miercuri, 14 octombrie 2009

A-nceput de ieri să cadă…

Deşi nu e portocalie şi nici nu face politică, ieri, marţi, 13 octombrie, odată cu guvernul, a căzut şi prima ninsoare.
Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, au mai căzut: cabluri electrice, stâlpi, benere, balcoane, bucăţi de stâncă şi mulţi copaci.
Toate chestiile înşiruite mai sus şi care au fost rapid înştiruite la televizor, ar fi putut cădea oricând, din cauze mai mult sau mai puţin naturale în România – paragină, neglijenţă, bătrâneţe, dar s-au decis să se prăvale tocmai acum, cu ocazia căderii primei zăpezi.
Nesimţite!
Nesimţite ca pensiile nesimţite pe care le-ar fi trântit de nu s-ar fi văzut domnul Boc, dacă mai apuca.

Oricum, cele mai tari căzături pe care le-am văzut ieri au fost două: şifonierul lui Nuţi peste Nuţi, care a ieşit din maldărul de cârpe într-o rochie galbenă şi faţa Robertei lângă umărul lui Flutur, care zicea că tot pe Boc…

Boc a scăpat cel mai ieftin.
În primul rând că are antrenament. A mai căzut el, tot pe un 13, şi nu aşa, ca aseară, de pe vârfuri pe călcâie, ci în ditai gropanul, la Gheorghe în platou. Atunci a făcut hop-ţop-boc “buf” vreun metru jumate, în adâncime, adică exact cât măsoară el ca om, în lungime, dar cu semn schimbat.

În al doilea rând, ieri nici n-a căzut degeaba, a căzut ca să-l catapulteze pe Băsescu în zona independentă de unde poate candida curat şi uşor, ca preşedinte zburător, fără bolovăneala pedelistă legată de picior.

În al treilea rând a căzut doar pe sticlă şi pe hârtie, fiindcă ordonanţele lui de urgenţă (mai ales cea care diminuează ajutorul acordat pentru încălzire, semnată cu o zi înaintea căderii lui şi a primei zăpezi) au rămas, deocamdată, cât se poate de vii şi viguroase.
Ca MITUL lui Icar după ce s-a prăbuşit Icar.

10 comentarii:

  1. Renata, nu cred că Băsescu va avea tupeul să facă pe independentul. Stie că nici hamsterul Ebei, dacă o avea vreunul, nu l-ar crede. De altfel, nici în „ consultările" de ieri cu partidele politice nu şi-a ascuns apropierea de pedelici şi adversitatea faţă de liberali.
    Imi plac mult articolele tale pe teme politice, în care faci haz de necaz. Semeni la stil, fiindu-i superioară, cu Tia Serbănescu din vremea în care scria la România Liberă. Acum nici ea nu mai e ce a fost, nici ziarul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' daca, in urma caderii sifonierului, Udrea iese prima-ministresa?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă Udreasa ajunge prima-ministresă, aşa cum spui, lui Băse i-ar cădea în cap toate rufele murdare din şifonierul ei. Cu ajutorul presei, fireşte. Ce spectacol, ce splendoare !
    Nu cred, serios vorbind, că Băse are chiar atît tupeu.

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce ne-am bucura prea devreme?

    Se poate găsi unul şi mai rău!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Florian,
    am cam pierdut eu ideea pe drum. Voiam să zic că fără Boc, marinarul poate ieşi la înaintare nevinovat ca un prunc. Ar avea către cine să arate cu degetul, la vinovatul Boc.
    Dar ce văd în ultimele ore mă înspăimântă. Joacă tare şi disperat. Să vedem...

    Cât priveşte comparaţia, e mai mult decât onorantă. Îmi plăcea Tia Şerbănescu, pe vremuri. N-am mai urmărit-o demult.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina,
    m-am gândit şi eu că Udrea ar putea fi o propunere. Dar dacă te uiţi un pic în ochii ei, vezi că a pierdut bătălia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu zic, Matilda, că Băsescu are orice cantitate de tupeu i-ar fi necesară ca să câştige alegerile. Mă tem că se teme de Udrea.
    O Udrea prim ministru, e complet scăpată de sub controlul lui.

    RăspundețiȘtergere
  8. ElZap, chiar mă faci curioasă.
    Ia dă-ne nişte exemple de mai rău. Nu de alta, dar măcar să avem la îndemână gândul consolator, când o fi şi-o fi... Să putem zice "bine că nu l-a pus pe..."

    RăspundețiȘtergere