sâmbătă, 12 februarie 2011

Cum, necum, s-a întâmplat!

Nimeni nu ştie cum, cu cine, în ce condiţii a rămas Corupţia borţoasă. Şi doar înghiţea anticorupţionale zilnic!
Există probe video cu sex în gheretă, dar coparticipanţii erau doi vameşi pârliţi. Vai de capul lor, când s-or întoarce acasă, la bărbat şi respectiv nevastă, fiindcă de întors, se întorc sigur! N-o să-i ţină mult în arest, din două motive: întâi, că se sperie şi încep să vorbească şi pe urmă, dacă nu ei, atunci cine face cheta mai departe?
La alt nivel, ceva mai su(s)pus, un domn, Liviu Florian, întreţinea o relaţie neprincipială şi adulterină cu o duduie, Nicoleta, care i-a dat o sută treizeci de mii pentru un post, dar el plătea consumaţia, cavalereşte, ori de câte ori o scotea la local.  
Dacă e să ne limităm la fapte, cam astea sunt. Palpabile. În rest, vorbe de clacă.
A zis şi doamna Kövesi , cea cu care natura a fost aşa de generoasă pe lungime, da’ când a ajuns s-o utileze cu-o frunte înaltă s-a zgârcit de tot, că astea, cu datul banilor unui partid, sunt vorbe de inculpat. Adică praf în ochi.
Totuşi, într-un fel sau altul, coana Corupţia s-a rotunjit, gâfâie, umblă clătinat ca o raţă, mâine-poimâine se-aude un glăscior care strigă “tata!” şi, doamne fereşte, îi zice pe nume.
N-am păzit-o, ne-a umplut de ruşine. S-o luăm la omor, cu-o Falcă-n cer şi c-un Flutur în pământ? Nu, că de unde bani, mai apoi?

Lasă că vine Întâiul Genicolog al ţării şi-o ajută să lepede!
Să “lepede”, să “pedele”,  cum se zice corect?  

26 de comentarii:

 1. Ne spune Topârceanu.

  "— Prin sciziparitate sau prin diviziune:
  Se rupe-ntâi în două... apoi se face-n patru...
  Şi-n nouă luni e-n stare să-ţi umple acest teatru
  Cu fii, nepoţi, nepoate, şi socri mari, şi fraţi,
  Şi veri, şi verişoare, şi cuscri, şi cumnaţi."

  Tot poeţii ăştia minori, că moşierii lor înfulecă pe rupte.

  Se pare că pe-aici chestia asta a fost o lege a pământului.

  De aia e bine să nu te apuci să tai râmele. Din cauză de scizi...

  RăspundețiȘtergere
 2. @ElZap
  :))))
  Mi-am amintit versul ăla, dintr-un cântec de-al lui Baniciu, care-mi place ... "ca şopârlele ce-şi lasă / coada-n mână la duşmani..."
  Şi asta e tot scizi, nu?

  http://www.youtube.com/watch?v=WgRadVWmExA

  RăspundețiȘtergere
 3. "Banii si sexul invart Universul"! Nu-mi apartine, dar am tinut-o minte :)) E cartea unui moldovean / basarabean / de care vorbeau "astia" la tv acum niste ani.

  Cred ca cel mai mult se oftica pe Mubarak, pentru ca le-a furat prima pagina si prima stire din jurnal, la naiba au facut atata agitatie!

  RăspundețiȘtergere
 4. Excelent textul; incep sa te recunosc! Voi reveni sa comentez!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mădă,
  în cazul nostru, concret, pedelaic, dacă pot să zic aşa, numai banii... Sexul e o prosteală. N-au chef. Nici timp. Geaba strigă tot nărodul că Nuţi, "spaima constituţi" + Băse = love, că mie mi se pare doar un mit urban. Poate aşa, la lansare, când era ea tânără şi normoponderală, dar acum, la câte au pe cap...

  RăspundețiȘtergere
 6. Misto text, jos palaria!
  Le clocesti din vreme sau iti vin instantaneu precum bufeurile?!
  Orevoar.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu chiar, Zâzanie. Cam ca taxiurile, la comandă. Patru până la şapte minute.

  RăspundețiȘtergere
 8. O sa ne iasa pe nas "lupta anticoruptie"...

  Au blocat vamile, au blocat tranzactiile... Astea se traduc in PIERDERI de zeci si sute de milioane de euro, zilnic. Pe care le vom suporta cu totii, 'proletariatul' acestei tari nenorocite :(

  Toti imbecilii de la partide se grabesc sa laude aceasta initiativa ticaloasa. Dovada ca toti sunt, pe fond, la fel.

  CORUPTIA REALA, IN VAMI, NU SE FACE PRIN MITUIREA AGENTULUI VAMAL! TIR-urile trec cu aprobare "de sus", fara sa "cotizeze" la prostul ca sepcuta din post. Iar de contrabanda cu trenurile, vapoarele si avioanele nu spune nimeni :( Va dati seama care este diferenta intre un portbagaj de pachete de tigari, laptop-uri sau bautura, si un vagon, de exemplu?!

  RăspundețiȘtergere
 9. Sigur, Popeye ar vrea el sa se L.P.D. de P.D.L., dar nu-i asa usor. Cind te duci la curve, iti place. Cind afli ca sculamentul era inclus in pret, nu-ti mai place. (Pentru cei mai putin documentati, sculamentul si sculatul nu-s unul si acelasi lucru!). C-asa sintem noi, romanii: ne place sa ne simtem bine, da’ cind vine nota de plata, am vrea sa nu fi fost acolo.
  Si-atunci, dam cu ochii roata, sa vedem pe unde am putea s-o tundem …
  Dar sa te fereasca Dumnezeu de bataia ospatarilor!

  RăspundețiȘtergere
 10. Groaznic de adevărat, Vlad! Marea oftică a vameşilor e că de la tirurile cu marfă de contrabandă ei nu văd un sfanţ, o măslină, o atenţie...

  RăspundețiȘtergere
 11. Augustine,
  ...da' frizerii? Frizerii crezi că ar înghiţi chestia asta? Sau ne transformă într-o populaţie de van gogi?

  RăspundețiȘtergere
 12. @omul cu ciocolata
  Asta e o urare sau o ameninţare?

  RăspundețiȘtergere
 13. Minunat apolog. N-am să dorm la noapte de invidie! La mai multe, cu drag,

  RăspundețiȘtergere
 14. Renato, cu ospatarii si cu frizerii o mai scoti la liman, pina la coada! Da cu tinichigiii, neam! Astia te fac van-gogu, una-doua!

  RăspundețiȘtergere
 15. @Zoe Petre
  Doamnă, atunci n-o să dorm nici eu, ca să vă ţin tovărăşie.

  RăspundețiȘtergere
 16. @Augustin
  Păi după ce te-au lucrat ospătarii şi frizerii, tinichigii ce să mai aleagă din tine? Te "dă" direct la REMAT.

  RăspundețiȘtergere
 17. "C-asa sintem noi, romanii: ne place sa ne simtem bine, da’ cind vine nota de plata, am vrea sa nu fi fost acolo.": pai, asta se incadreaza in portretul "celui mai rezistent la bautura dintre toti bisnitarii din port", reliefat in versurile dedicate tuturor alcoolicilor degenerati de catre inconfundabilii PARAZITI: "...fara dubii fac fenta/ Fug de datorie, dau clapa permanenta."

  Nu asa sunt "romanii", asa sunt scursurile.

  RăspundețiȘtergere
 18. @ vladcelgroaznic
  1) SCUZE! Despre el vorbeam si eu desi, din nefericire, avem multi compatrioti formati sau deformati pe acest calapod.

  RăspundețiȘtergere
 19. @ AR & Vlad

  Ce ne caracterizeaza fara indoaila este grandomania balcanica cultivata(!) din tata-n fiu cu care nu multe popoare se pot mandri.
  Nu evit cacofonia si nu pun ghilimele pentru ca pentru noi e o mandrie sa ne dam mari toata viata si sa fim tzepari de ziua scadentei.

  RăspundețiȘtergere
 20. Chiar eşti contrariată ? Ce Dumnezeu, Renata, doar nu-i pentru prima oară în ultimii 5-6 ani cînd DNA Corupţia rămîne borţoasă...

  RăspundețiȘtergere
 21. Renata, eu cred că întâmplarea asta prin care a rămas Corupţia borţoasă s-a obţinut prin clonare.
  Este un procedeu deja aproape banal, nu supără şi nici nu implică pe nimeni. Şi apoi, să fim serioşi, acolo era vorba de o muncă în echipă. Sau de sex în grup. Na, că m-am încurcat... Dintre cele două îndeletniciri, de la care poţi să lipseşti, fără să se cunoască?

  RăspundețiȘtergere
 22. Matilda, nu doar mama proştilor e mereu gravidă, ci şi corupţia. Din imemoriale timpuri. Dar uneori, îţi vine să te întrebi cu cine? Adică, de data asta, cine e don juanul care a sedus-o şi-a abandonat-o?

  RăspundețiȘtergere
 23. Ifim, cred că de la ambele. De la clonare sigur. De la sex în grup... depinde de grup.

  RăspundețiȘtergere
 24. http://www.stiri.botosani.ro/stire/26638/Farmaciile+renunta+la+contractele+incheiate+cu+Casa+Judeteana+de+Asigurari+de+Sanatate!+.html

  RăspundețiȘtergere