duminică, 12 decembrie 2010

Luni, după duminică...

Duminică dimineaţa, adică azi, era un frig nesimţit.
În plină încălzire globală, frigul îşi permitea să semene cu frigul de pe vremuri, aşa cum Boc îşi permitea să arunce în derizoriu ceea ce noi numeam limba de lemn, bătând câmpii timp de un ceas la PROTV, în emisiunea “După 20 de ani”, cu limba lui de fier.
Diferenţa dintre limba de lemn a ceauşiştilor şi limba de fier a lui Boc constă în aceea că, atunci când vorbeşte Boc, dispare suspiciunea că poate nu e chiar tâmpit, zice şi el aşa…
Boc se străduieşte, cu conştiinciozitatea tocilarului clasei, să ne asigure că e tâmpit din naştere şi s-a perfecţionat prin educaţie.
Trei momâi care-şi zic jurnalişti, din colţul beznificat al terenului, i-au pus întrebări. El le-a ignorat cu seninătate, la lumina unei veşnice cravăţi violete şi-a vorbit cuvinte din colecţia de copiuţe învăţate pe dinafară. Culmea impertinenţei a fost când a afirmat că nu este în stilul preşedintelui genul acesta de abordare, de a comanda”.
Bine, la el n-a fost decât o fentă ordinară, dar  cum momâile din platou au înghiţit în sec, respectuoase, se cheamă că ne uităm la tabela de scor care zice “trei la zero prin neprezentarea adversarului” .
În cheia deja banală, Boc s-a cerut la emisiune, şi-a luat un interviu, şi-a dat răspunsuri, a bifat sarcina de partid.
Mâine e din nou luni.
Vă doresc o zi de luni suportabilă!


12 comentarii:

  1. Ce bine-mi pare că nu m-am uitat la tv ! E păcat să înjuri (şi) duminica...
    Eu îţi doresc un început de săptămînă ca un weekend !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciocanel,scarita, nicovala...
    Sunt exploatate fara mila
    De cei ce nu-s cu noi in oala
    Prin vorbe ce se vor...pastila!

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  3. Matilda, la fel şi ţie, draga mea!
    Să avem o zi de luni frumoasă ca ziua în care TB şi-ai lui şi-ar anunţa plecarea în ţările calde, pe termen nelimitat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aaaaah, da, că-mi stătea pe limbă şi în ochi şi nu puteam să zic. Da, domnule, ăştia sunt tocilarul clasei care recită copiuţele. Dacă îi întrerupi, reiau cu ochii închişi de la alineatul unde "i-ai greşit".

    Lucrând S şi D, luni voi lua o pauză, aşa că acele "consultări" de la Cotroceni şi declaraţia post c..., le voi vedea doar dacă vreau. Iupiiii!

    Căţeaua de inimă nu m-a lăsat să n-am o tresărire de "Au, băi, săraca, ce era să vină de-a berbeleacu", atunci când prima ministră a ţării s-a încurcat la ultima treaptă. Ştiu, am greşit, ruşine!

    RăspundețiȘtergere
  5. ren, n-am nicio indoiala ca asa a fost precum foarte plastic le zici tu :), dar parca ma zgirie un pic acel "cravati" pe care, sa fiu sincer, nu stiu de unde sa-l iau...
    cu prietenie

    RăspundețiȘtergere
  6. Mădălina, acu' m-am uitat şi eu,că n-o văzusem... Păcat! Mare păcat! Că n-a căzut.
    Iaca! Ruşine şi mie! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. d.p.d.v. chimic ai, evident, dreptate, elementul constitutiv al limbii lui Boc este fierul. Pentru o ureche muzicala, ca a mea, limba "de fier" suna prea "plin", evocind o consistenta care, sa fim seriosi ... Hai sa-i zicem "de tinichea", pastrind nealterata compozitia chimica, dar redind, in acelasi timp, bogatul continut semantic si sonor!
    La continutul zilei de luni, recomand fructe cu un bogat continut de acid 2 hidroxi-1,2,3-propan tricarboxilic. Adica, luati cu lamiie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut, under!
    Ei, cum dumnezeu te zgârie "cravăţi"?! Eu nici nu-l simt! Între "pruralul" coanei Ridzi şi "succesurile" duducii EBA, nu încap şi eu cu un genitiv acolo, mai deşucheat?

    RăspundețiȘtergere
  9. Augustine, mulţumesc! Aşa e. Nu merită bocu' "de fier". "De tinichea" e bine. Da' nu merge şi "de ceolofan"?

    RăspundețiȘtergere
  10. Merge! Da'la noi in cartier se zice ciolofan ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred că aşa e ortografia corectă, cum zici tu, Augustine!

    RăspundețiȘtergere