duminică, 4 octombrie 2009

mini-struţul învăţământului


Nici nu s-a răcit fotoliul ministerial eliberat de doamna Andronescu cu demnitatea pe care ţi-o permite un brânci, că a şi luat loc pe el, în picioare, domnul Boc.
N-a mai pierdut vremea cu ridicatul pe vârfuri, ci a purces imediat, pe toată talpa, să citească manualele copiilor, să priceapă el, cu mintea lui, ce dracu’ învaţă azi tânăra generaţie în şcoli, că după douăşpe clase şi majorat unii nu-s în stare să deosebeasă numele Băsescu de alţi “escu” pe buletinele de vot, ştampilând aiurea, pe motiv că rimează, că-s toţi o apă şi-un pământ.
Şi a promis că se va ocupa ca până la toamnă manualele să arate altfel.
Probabil aşa:
coperta 1
.
.
pag.1


pag.2

coperta 2




16 comentarii:

  1. Renata, omu' s-a apucat sa ministerieze Invatamintul, pentru ca a avut sinecura de profesor universitar. Ar fi putut prelua- de fapt, inca nu e tirziu- si Administratia si Internele, data fiind experienta in administratia locala. Apoi, s-ar descurca si cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, ca doar are si el carte de munca si e tata de familie. La fel de bine i s-ar mai putea da pe mina si Turismul, ca doar ceva excursii o fi facut si el la viata lui. Sanatatea nu i-ar ridica probleme, ca anul trecut s-a operat de oaresce.
    Ce mai tura-vura?! Omuletul e calificat sa ocupe singur toate portofoliile! Parlamentul oricum nu mai exista, restul Guvernului devine inutil- ce ne trebuie mai mult decit un poliministru si un presedinte?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, Ina, pot să-ţi demonstrez că Udrea poate conduce turismul, mediul (fiindcă în mediu se face turism), tineretul şi sportul (fiindcă tinerii cu condiţie fizică se ţin de drumeţii, nu boşorogii decrepiţi), transporturile (turismul presupune deplasări pe orice cale şi cu orice preţ), internele (fiindcă deja are un serviciu securistic de ascultare convorbiri), cultura (fiindcă s-a plimbat în picioarele goale cu Pleaşcă pe plajă), finanţele (fiindcă ştie să cheltuiască banii)...Restul poate rămâne în seama lui Boc, aşa cum ai zis.
    Deci: n-avem nevoie de guvern. Ajunge triumviratul Băse-Boc-Udrea.
    Pardon!
    Băse-Udrea-Boc.
    Guvernul BUB în ţara BUBĂ!

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha, de unde le scoti ca-s tare bune?

    RăspundețiȘtergere
  4. Renata! Te contrazic si ma contrazic pe mine, totodata. Nu e suficient triumviratul!
    Trebuie sa fie patru, sa creeze axele, sistemul cartezian, Cardo si Decumanus.
    Patru puncte cardinale.
    Cele patru elemente.
    Basescu, Udrea, Boc si Adriean.
    BUBA.Un guvern BUBA pentru biata tara BUBA.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă aş avea de unde, ţi-aş da şi eu un premiu. Pentru că n-am, primeşte te rog aplauzele mele. Eşti o încântare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina?
    NU!
    Nu fă pe democrata!
    Nu introduce al patrulea element, de dragul simetriei perfecte.
    ADRIEAN, cu tot marmosinul lui, dispare la un simplu pocnet din degete băsescian. E doar o piftie rozalie în obraji care se dă după cum vine autostrada. Un biet pitic de grădină. Când dă frica în el, se retrage. Pleacă în concediu. Câştigă timp. Sub orice pretext.
    Surpriză! Boc e ceva mai prost ca el. Boc ia jocul în serios. E genul care ajunge să creadă sincer că a fost acceptat în miezul lucrurilor... S-a spălat nu numai de creier, de conştiinţă, de povara ruşinii că ce se va întâmpla cu el ulterior, ci s-a spălat şi de animalicul instinct de autoconservare. El n-are un ulterior. E un ghem de frustrări dureroase,prezente, care are nevoie nu de consiliere psihologică, ci de tratament spitalizat.
    Asta îl face cu adevărat periculos. E braţul care execută foc fără să clipească.
    E genul de călău dedicat (era o reclamă pe vremuri, cu frizer dedicat) căruia nu trebuie să-i explici de ce ucide.
    E prostia patologică sublimată în rău perfect.
    După mine, e chiar mai periculos decât Băsescu, fiindcă n-are discernământ nici în RĂU, nu face calcule, acţioneză sub imperiul panicii şi, evident, la comandă.
    Îl urăsc sincer, visceral, nu pe el, Boc, care nici nu există, şi categoria de oameni pe care o reprezintă, la modul general.

    Rămân la triunghiul meu. Doar ăsta trebuie să dispară. Că restul dispare de la sine. Şi Adriean e un simbol al restului...

    RăspundețiȘtergere
  7. Florian, nici nu sunt aplauzele aşa de plăcute, cum e momentul în care văd "Florian spunea...", "Ina spunea...", "ElZap spunea..." "Mihaela spunea...", "CINEVA spunea..."
    Mie mi se pare că mai important ca orice premiu e să reacţioneze cineva la scrisele tale.
    Poate greşesc, dar aşa cred acum.

    Profit de ocazia devenită emoţionantă să mulţumesc uprietenilor mei "din neştiut" că-şi irosesc un click pe zi, măcar, în "Gară"...

    Cred că am reuşit un discurs onorabil! :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Degeaba ţi-l lauzi, Renata, că pentru discurs nu mai vezi aplauze :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi cer scuze că am tras cu ochiul la meciul dintre treiunghi şi pătrat, dar dacă tot am făcut-o cer şi eu un loc pe planşa de desen. Unul mic, doar cât să pun un punct. Sau litera B, expresia literală a punctului. B de la Băsescu.
    Lua-ţi-le punctul de sprijin şi le fuge pământul de sub picioare, ar fi zis Arhimede, dacă l-ar fi cunoscut pe Băsescu.
    Ce mai rămâne din Elena Udrea, dacă Băsescu dispare? O curvă blondă, ca orice altă curvă blondă. De Boc nu mai zic nimic, pentru că despre nimic nu poţi să spui mai mult decât nimic. Numele lui ar trebui să fie substantiv comun, să se scrie cu literă mică, iar în DEX să figureze ca sinonim al cuvântului nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Erată, că fără erată nu mă simt bine: triunghi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Florian,
    azi mă gândeam să scriu un text SF, aici pe blog.
    Ar fi început aşa:
    "Marţi, 3 ceasuri rele şi 6 octombrie, nişte extratereştri îl răpesc pe Băse. Chestiunea e ireversibilă. Confirmă Serviciile. Ce face Boc? Dar Udrea?
    Dar contracandidaţii răpitului?
    Şi noi? Noi ce ne facem?............"

    RăspundețiȘtergere
  12. Florian, buna observatie, zau! Ai dreptate, ne luaram cu vorba si uitaram esentialul: triunghi, patrat, cerc, ce-o fi- nu exista decit datorita/ in jurul lui B.
    Renata, iti raspund eu la "noi, ailalti, ce ne facem": gasim altul- cu triunghiurile, patratele si cercurile lui, cu Altii lui.
    Ce blestem e asupra noastra, de trimitem in cele mai inalte functii ale statului doar scursuri pe care, in viata de zi cu zi, nu am strica nici macar un "buna ziua"?

    RăspundețiȘtergere
  13. Inei...
    Blestem, nu!
    Probabil un complex de inferioritate. Grav.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunteţi totuşi puţin prea pesimiste, după părerea mea. Sper că după „epoca Băsescu” va urma o perioadă de normalitate. Dintre actualii prezidenţiabili cu şanse, nu e niciunul croit după chipul şi asemănarea lui. E drept că Oprescu are ceva din Băsescu, dar spiritul lui antisistem cred că e doar o poză de campanie. Acelaşi discurs l-a avut şi în campania pentru Primăria Capitalei, dar după ce a câştigat-o n-am auzit de vreun scandal între el şi Consiliul General, n-a provocat nebunia de pe vremea lui Băsescu.
    Si, oricum, sper ca Oprescu să nu ajungă în turul II. Eu aştept autostrada suspendată :D .

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu cred, Florian, că sunt nu îndeajuns de pesimistă!
    Sunt momente în care mă întreb cum de-am avut inconştienţa să sper că Băsescu va pierde alegerile astea? El plus gaşca lui funcţionează ca o maşină draconică de tocat. Indiferent ce formă, origine, culoare, calitate au bucăţele pe care le introduci "pe sus", la ieşire ies nişte cârnăciori rozalii, identici, corespunzători planurilor lui Zeus.
    N-auzi că are un plan B? Poate are şi-un plan C, poate are vreo 20 de planuri, inclusiv planul unei gropi comune, cam cât de adâncă şi lată să fie, ca să încăpem toţi.
    Sunt un pachet de nervi, din cauza UDMR-ului!
    Sper că n-am înţeles bine! :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Renata, Kelemen Hunor a spus ieri seară limpede: Până după alegerile prezidenţiale, UDMR nu intră la guvernare în niciun fel de formulă.

    RăspundețiȘtergere