marți, 2 iunie 2009

De Joi până Luni



Ciutacu a intrat aseară la Sinteza zilei cam aşa cum îmi închipui eu că intră Băsescu la soacră-sa în curte, când se duce s-o viziteze între două bătăi de ţară cu piciorul. Relaxat şi absolut pregătit să fie adulat, complimentat, giugiulit, că unu’ e ginerele Traian.

Aşa şi Ciutacu. A intrat zglobiu în studio, că doar unu’ e Ciutacu, deontologul care şi-a permis, cu o mână s-o trateze pe EBA ca de la om la om joi seara , cu ailaltă să-i smulgă vorbele din gură lăsând-o să se facă de ce ştie ea mai bine şi cu a treia şi ultima să arunce cu ele sub formă de “ştiri” în presa cu care încă se-nduplecă să fie coleg, ca să aibă şi tagma respectivă cum să-şi justifice existenţa,încă vreo două zile.

Dar nu mică-i fu mirarea să constate că sintetizatorii zilei pierdeau minute preţioase vorbind nu despre el, cum ar fi fost normal, ci de tipul ăla, mai în vârstă, cu ochelari, ăla care are un tic verbal cu “vezi dragă Doamne” şi se tot dă jurnalist, Cristoiu intitulat, parcă.

Nu ştiu ce-ar face Băsescu dacă ar găsi-o pe soacră-sa vorbind la telefon când intră el pe poartă şi-ar trebui s-o aştepte să termine, ca Angela Merkel pe Berlusconi, dar am văzut ce-a făcut Ciutacu, auzindu-l pe Stan vorbind despre altceva decât despre el. Iureş.

Dacă se abţinuse joi să-i sară EBEI în beregată, aşa cum voiau talibanii isterici care şi-au cumpărat televizoare în rate, ilegal, fiindcă s-au uitat la emisiunea Ciutacului şi-au văzut altceva decât le-a ordonat el pe blog să vadă, luni , VIT-ul , adică Very Important Tonomatul a căşunat pe Stan şi-ai lui, să le taie sunetul de la gură, cu o nefericită lipsă de maniere pe care probabil a contractat-o exact pe blogul dumisale, de la diverşi vinovaţi care scriu pe-acolo.

Stan, băiat fin şi cu laptop, l-a luat imediat în braţe, i-a dat să sugă vreo două failuri ademenitoare, l-a potolit, în fine, i-a “reperat”, vorba profesorului Teodorescu şi-a lui Caragiale, victoria care era pe cale să nu-i fie îndeajuns de băgată în seamă.

Tot circuleţul ăsta, care a semănat cu “Atacul de la Smârdan” animat, a produs alt nor de praf şi văl de fum pe ochii talibanicului popor spectator şi iar nu suntem siguri cât la sută s-o fi dumirit că alea, dezvăluirile pe care le-a şterpelit profesional Ciutacu dintre buzele EBEI, cu angajarea ei la Luxten pe bază de trafic de influneţă băsescian, cu intervenţia pe care ar fi putut-o face tăticul ei la partid pentru ea, dar n-a făcut-o, dar probabil că altădată a făcut etc… alea nu sunt ştiri.

ŞTIREA e veste, informaţie, noutate documentată...

Ori, dacă iei primul pieton de pe stradă şi-i zici “Ştii că Elena Băsescu s-a angajat la Luxten pe bază de presiuni făcute de tac’su, când era Primar, şi nu prin concurs?”, ăla îţi răspunde în zeflemea “ ’Ai, nu-mi da vestea asta! Ce mare noutate îmi spui? Ce, io nu bănuiam?” şi trece plictisit mai departe.
***

O izbândă însă tot a avut Ciutacu, de mare ţinută şi mult mai discretă. Nu joi, cum s-ar crede, ci luni.
A zis domnia sa despre fiica preşedintelui, în final, “…este MULT PESTE ce m-am aşteptat eu

Şi cum îl ştie toată lumea de genial, apăi cum să nu te duci s-o arunci pe EBA în urnă şi s-o faci să aterizeze în picioare în Parlamentul European? Câţi ajung oare să fie MULT PESTE aşteptările unui genial? Că n-a stat domnul jurnalist să explice cam pe la ce genunchiul Cocoşului se plasau aşteptările sale.
***
Mai pe seară mă obligă dom' Ciutacu la a face o nefăcută (până acum):
Aşa că
UPDATE: Dacă LUNI seara EBA era "mult peste" aşteptările Genialului, MARŢI, pe blogul personal, unde ne-a pregătit sufleteşte de momentul apăsării pe butonul roşu al debranşării de la existenţă asistată (cică banează pe care e isteric şi taliban, de-acum încolo), scrie unui talibanez încă nebanat, astfel:
"@Florin: n-am vrut sa dmontez vreun mit ori sa demonstrez ceva. am adus in direct una dintre figurile publice; extrem de comentata si de controversata. v-am oferit-o pe tava sa va faceti o parere. nu m-a impresionat in vreun fel, nici pozitiv, nici negativ. e exact cea la care ma asteptam.De Victor Ciutacu pe 2 June 2009 la 10:19 am (#) "
Cum adică, Genialissime, " e exact cea la care vă aşteptaţi"?
Păi ori e "mult peste", ori e "exact cea"?
Ia asumaţi-vă afirmaţiile!

5 comentarii:

  1. @renata

    "Stan, băiat fin şi cu laptop, l-a luat imediat în braţe, i-a dat să sugă vreo două failuri ademenitoare, l-a potolit, în fine, i-a “reperat”, vorba profesorului Teodorescu şi-a lui Caragiale, victoria care era pe cale să nu-i fie îndeajuns de băgată în seamă."

    Ţuţ!!! Am scăpat faza dar o si văd...
    Ciutacu sugând failuri...fafff... fafff...
    Genial!, ca să-l şi citez :))))

    Bordelezu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sal'tare, Coane!
    Stan e un domn. Nu se pretează la intravenoase de-astea insolent-veninoase. Cel puţin aşa cred. Aşa mi s-a părut.
    A scos hangerul din teacă Ciutănelu! La el pe blog. Cică dacă ne e cu bănat pe el, ne banează de nu ne vedem.
    Domne, geniul cere sacrificii. Victime colaterale, nu mai vorbesc....

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Renata,
    sunt impesionata la maxim,zici exact ce gandesc eu,numai ca n-am talentul s-o zic.Deci ma reprezinta expunerea ta, ca pe eba masina cu acelasi nume!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca să spui lucrurilor pe nume, Daniela, nu e nevoie de talent. E necesar să te debarasezi de ce ar putea gândi/zice alţii despre tine.
    Ori de câte ori ai ceva de zis, vino aici şi varsă conţinutul. Promit să mă ocup de dat faţă comercială zicerii şi eşti in invitata mea la postări pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  5. erata...
    fără "in", direct "invitata!
    Tot Danielei

    RăspundețiȘtergere