sâmbătă, 25 iulie 2009

Puţină răcoare: flori de munte







14 comentarii:

  1. Cea galbena e Piciorul cocosului(ranunculus)? :)

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  2. O idee frumoasă. Fiind mai prozaic (înţelege-mă, doar sunt bărbat), eu am optat pentru Tuborg. Dar să ştii că e plăcută combinaţia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Florine, iti place si tie Fuborg? :))

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, klaus! Ranunculus repens...
    Ştiu floarea asta ca pe Tatăl Nostru. Nu de la botanică, ci de la tata, de când umblam noi doi singuri pe munte şi ne ploua pe la Zărneşti, de ne făcea străvezii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din copilarie o cunosc si eu, crestea pe pasunile cu umiditate excesiva si la marginea mlastinii. Cu numele am facut cunostinta la taxonomie in anul intai de facultate. Mai bine mai tarziu decat niciodata:))

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  6. Florian, fiind femeie, deci mai puţin prozaică, nu?, trebuia să-ţi trag acum o minciună delicată, să-ţi spun că eu beau apă plată cu lămâie (pardon! servesc :)))...că am cinat o salată de pătrunjel cu busuioc stropită cu ulei de virgine măsline!...
    Da' nu-i deloc adevărat!
    Am mâncat îngheţată din cauza postării subversive a Luciei Verona la prânz şi acum mă întreţin cu o doamnă pe nume Artois. Mă rog, şi Stella...

    RăspundețiȘtergere
  7. klaus, eu nici nu ştiu de ce am învăţat fam. Ranunculaceae, că nu e bună de nimic, nu tu un principiu activ, o papaverină, o hiosciamină, ceva... Doar aşa, cât să fie botanica sistematică examen de netrecut.
    Dar floricica asta galbenă, lăcuită pe cele cinci petale ale ei, dă culoare pădurilor şi când nimic nu-i înflorit.
    Tare aş vrea să ştiu cum se numeşte ailaltă, ca un clopoţel, de un violet incert, care trece neobservată (fig. 2)... Din păcate bătrânul profesor Forstner a murit, nu mai am pe cine întreba, el scrisese flora spontană a României, el era tata-l ei! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai, vezi? Eu am invatat-o ca buruiana si planta toxica pentru animale :).
    Floricica de care pomenesti e cam greu de identificat. Mai ales din cauza culorii :). Unde mai pui ca nu i se vad nici frunzele. Acum ca tot mi-am adus aminte, mi se impleticeste si acum limba la expresiile: palmat digitate, penat compuse,sesile, etc. Ma luau toti dracii cand trebuia sa vorbesc despre morfologia unei frunze :)).

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  9. eu o aleg pe-a treia. (la poză mă refer)
    e superbă.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Klaus
    Normal, cum probabil că şi ţie îţi place Kuborg.

    @Renata
    Ulei de virgine măsline? Hm, rimează, ce-i drept, dar parcă mai frumos sună de virgine măslinii. Dacă e nevoie, mă duc cu ele la plajă să le ung că aşa sunt eu, săritor din fire.
    PS Apropo de Lucia Verona, de ce nu mai scrii versuri? N-ai mai făcut-o din aprilie şi e păcat, laşi timpul să-ţi ucidă clipele.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună dimineaţa, Florian!
    În sfârşit, la mine plouă. Dacă sunt deja măslinii, virginele, nu te mai obosi să le ungi, fiindcă nu se ard. Cel mult se mai coc puţin. :))

    Cu poezia e destul de complicat. Nu pot scrie când vreau eu, ci numai când vrea ea.
    Mă bucur însă că ai trecut pe pagina de versuri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Beth,pozele acelea le-am făcut în felul următor: am cules câteva floricele minuscule din pădure şi-am obţinut nişte bucheţele cu raza de cel mult 10 cm. Apoi le-am fotografiat de-aproape. Un trucaj în toată regula!
    Dacă vrei, poţi să-l "furi" pe care vrei. Click dreapta!... :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună seara, Renata!
    Vorbeşte şi tu mai încet, să nu audă măsliniile că n-au nevoie să fie unse. Iar dacă se mai coc puţin nu mă supăr, că-s numai bune dacă dau în pârg. Totul e să nu stea prea mult, că li se zbârceşte pielea şi atunci nu mai stric uleiul pee le.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ssst! Vorbesc pe vârfuri, tiptil, Florian!
    măslinele măslinii sunt bune cu ţuică. olivele vergine sunt bune să plutească în uleiul lor.
    pe căldura asta, dacă nu pui un pic de brânză pe masă, toată lumea pleacă buluc la all inclusive, unde le unge angajatul hotelului şi seara tot el le dansează şi tu stai ca fraierul şi te întrebi dacă nu era mai bine să te duci cu prietenii la pescuit.
    Nu te speria, glumesc!

    RăspundețiȘtergere