Dacă tăceai, filozof rămâneai.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ne aflam intr-o gara libera!
    Fiecare isi expune opinia.
    Ma asteptam, sincera sa fiu, ca polemica dintre SorinM si Florian sa continue. Am tacut, fiindca eram curioasa...
    Singura obiectie pe care o am in legatura cu tabloidizarea... N-am nici un gram de publicitate pe blog. Nu castig nimic din accesari, decat placerea de-a va sti pe acest peron. Prin urmare daca a aparut o umbra de tabloidizare, a fost fara intentii comerciale.

    Poate n-ar fi rau sa discutam intr-o zi despre tabloid.
    Oare poti face un tabloid "destept"?

    Oricum, Florian, anonima careia i te adresezi este ea insasi, permanent, un fel de musca in lapte. Ramane la latitudinea ta daca poti avea un dialog cu mustele.

    Zi buna tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ptiu, renata, ce mojica poti fii cu un musafir venit cu ganduri pasnice:)
    Iar Florian asta miroase de la o posta a cineva foarte cunoscut.
    zazania

    RăspundețiȘtergere
  17. @renata
    Dacă zici că @Anonim e de fapt o anonimă, înseamnă că ai tu vreo bănuială. Pe mine însă mă macină întrebările. O fi vreo admiratoare de-a lui SorinM, geloasă pe faptul că vă cunoaşteţi de când eu nu făcusem ochi... Sau vreo admiratoare de-a mea, geloasă că am sărit în apărarea ta... Ori poate vreo instabilă psihic căreia îi place să provoace scandal, drept pentru care se şi recomandă „Zâzania”...
    Precum vezi, SorinM mi-a făcut o poftă nebună să tabloidizez.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu, Florin.
    "Zâzania" e nick-ul unei doamne farmaciste, patroană de succes în urbea sa.
    SorinM e adminul unui site intitulat "academiatăcută" (fă asta pe google şi ajungi la noi).
    E un loc liniştit unde intră câţiva oameni, ca într-o sufragerie de pensiune, se salută, schimbă o vorbă, uneori de duh, alteori degeaba şi ies, pentru a reveni a doua zi.
    Site-ul e pe PICZO, adică e nonprofit pentru Admin, profit doar pentru gazda PICZO.
    Zâzania e un personaj care merită un roman. Numai că e atât de neabătută de la norma "am lovele, firmă mare, alţii moare şi-aşa n-are", încât imediat ce o cunoşti mai bine, relizezi că nu merită nici măcar un anunţ la mica publicitate "pierdut Zâzanie, păstrătorului generoasă recompensă".
    Adminul SorinM e un tip pe care il cunosc inclusiv în viu, mă bucur că mă citeşte şi mă întristez că doar uneori. Omul face deosebirea clară între camaraderie şi mici războaie virtuale. Îi respect opiniile, ca fiecăruia.
    Unul dintre motivele pentru care nu mă supăr când zice că mă tabloidizez este acela că are un câine pe care-l chemă MOV. :))
    Când îţi intitulezi câinele MOV, înseamnă că eşti deschis spre dialog.

    Ţi-am dat aceste amănunte din trei motive:
    1) vreau să mai intri la mine pe blog şi să te simţi ca acasă;
    2) nu-mi place ca musafirii mei să sufere din cauză de zâzanii;
    3)cred că ai fi un bun academician tăcut şi, dacă ai intra la noi în "academie" şi nu te-ai plictisi în primele 3 zile, ai reveni atunci când n-ai ce face.
    Uneori poţi asculta muzică.
    Alteori un scandal cu mâinile în şold.
    Dar sigur, e locul în care poţi spune orice, fiindcă aici nu există "offtopic".
    Mulţumiri pentru lungimea răbdării de-a mă citi.

    RăspundețiȘtergere
  19. Zâzanie,
    ţi-a scăpat un "i" în plus la "poţi fi". O fi fost de la enervare?
    Florian e un pic mai inteligent decât Împăratul matale pe care îl faci din calinitate şi simulacru de prostie genetică (vezi să nu rămâi aşa!)şi a cam înţeles cu cine are de-a face.
    L-am orientat şi eu, puţin, ce-i drept, dar contez pe liberul dumisale arbitru.
    Să nu-ţi imaginezi că dacă ai reuşit s-o faci pe Lelia Munteanu să închidă forumul ei de la Gândul, ai aici cea mai mică şansă.
    Dimpotrivă!
    Dacă revii consecvent, mă voi gândi să te bonusez cumva.

    RăspundețiȘtergere
  20. Florian e o foaaaarte veche cunostinta comuna, renata! Si stia foarte bine cu cine are de-a face, n-avea nevoie sa-i explici ca la retardati.
    Una la mana.
    Doi la mana: bonuseaza-ma cu ignorarea!
    zazania

    RăspundețiȘtergere
  21. @Renata
    Pe vremea când frecventam blogul Roxanei Iordache, bântuia pe acolo un ciudat care-şi alesese un nickname muieresc, îşi zicea Katrina. Probabil că aşa-i ziceau colegii de celulă şi i-o fi plăcut, nu numai cum îl strigau dar şi cum îl sprijineau când se apleca să ridice săpunul de pe jos. Celula nu-i invenţia mea, ci dezvăluirea unui cunoscut de-al individului, făcută tot pe blogul Roxanei. Acest Katrina, un dezaxat, avea impresia că mă cunoaşte, era convins că am fost marinar la viaţa mea şi că locuiesc în Constanţa.
    Mi-am amintit de istorioara asta când am citit cum un alt exemplar din specia ciudaţilor, ce-şi zice autolaudativ Zâzania, proclamă nu numai că m-ar cunoaşte de multă vreme, dar şi că şi tu şi cu mine am vechi cunoştinţe.
    Am făcut o scurtă vizită prin Academia Tăcută şi am văzut că Zâzania se simte acolo ca la ea acasă, aşa că răspunsul la invitaţia ta, de a lua loc la aceeaşi masă cu ea, este „mulţumesc, nu”. Oricum mi-ar fi greu să mai îmi fac timp pentru încă un blog, iar când vreau să mă relaxez prefer să o fac pe Daily Cotcodac, unde partenerii de înţepături împung cu acul, nu dau cu ghioaga. Din motivele arătate, mă rezum în continuare la puţinele bloguri pentru care am reuşit şi până acum să îmi fac timp. Blogul tău face parte dintre ele şi i-a luat locul celui al Roxanei Iordache, alegere pentru care mă felicit.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mulţumesc, Florian!
    Am omis intenţionat să-ţi spun că Zâzania prestează şi în academie, cu ghioaga. Vezi, pentru mine academia e un loc atât de vechi şi cunoscut, încât nu-mi mai dau seama cum se vede din afară. Dacă te-ai uitat tocmai astă seară, e de înţeles reacţia ta. Zâzania e la cote maxime.
    O să mă uit şi eu pe Daily Cotcodac.
    Nu l-am apucat pe Katrina ăsta... Cred că nu-i mare pierdere.
    Societăţile virtuale copiază societatea reală. De-aia nu e de mirare că există Katrine, Zâzănii...
    O seară bună!

    RăspundețiȘtergere