marți, 6 octombrie 2009

La steaua...

…care-a răsărit în sigla electorală a lui Oprescu, eu mai puneam nişte raze.

Dacă tot a avut sânge-n sistem cât să promoveze de la aia cu cinci colţuri roşii direct într-una misterioasă şi cam păgână, cu şapte, sora mai mare a hexagramei evreieşti, putea să bage la colţuri în ea, de-o găseau dracii.
Vreo douăşunu.

Pe urmă le lua la pilă, până arătau ca nişte dinţişori, se lepăda de cercul inutil şi albastru care-o apără şi-o păzeşte şi ne prezenta o rotiţă dinţată de toată frumuseţea.

“Eu pornesc angrenajul!” . Slogan.

Ce “adevărul”?! “Ce armonia lumii”?!
Păi unde e mai mare armonie şi precizie decât într-un mecanism de ceasornic?


Să vezi cum săreau la urnă toţi, mai cu mapa, mai cu sapa, mai cu cheia de paişpe, mai cu franceza…

Dar dom’ doctor, învăţat cu năravul chirurgicăresc să i se dea instrumentarul la mână, s-a mulţumit cu ce i-a scris unul în discurs şi cu ce i-a desenat altul pe steagul electoral şi-a ieşit cum a ieşit. Mai de “mâna a doua”…
Păcat!

10 comentarii:

  1. Da' de ce dai tu slogan la tot cartierul, Renata?
    Ca asta de-l inventasi e chiar bun pentru oricare dintre catindati in afara de Baselu, zau asa! (la Baselu ar merge varianta: "Eu ung angrenajul"- cu Udrea sefa de campanie).

    RăspundețiȘtergere
  2. Culmea, am avut si eu o usoara tresarire cind am vazut steaua. Dar mi-a trecut repede!
    Ce sa-i faci? Nimic nu-i nou sub soare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie-mi place modul călduţ în care s-a lansat Doc şi sper s-o ţină tot aşa. Nici cald, nici rece, nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici cu şanse la turul II, nici de râsul lumii. Să ia din voturile lui Geoană exact atât cât e nevoie pentru propulsarea lui Crin pe locul II.
    Si, chiar dacă simpatizanţii PSD mă vor înjura pentru aceste gânduri, eu tot îl voi vota pe Geoană, dacă el este cel care va ajunge în turul II.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ina,
    Băselu, dacă ar vrea să fie original, să lase loc de bunăziua, ar trebui să-şi ia sloganul "Gente di mare che se ne va....."

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie, Mihaela, Oprescu mi se pare oricum, dar nu prost.
    Dacă a acceptat o asemenea siglă, pentru mine, face publicitate mascată.
    Ştii filmele alea americane, de vineri seară, făcute într-o vineri seară, în care se plimbă camera pe cadavru şi se opreşte, întâmplător, pe "steluţa" inconfundabilă a merţanului din care a coborât victima? O dată, de două, de trei ori... imediat te duce gândul cine a fost sponsorul principal al producţiei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Florian, posibil să nu fiu suficient de ageră astă seară... Dar n-am înţeles. Dacă în turul II iese Geoană şi Crin votezi Geoană?

    RăspundețiȘtergere
  7. Tocmai asta spuneam si eu: nimic nu-i nou sub soare!Oricum , tot bine-i pica!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună gluma, Renata, dar nu văd cum ar putea să fie altceva decât o glumă. Vorba lui Mordechai, al cărui blog am văzut că îl vizitezi, sunt prea mulţi derbedei care se regăsesc în Băsescu, pentru ca derbedeul şef să nu ajungă în turul II.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu-i o glumă, e o posibilitate, Florian. Teoretică, dar există. Sigur, n-avem noi norocul ăsta! Încă n-am încasat destul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Renata, nu ai scris nimic azi si era cit pe aici sa iti scriu ceva nervos, din cauza asta. In timp ce compuneam un repros dur asupra bloggerilor lenesi, am vazut la stiri ca Herta Muller a cistigat Nobel-ul. Si ni s-a reamintit, la aceleasi stiri, ca au mai cistigat Nobel-ul urmatorii emigranti din Romania: George Emil Palade si Elie Wiesel.
    Renata, te iert ca nu ai scris nimic azi, pentru ca ma bucur prea mult pentru Herta Muller. Dar tot ma intreb: de ce inestimabil de valorosi cetateni romani se afirma doar dupa ce nu mai sint cetateni romani? Doamne, cit de mindra sint de ei. Cit de mindra sint de anonimii cetateni romani de orice nationalitate care vor deveni celebri, vor cistiga premii si vor schimba lumea! Doamne, cit sufar, cu disperatul si vetustul meu patriotism, ca ii gonim si ca pastram aici imbecilii, meschinii, viermii orbi ai ghiseelor! Maruntii ce nu pot vedea mai departe de poimiine!
    Renata, scrie ceva, orice, pina nu ma apuca naibii emigratul...

    RăspundețiȘtergere