joi, 16 septembrie 2010

Păducelu'

Când a vorbit un ilustru consilier de Cotroceni de ceaiul de păducel, mi-am văzut de treaba mea.
I-am lăsat pe alde Badea şi Ciutacu să miştocărească voioşi la rădăcina lui, că sunt tineri, ce rău puteau să facă? Vreo inginerie de-a lor, cu şubleru’. În niciun caz genetică.
Dacă era genetică, se autosesiza păducelu’, din tată-n fiu, şi-şi dădea seama că nu e f-un merişor la margine de drum, nu-i ăla de Mihai Beniuc – “sunt măr de lângă drum şi fără gard” - e ditamai olanzapina (Zyprexa pentru prieteni) care tratează schizofrenia în mediu specializat, prin urmare nu la Cotroceni.

Ca să rezum cazul: un bolnav mintal, care, culmea, realizează că are o suferinţă, bea ceai de păducel, crezând că asta-l face sănătos.
Nu-l face!

Fac o paranteză nesimţită şi vă precizez că efectul antihipertensiv şi antiaritmic al păducelului rezolvă pseudopatologia cardiacă, doar atunci când are substrat nervos.Tot pentru prieteni explic: adică când buba e la bibilică şi se înverşunează în somatizare, afectând funcţionalitatea cardiacă şi bunul mers al lucrurilor în relaţia strict matematică dintre debitul sangvin şi rezistenţa peretului vascular, merge şi cu păducel. (Cred că deja mi-am pierdut 75% dintre prieteni!)

Revin: NU, pe bolnavii mintali, ceaiul de păducel nu-i schimbă nici în bine, nici în rău, cel mult îi hidratează şi ăsta e, per total, un lucru bun. Fiindcă e foarte nasol să gestionezi un neurobolnav care nici nu face pipi cât trebuie.

Deci, cum ziceam, eram dispusă să tac, să-l las pe Badea să creadă că păducelul se numeşte, popular, LABA URSULUI şi pe Ciutacu să se amuze egoist şi copios pe chestia asta.



Dar ieri şi azi, au intrat în prăvălie diverşi oameni care aveau aliură de “serioşi” şi au întrebat dacă avem ceai de păducel.
Răspunsul nostru a fost : DA, AVEM, DAR NU CU EL AJUNGI CONSILIER PREZIDENŢIAL.



Am scris rândurile acestea ca să previn momentul penibil de stoc zero la ceai de păducel pentru producătorii lui şi disperarea noilor consumatori, care îl solicită, dar nu se găseşte.






10 comentarii:

  1. Nu mă pricep eu la ceaiuri de păducel, dar dacă n-ar fi aruncat ăla piatra, n-aş fi avut prilejul să caut pe unde se caută îndeobşte ce-i cu păducelul ăsta.
    Treaba e că pe mine chiar m-a vindecat. Nu ceaiul făcut din fructele alea ciudate, ci culorile superbe ale lor, ca să nu mai vorbesc de cea a florilor.

    De ce nu s-ar organiza nişte excursii pentru a fi trataţi cu imagini.

    Poate aşa n-ar trebui să aruncăm atâţia bani pentru o frunză cretină care să stea pe post de brand.

    Să ridicăm păducelul la rang de brand.

    http://www.flickr.com/search/show/?q=Crataegus+monogyna

    RăspundețiȘtergere
  2. Ştiu şi eu, ElZap?
    Avem câteva plante medicinale care nu cresc DECÂT aici. În mod cantitativ, spre a fi valorificate.Şi acelea ar putea deveni brand. Şi punct de plecare într-un comerţ cinstit.
    Dar... cine are nevoie de comrţ cinstit?

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne Renata ... Ce ai facut?
    Uite cum pierzi tu sansa sa ajungi milionar in euro :)
    Puteai sa spui ca DA ... cine bea ceai de paducel ajunge consilier prezidential si scumpeai ceaiul de 5000 de ori. :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  4. După câteva cești de ceai, foamea trece. Aleșii arată astfel, că se gândesc la alegători.

    RăspundețiȘtergere
  5. Theo...
    în farmacie, adaosul comercial maxim legal e 33%.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu, domnule Săceanu! Strict la obiect şi ştiinţific la obiect, câteva căni de ceai de păducel, de valeriană, de passiflora sau combinaţiile lor nespus de numeroase, te sedează.
    Sedat fiind, accepţi părerile altuia, ca şi cum ţi-ar aparţine.
    Prin urmare, musiu Avramescu nu dezvăluie cum ajungi consilier la Cotroceniul băsist, ci cum rezişti în funcţie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Renata
    Nu am stiut ca aveti limita la adaosul comercial :) vezi... afaceristul de mine.... imediat vazuse o oportunitate :)
    Nu vreau nimic de la farmacie acum.
    Tocmai am cumparat astazi medicamentele pentru tata.
    Ziceam sa vin la tine ca sa gasesc o modalitate sa se intalnim macar o data pe luna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vino!
    Ţi-am lăsat ceva date de contact.

    RăspundețiȘtergere